Prajitura cu nuca, vanilie si cafea

Prajitura cu nuca, vanilie si cafea

Chiar si atunci cand stiu ca-s puturoasa :)),  mancare tot fac. Daca ieri n-am avut deloc spor in cele casnice, o fasole cu afumatura si-o reteta de prajitura cu crema, de casa, buna de tot, tot mi-au reusit :))

Cand a gustat prima prajitura, sotul a exclamat:

– Da! Asta da prajitura! 😀

Si eu iubesc blaturile cu nuca, iar daca prajitura mai are si-o crema de cafea, pe care imi venea s-o mananc direct cu lingura, atunci clar e o combinatie pe gustul meu.

 

 

prajitura-cu-nuca

Ingrediente Prajitura cu nuca, vanilie si cafea

  • Blat cu nuca
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • o lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • Crema de vanilie
  • un galbenus
  • 20 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr frisca lichida indulcita )daca alegeti frisca neindulcita mai adaugati putin zahar pe langa cele 2 linguri)
  • un plic zahar vanilat
  • Crema de cafea
  • 100 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 70 ml cafea concentrata (preparata)

prajitura

Mod de preparare Prajitura cu nuca, vanilie si cafea

  1. Incepe prepararea prajiturii cu pregatirea blatului.
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza albusurile cu putina sare , apoi adauga treptat zaharul mixand pana la diluarea completa.
  4. Cand ai obtinut un amestec care la atingere formeaza tepi, adauga faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile usor batute  si nuca macinata.
  5. Omogenizeaza amestecand usor cu o lingura, de jos in sus.
  6. Tapeteaza o tava de 18/22 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana ce blatul e auriu si trece testul cu scobitoarea(25-30min).
  7. Lasa la racit si pregateste crema de vanilie.
  8. Galbenusul de ou amesteca-l cu laptele si zaharul intr-un ibric. Pune amestecul la foc mic si amesteca pana da in clocot si s-a ingrosat. Raceste si adauga zaharul vanilat.
  9. Cand e complet rece pune peste mascarpone si mixeaza la cea mai mica treapta a mixerului, doar pana la omogenizare.
  10. Mixeaza frisca indulcita, adauga mascarpone si mai mixeaza inca putin, pana la omogenizare. Daca mixezi mult risti sa tai amestecul.
  11. Pregateste crema de cafea.
  12. Mixeaza spuma untul impreuna cu 2 linguri zahar.
  13. Galbenusurile impreuna cu restul de zahar si cafeaua pune-le pe foc, la foc mic, si amesteca-le pana ce compozitia devine ca o budinca.
  14. Raceste-o si adaug-o lingura cu lingura peste unt, mixand la cea mai mica treapta de viteza.
  15. Blatul racit taie-l in doua pe orizontala.
  16. Aseaza primul blat, intinde crema de vanilie, aseaza al doilea blat, intinde crema de cafea.
  17. Niveleaza cu un cutit si presara nuca macinata.

Nota. Daca preferi prajiturile insiropate, desi NU ESTE CAZUL, insiropeaza feliile de blat cu un sirop facut din apa calduta indulcita cu o lingurita de miere. Blatul fiind pufos si insiropat va trebui sa servesti prajitura taiata cuburi mai maricele, in farfuriute individuale.

Pofta buna!

cats

prajitura cafea

 

 

 

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Arata demential! Super reteta! Nucile si cafeaua fac o combinatie extraordinara! Puupiciii!


  2. Blatul mia Iesit foarte tare si farimicios


    • Adri, nu as sti sa iti spun care ar fi cauza. Este un blat obisnuit de pandispan doar ca are nuca. Eu am pus si poza cu blatul sa se vada cum trebuie sa fie :). Poate l-ai facut intr-o tava prea mare sau…nu stiu ce sa zic 🙂


  3. Super prajitura! Da’ ce tava mica!!! Eu am inmultit ingredientele cu 3. 😀

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]