Prajitura cu prune si bezea

Nu exista prajitura de toamna mai simpla si mai buna!

Cred ca maxim 15 minute mi-a luat s-o prepar.

Am mancat si calda si rece, i-o bunatate! Atat de frumos se completeaza staturile – fraged, dulce-acrisor, crocant.

prajitura-cu-prune

Ingrediente

  • 140 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar + 6 linguri
  • 3 linguri nuca macinata
  • 250 gr faina
  • un plic praf copt
  • coaja rasa lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • 800 gr prune
  • un vf cutit sare

DSC_1192a[preparare title=”Mod de preparare”]

  1. Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar.
  2. Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare.
  3. Amesteca faina cu praful de copt, coaja rasa si sarea si adauga peste compozitie.
  4. Omogenizeaza.
  5. Unge o tava de 22/26 cm cu unt si distribuie compozitia cu lingura.
  6. Cu mana usor umeda niveleaza-o in mod egal peste tot.
  7. Spala prunele, scurge-le bine si scoate-le samburii.
  8. Rupe-le in doua si aseaza-le peste prajitura cu coaja in jos.
  9. Presara peste ele nuca macinata.
  10. Mixeaza spuma albusurile cu un vf cutit sare, zaharul vanilat, si adauga treptat cele 6 linguri zahar ramase.
  11. Nu te opri pana ce zaharul nu e topit complet si compozitia formeaza tepi la atingere.
  12. Pune, lingura cu lingura, peste prune, niveleaza, formeaza tepi cu lingura si da tava in cuptorul preincalzit. Coace prajitura la foc mic (150-160 grade) pana ce bezeaua devine aurie.
  13. Serveste …calda sau rece :))

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Ce imi plac mie aceste prajituri. O duminica frumoasa…

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Gaby si tava alunecoasa

Gaby si tava alunecoasa

Chiar mi-era dor de mine in varianta poznasa :)) Asa cum copiii se bucura de bomboane si ciocolata (nu ca nu m-as bucura si eu) tot asa un blogger culinar se bucura cand achizitioneaza ceva […]

Print Friendly, PDF & Email
6 ani de dulce cu Green Sugar

6 ani de dulce cu Green Sugar

Imi plac aniversarile! Mai ales atunci cand sarbatoriti sunt prieteni vechi si dragi, colaboratori cu care de fiecare data am avut proiecte frumoase, provocatoare, pline de gust si sanatate! In octombrie se implinesc 6 ani  […]

Print Friendly, PDF & Email
Apel umanitar

Apel umanitar

Dragii mei! Va rapesc cateva momente sa va povestesc de Bianca. Fata pe care as putea sa o privesc de fiecare data cand ma vait din cauza unor lipsuri sau probleme inchipuite 🙂. Locuieste langa […]

Print Friendly, PDF & Email
Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Am degresat ouale si ma pregateam sa le vopsesc. Rosii, asa cum o fac de cand ma stiu. Si mi-a venit chef de joaca :)). De-o joaca multicolora! 🙂 Asa ca m-am indreptat catre dulapurile […]

Print Friendly, PDF & Email