zurli

Prajitura cu sos de cafea si frisca

Prajitura cu sos de cafea si frisca

O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce.
Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul  preluat de la Natalia,(doar ca al ei nu avea cafea, insa reteta ii apartine >:d<), un mot de frisca, si gata toata treaba.
Si pentru ca reteta contine CACAO unul dintre ingredientele propuse de Paula, una dintre preferatele mele din blogosfera culinara, in cadrul unuia dintre cele mai frumoase proiecte culinare, initiat de Mihaela Pesa, voi directiona postarea catre –

„Dulce Romanie” –Provocarea lunii martie 2013, pe care o gazduieste.

prajitura+cafea+3

Blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri cacao
3 linguri ulei
3 linguri apa
un vf. cutit sare
un plic praf de copt

Sos de cafea
120 ml lapte
50 gr zahar
o lingura unt
100 gr ciocolata
2 linguri cafea macinata

Frisca
200 ml frisca
2-3 linguri smantana pentru gatit

Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa .Albusurile mixeaza-le impreuna cu sarea pana obtii o compozitie spumoasa, aerata, apoi adauga zaharul lingura cu lingura mixand in continuare pana se dilueaza complet.
Adauga galbenusurile , faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza usor amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn.
Toarna amestecul intr-o tava tapetata, niveleaza  si introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Scoate din cuptor, lasa 10 minute sa se racoreasca apoi cu un pahar „decupeaza” cerculete.
Eu am ales asa pentru ca puilor mei le place mult acest blat si portionandu-l asa imi ramanea mult sa le dau si lor :)).Oricum nu le-a ajuns si mi-au furat si din cerculete :)).
Daca doriti mai multe bucati  lasati sa se raceasca si-l taiati cubulete.Asa nu veti risipi deloc din blat.
Preparati sosul.
Puneti la fiert zaharul impreuna cu laptele . Fierbeti la foc mic pana se ingroasa usor. Opriti focul, adaugati ciocolata, untul si cafeaua si omogenizati.

Cu o scobitoare sau o furculita faceti mici orificii in cercurile de blat.
Puneti din sosul cald cate o lingura pe fiecare cerc, lasati sa se absoarba si distribuiti sos in continuare, pe fiecare, pana-l terminati.

Mixati frisca cu smantana si zahar pana se leaga bine si aveti o compozitie ferma.
Cu ajutorul poshului distribuiti pe fiecare prajiturica.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Cat o fi de la Pitesti pana la tine? [bs:20]


  2. Muuuuuuuult!! stai acasa :))))


  3. Ce inceput de dimineata frumos cu un desert asa bun..Pup si o zi placuta!


  4. Tot nu mi-am baut cafeaua astazi! Mai ai o portie si pentru mine? Ma multumesc si cu resturile de blat nefolosit…


  5. :)))))) ce simpatica esti :)))
    la ce bunatati faci tu…hai sa bagam un schimb :))


  6. Delicioase sunt prajiturile astea. Trebuia sa specifici clar ca sunt doar pentru mine ca sa nu mai ceara lumea :)))) Te pup si-ti multumesc pentru reteta!


  7. o prajitura pe gustul meu!!:)


  8. Cred ca are un gust minunat,ca aspectul e de nota 10!!!!


  9. Foarte buna >:D<


  10. Foarte dragute prajiturele. Potrivite pentru parada lunii. 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email