Prajitura cu sos de cafea si frisca

Prajitura cu sos de cafea si frisca

O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce.
Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul  preluat de la Natalia,(doar ca al ei nu avea cafea, insa reteta ii apartine >:d<), un mot de frisca, si gata toata treaba.
Si pentru ca reteta contine CACAO unul dintre ingredientele propuse de Paula, una dintre preferatele mele din blogosfera culinara, in cadrul unuia dintre cele mai frumoase proiecte culinare, initiat de Mihaela Pesa, voi directiona postarea catre –

„Dulce Romanie” –Provocarea lunii martie 2013, pe care o gazduieste.

prajitura+cafea+3

Blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri cacao
3 linguri ulei
3 linguri apa
un vf. cutit sare
un plic praf de copt

Sos de cafea
120 ml lapte
50 gr zahar
o lingura unt
100 gr ciocolata
2 linguri cafea macinata

Frisca
200 ml frisca
2-3 linguri smantana pentru gatit

Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa .Albusurile mixeaza-le impreuna cu sarea pana obtii o compozitie spumoasa, aerata, apoi adauga zaharul lingura cu lingura mixand in continuare pana se dilueaza complet.
Adauga galbenusurile , faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza usor amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn.
Toarna amestecul intr-o tava tapetata, niveleaza  si introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Scoate din cuptor, lasa 10 minute sa se racoreasca apoi cu un pahar „decupeaza” cerculete.
Eu am ales asa pentru ca puilor mei le place mult acest blat si portionandu-l asa imi ramanea mult sa le dau si lor :)).Oricum nu le-a ajuns si mi-au furat si din cerculete :)).
Daca doriti mai multe bucati  lasati sa se raceasca si-l taiati cubulete.Asa nu veti risipi deloc din blat.
Preparati sosul.
Puneti la fiert zaharul impreuna cu laptele . Fierbeti la foc mic pana se ingroasa usor. Opriti focul, adaugati ciocolata, untul si cafeaua si omogenizati.

Cu o scobitoare sau o furculita faceti mici orificii in cercurile de blat.
Puneti din sosul cald cate o lingura pe fiecare cerc, lasati sa se absoarba si distribuiti sos in continuare, pe fiecare, pana-l terminati.

Mixati frisca cu smantana si zahar pana se leaga bine si aveti o compozitie ferma.
Cu ajutorul poshului distribuiti pe fiecare prajiturica.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Cat o fi de la Pitesti pana la tine? [bs:20]


  2. Muuuuuuuult!! stai acasa :))))


  3. Ce inceput de dimineata frumos cu un desert asa bun..Pup si o zi placuta!


  4. Tot nu mi-am baut cafeaua astazi! Mai ai o portie si pentru mine? Ma multumesc si cu resturile de blat nefolosit…


  5. :)))))) ce simpatica esti :)))
    la ce bunatati faci tu…hai sa bagam un schimb :))


  6. Delicioase sunt prajiturile astea. Trebuia sa specifici clar ca sunt doar pentru mine ca sa nu mai ceara lumea :)))) Te pup si-ti multumesc pentru reteta!


  7. o prajitura pe gustul meu!!:)


  8. Cred ca are un gust minunat,ca aspectul e de nota 10!!!!


  9. Foarte buna >:D<


  10. Foarte dragute prajiturele. Potrivite pentru parada lunii. 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Un tort tiramisu racoritor si bun pe care-l pregatesc pentru prima oara 🙂 Nu l-am facut foarte mare, fiind pregatit pentru familie, dar voi daca sunteti mai multi prezenti la desert, mariti cantitatile ingredientelor. Gusturile […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email