Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao – genul de prajitura de casa din care as putea manca fara oprire :))

Pufoasa, buna, aromata. Visine, cacao si rom – se completeaza atat de bine!

prajitura-cu-visine

Ingrediente Prajitura cu visine si cacao

  • 600-700 g visine
  • 6 oua mari
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • o lingurita esenta rom

visine2a[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao”]

  1. Visinele curatate de samburi pune-le intr-un bol peste care presari cateva linguri de zahar.
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare.
  4. Adauga zaharul, treptat, si mixeaza pana la diluare.
  5. Adauga galbenusurile si faina cernuta amestecata cu praful de copt (eu nu aveam in casa, asa ca n-am pus :D).
  6. Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus. La final incorporeaza uleiul.
  7. Intr-o tava unsa cu ulei peste care ai presarat putina faina toarna jumatate din compozitie si niveleaza.
  8. Stoarce bine visinele si pune jumatate din ele in tava.
  9. In compozitia ramasa pune cacaua si romul, apoi omogenizeaza.
  10. Ia din compozitie cu lingura si pune in tava apoi niveleaza.
  11. Pune restul visinelor, stoarse bine, si apasa-le usor cu degetul.
  12. Da tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  13. Cand e rece pudreaz-o usor cu zahar pudra.

[/preparare]

Sursa de inspiratie

v3

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Cum sa zic sa nu sune asa…a cliseu…arata de mori si la fel si eu as fi in stare sa mananc o tava, diferenta este ca eu nu imi permit ca altii 😛 :))))))))
    PS. atatea bucatele au mai scapat pentru poza? :)))))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]