Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao – genul de prajitura de casa din care as putea manca fara oprire :))

Pufoasa, buna, aromata. Visine, cacao si rom – se completeaza atat de bine!

prajitura-cu-visine

Ingrediente Prajitura cu visine si cacao

  • 600-700 g visine
  • 6 oua mari
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • o lingurita esenta rom

visine2a[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao”]

Conde
  1. Visinele curatate de samburi pune-le intr-un bol peste care presari cateva linguri de zahar.
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare.
  4. Adauga zaharul, treptat, si mixeaza pana la diluare.
  5. Adauga galbenusurile si faina cernuta amestecata cu praful de copt (eu nu aveam in casa, asa ca n-am pus :D).
  6. Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus. La final incorporeaza uleiul.
  7. Intr-o tava unsa cu ulei peste care ai presarat putina faina toarna jumatate din compozitie si niveleaza.
  8. Stoarce bine visinele si pune jumatate din ele in tava.
  9. In compozitia ramasa pune cacaua si romul, apoi omogenizeaza.
  10. Ia din compozitie cu lingura si pune in tava apoi niveleaza.
  11. Pune restul visinelor, stoarse bine, si apasa-le usor cu degetul.
  12. Da tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  13. Cand e rece pudreaz-o usor cu zahar pudra.

[/preparare]

Sursa de inspiratie

v3

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Cum sa zic sa nu sune asa…a cliseu…arata de mori si la fel si eu as fi in stare sa mananc o tava, diferenta este ca eu nu imi permit ca altii 😛 :))))))))
    PS. atatea bucatele au mai scapat pentru poza? :)))))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel. Hai, mai ziceti voi 😉 Mod de preparare chec la tava Separa albusurile de galbenusuri Mixeaza spuma […]

Prajitura cu lapte condensat

Prajitura cu lapte condensat

Daca nici cu prajitura asta nu va conving sa v-apucati de pregatit dulciuri, atunci n-am facut nicio treaba …:( :)) Glumesc, dar sincer, merita! E drept, intai trebuie sa faceti o vizita la delatte.ro, sa […]

Cea mai buna prajitura fara coacere

Cea mai buna prajitura fara coacere

Stii probabil momentul ala in care ai manca un desert bun, bun, dar nu ai niciunul in casa si nici chef de copturi. Pentru asta s-a inventat desertul fara coacere 😀 Iar asta, cu atat […]

Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]