Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao – genul de prajitura de casa din care as putea manca fara oprire :))

Pufoasa, buna, aromata. Visine, cacao si rom – se completeaza atat de bine!

prajitura-cu-visine

Ingrediente Prajitura cu visine si cacao

  • 600-700 g visine
  • 6 oua mari
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • o lingurita esenta rom

visine2a[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao”]

  1. Visinele curatate de samburi pune-le intr-un bol peste care presari cateva linguri de zahar.
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare.
  4. Adauga zaharul, treptat, si mixeaza pana la diluare.
  5. Adauga galbenusurile si faina cernuta amestecata cu praful de copt (eu nu aveam in casa, asa ca n-am pus :D).
  6. Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus. La final incorporeaza uleiul.
  7. Intr-o tava unsa cu ulei peste care ai presarat putina faina toarna jumatate din compozitie si niveleaza.
  8. Stoarce bine visinele si pune jumatate din ele in tava.
  9. In compozitia ramasa pune cacaua si romul, apoi omogenizeaza.
  10. Ia din compozitie cu lingura si pune in tava apoi niveleaza.
  11. Pune restul visinelor, stoarse bine, si apasa-le usor cu degetul.
  12. Da tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  13. Cand e rece pudreaz-o usor cu zahar pudra.

[/preparare]

Sursa de inspiratie

v3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Cum sa zic sa nu sune asa…a cliseu…arata de mori si la fel si eu as fi in stare sa mananc o tava, diferenta este ca eu nu imi permit ca altii 😛 :))))))))
    PS. atatea bucatele au mai scapat pentru poza? :)))))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email