zurli

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao – genul de prajitura de casa din care as putea manca fara oprire :))

Pufoasa, buna, aromata. Visine, cacao si rom – se completeaza atat de bine!

prajitura-cu-visine

Ingrediente Prajitura cu visine si cacao

  • 600-700 g visine
  • 6 oua mari
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • o lingurita esenta rom

visine2a[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao”]

  1. Visinele curatate de samburi pune-le intr-un bol peste care presari cateva linguri de zahar.
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare.
  4. Adauga zaharul, treptat, si mixeaza pana la diluare.
  5. Adauga galbenusurile si faina cernuta amestecata cu praful de copt (eu nu aveam in casa, asa ca n-am pus :D).
  6. Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus. La final incorporeaza uleiul.
  7. Intr-o tava unsa cu ulei peste care ai presarat putina faina toarna jumatate din compozitie si niveleaza.
  8. Stoarce bine visinele si pune jumatate din ele in tava.
  9. In compozitia ramasa pune cacaua si romul, apoi omogenizeaza.
  10. Ia din compozitie cu lingura si pune in tava apoi niveleaza.
  11. Pune restul visinelor, stoarse bine, si apasa-le usor cu degetul.
  12. Da tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  13. Cand e rece pudreaz-o usor cu zahar pudra.

[/preparare]

Sursa de inspiratie

v3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Cum sa zic sa nu sune asa…a cliseu…arata de mori si la fel si eu as fi in stare sa mananc o tava, diferenta este ca eu nu imi permit ca altii 😛 :))))))))
    PS. atatea bucatele au mai scapat pentru poza? :)))))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email