Prajitura de post, cu mar

Prajitura de post, cu mar

prajitura+cu+mar

Ingrediente

Foi:

12 linguri zahar
12 linguri ulei
6 linguri pasta rosii (nu bulion! rosii pasta de la cutie sau sticla)+6 linguri apa -(puteti inlocui cu 12 linguri suc de rosii)

un vf cutit sare
o lingurita bicarbonat stins cu otet
3 cani 1/2 faina

Umplutura
un kg mere(puteti pune un kg jumatate)
80 gr margarina
o cana zahar
o lingurita scortisoara
doua plicuri zahar vanilat
jumatate sticluta esenta rom

Pudrat: zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare
Foi:
Se pun toate ingredientele intr-un castron (bicarbonatul intr-o gropita facuta in faina) si se framanta usor cu mana pana obtinem un aluat care sa nu fie nici prea tare sa nu putem intinde foi, nici moale sa ni se lipeasca de maini.Daca e cazul mai puneti putina faina, mie mi-au iesit perfect din cantitatile date .
Se imparte aluatul in 3 si se intind cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata bine, care se vor coace pe fundul tavii unsa cu margarina , la foc mediu , 10 -12 min (nu mai mult).ps. eu am copt  pe tavamare, de 20/30 cm, le puteti coace si pe una mai mica, caz in care vor iesi usor mai grosute.
Se inteapa usor foaia cu furculita inainte de a o introduce la cuptor.
Cand e gata, se transfera pe hartie alba sau..pe blatul de lucru, trecand initial usor cu cutitul intre foaie si tava pentru a se desprinde usor , apoi cand inclinam tava, foaia va aluneca usor.

Umplutura:
Se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un vas cu fund dublu se topeste margarina; se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe 5 minute la foc mic.
Adaugam merele rase si mai fierbem 7-8 minute, amestecand cand si cand.
Punem scortisoara, zaharul vanilat si esenta si oprim focul.

Lasam umplutura sa se racoreasca si cand e doar usor calduta o punem intre foi.
foaie/mar/foaie/mar/foaie

Pudram din abundenta cu zahar si o lasam pana a doua zi cand o vom portiona frumos cu un cutit zimtat.

Ti se topeste in gura!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Baiii…iote ca acum imi dau seama ca am si eu retete de post. :)))

    Frumoasa ti-a iesit! 😉


  2. Sigur a ta n-are ‘fr-un ou?:))))
    Multumesc.:-*


  3. N-are mai…m-am mai uitat o data. :)))
    Cand am facut prajitura ouale era u la Medi. :))))


  4. :))))))))))))))))


  5. Tiene que estar muy sabrosas!!!

    Besitos!!!!!!!!!!!!


  6. M-ati strigat?Cine?Miha sau Gaby?Vreti oua?Ma duc sa bat gaina sa se oua…………..)))


  7. gabitzo, te asteapta un premiu la mine pe blog, stiu ca tu nu esti cu ele, dar mie imi face placere sa ti-l ofer, te pup :*


  8. Arata prea bine ca sa nu o incerc 🙂
    Ai un premiu la mine pe blog, aici: http://caietul-cu-retete.blogspot.com/2011/03/premii-de-martie.html

    O seara frumoasa!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]