Prajitura de post, cu mar

Prajitura de post, cu mar

prajitura+cu+mar

Ingrediente

Foi:

12 linguri zahar
12 linguri ulei
6 linguri pasta rosii (nu bulion! rosii pasta de la cutie sau sticla)+6 linguri apa -(puteti inlocui cu 12 linguri suc de rosii)

un vf cutit sare
o lingurita bicarbonat stins cu otet
3 cani 1/2 faina

Umplutura
un kg mere(puteti pune un kg jumatate)
80 gr margarina
o cana zahar
o lingurita scortisoara
doua plicuri zahar vanilat
jumatate sticluta esenta rom

Pudrat: zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare
Foi:
Se pun toate ingredientele intr-un castron (bicarbonatul intr-o gropita facuta in faina) si se framanta usor cu mana pana obtinem un aluat care sa nu fie nici prea tare sa nu putem intinde foi, nici moale sa ni se lipeasca de maini.Daca e cazul mai puneti putina faina, mie mi-au iesit perfect din cantitatile date .
Se imparte aluatul in 3 si se intind cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata bine, care se vor coace pe fundul tavii unsa cu margarina , la foc mediu , 10 -12 min (nu mai mult).ps. eu am copt  pe tavamare, de 20/30 cm, le puteti coace si pe una mai mica, caz in care vor iesi usor mai grosute.
Se inteapa usor foaia cu furculita inainte de a o introduce la cuptor.
Cand e gata, se transfera pe hartie alba sau..pe blatul de lucru, trecand initial usor cu cutitul intre foaie si tava pentru a se desprinde usor , apoi cand inclinam tava, foaia va aluneca usor.

Umplutura:
Se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un vas cu fund dublu se topeste margarina; se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe 5 minute la foc mic.
Adaugam merele rase si mai fierbem 7-8 minute, amestecand cand si cand.
Punem scortisoara, zaharul vanilat si esenta si oprim focul.

Lasam umplutura sa se racoreasca si cand e doar usor calduta o punem intre foi.
foaie/mar/foaie/mar/foaie

Pudram din abundenta cu zahar si o lasam pana a doua zi cand o vom portiona frumos cu un cutit zimtat.

Ti se topeste in gura!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Baiii…iote ca acum imi dau seama ca am si eu retete de post. :)))

    Frumoasa ti-a iesit! 😉


  2. Sigur a ta n-are ‘fr-un ou?:))))
    Multumesc.:-*


  3. N-are mai…m-am mai uitat o data. :)))
    Cand am facut prajitura ouale era u la Medi. :))))


  4. :))))))))))))))))


  5. Tiene que estar muy sabrosas!!!

    Besitos!!!!!!!!!!!!


  6. M-ati strigat?Cine?Miha sau Gaby?Vreti oua?Ma duc sa bat gaina sa se oua…………..)))


  7. gabitzo, te asteapta un premiu la mine pe blog, stiu ca tu nu esti cu ele, dar mie imi face placere sa ti-l ofer, te pup :*


  8. Arata prea bine ca sa nu o incerc 🙂
    Ai un premiu la mine pe blog, aici: http://caietul-cu-retete.blogspot.com/2011/03/premii-de-martie.html

    O seara frumoasa!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email