Prajitura de post, cu mar

Prajitura de post, cu mar

prajitura+cu+mar

Ingrediente

Foi:

12 linguri zahar
12 linguri ulei
6 linguri pasta rosii (nu bulion! rosii pasta de la cutie sau sticla)+6 linguri apa -(puteti inlocui cu 12 linguri suc de rosii)

un vf cutit sare
o lingurita bicarbonat stins cu otet
3 cani 1/2 faina

Umplutura
un kg mere(puteti pune un kg jumatate)
80 gr margarina
o cana zahar
o lingurita scortisoara
doua plicuri zahar vanilat
jumatate sticluta esenta rom

Pudrat: zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare
Foi:
Se pun toate ingredientele intr-un castron (bicarbonatul intr-o gropita facuta in faina) si se framanta usor cu mana pana obtinem un aluat care sa nu fie nici prea tare sa nu putem intinde foi, nici moale sa ni se lipeasca de maini.Daca e cazul mai puneti putina faina, mie mi-au iesit perfect din cantitatile date .
Se imparte aluatul in 3 si se intind cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata bine, care se vor coace pe fundul tavii unsa cu margarina , la foc mediu , 10 -12 min (nu mai mult).ps. eu am copt  pe tavamare, de 20/30 cm, le puteti coace si pe una mai mica, caz in care vor iesi usor mai grosute.
Se inteapa usor foaia cu furculita inainte de a o introduce la cuptor.
Cand e gata, se transfera pe hartie alba sau..pe blatul de lucru, trecand initial usor cu cutitul intre foaie si tava pentru a se desprinde usor , apoi cand inclinam tava, foaia va aluneca usor.

Umplutura:
Se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un vas cu fund dublu se topeste margarina; se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe 5 minute la foc mic.
Adaugam merele rase si mai fierbem 7-8 minute, amestecand cand si cand.
Punem scortisoara, zaharul vanilat si esenta si oprim focul.

Lasam umplutura sa se racoreasca si cand e doar usor calduta o punem intre foi.
foaie/mar/foaie/mar/foaie

Pudram din abundenta cu zahar si o lasam pana a doua zi cand o vom portiona frumos cu un cutit zimtat.

Ti se topeste in gura!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Baiii…iote ca acum imi dau seama ca am si eu retete de post. :)))

    Frumoasa ti-a iesit! 😉


  2. Sigur a ta n-are ‘fr-un ou?:))))
    Multumesc.:-*


  3. N-are mai…m-am mai uitat o data. :)))
    Cand am facut prajitura ouale era u la Medi. :))))


  4. :))))))))))))))))


  5. Tiene que estar muy sabrosas!!!

    Besitos!!!!!!!!!!!!


  6. M-ati strigat?Cine?Miha sau Gaby?Vreti oua?Ma duc sa bat gaina sa se oua…………..)))


  7. gabitzo, te asteapta un premiu la mine pe blog, stiu ca tu nu esti cu ele, dar mie imi face placere sa ti-l ofer, te pup :*


  8. Arata prea bine ca sa nu o incerc 🙂
    Ai un premiu la mine pe blog, aici: http://caietul-cu-retete.blogspot.com/2011/03/premii-de-martie.html

    O seara frumoasa!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email