Prajitura Deliciu

Prajitura Deliciu


Dovada ca nu intotdeauna cea mai impecabila fotografie reuseste sa-ti faca o pofta de nestavilit, sta faptul ca , desi mai vazusem aceasta reteta, in fotografii super frumoase, niciodata nu ma tentase atat de mult ca atunci cand am vazut-o aici.

Habar nu am ce anume m-a atras :)), textul, poza cu prajitura intreaga, dar ce stiu e ca in fiecare zi ziceam – azi o fac si eu! :))

Laud eu prajituri, mai mult sau mai putin :D, dar despre asta pot spune cu mana pe inima ca e DIVINA!

Nuca prajita, ciocolata, frisca, cafea – este combinatia care parca a fost special facuta pentru mine :))).

edit 20.04.

prajitura-deliciu

prajitura-deliciu

prajitura-deliciuprajitura - deliciu 8

Ingrediente

  • 200 gr nuca prajita, tocata
  • biscuiti simpli
  • o cana de cafea preparata
  • 250 gr crema de ciocolata (Nutella, Finetti)

Blat ( tava de 20/25cm) :

  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina alba
  • 3 linguri nuca macinata
  • o lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare

Crema

  • 250 ml frisca lichida
  • 50 ml smantana + o lingura zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat

cacao pentru pudrat, sau nuca macinata, ciocolata – ce vreti voi

 

prajitura-deliciu1

Directions

  1. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, folie de aluminiu, pune nuca tocata si o distribuie uniform.
  2. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat si bate pana la diluarea zaharului. Adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nuca, peste albusuri, omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
  3. Compozitia obtinuta o distribui, lingura cu lingura, peste nuca din tava, cu grija sa nu strici stratul nu nuca, nivelezi frumos si bagi tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox. 25 minute . Blatul trebuie sa capete o culoare aurie.
  4. Fierbinte il rastorni pe un platou, ii desprinzi folia si intinzi crema de ciocolata pe blatul cald.
  5. Lasi sa se racoreasca apoi dai la frigider.
  6. Intre timp prepara crema.
  7. Galbenusurile amesteca-le cu zaharul si laptele si fierbe-le impreuna, intr-un vas cu fund dublu, la foc mic si amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani.
  8. Frisca mixeaz-o cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.
  9. Raceste bine amestecul de galbenusuri, adauga-l peste frisca, lingura cu lingura, mixand la prima treapta a mixerului pana la omogenizare.
  10. Scoate blatul de la rece, intinde jumatate din cantitatea de crema, distribuie apoi un strat de biscuiti inmuiati bine in cafea, intinde si restul de crema, niveleaza frumos si pudreaza cacao.
  11. Da prajitura la rece pentru cateva ore apoi portioneaz-o cum doresti. 🙂

prajitura-deliciu2

pprajitura-deliciu3

prajitura-deliciu4

 

Comentarii prin FaceBook

19 Comentarii


  1. O prajitura de sarbatoare..Divina! Bravo!


  2. super bun acest sait


  3. Super buna [prajitura ai facut!


  4. Mmmmmmmm , ce praji … DELICIU , placeee ::)


  5. Divina prajitura, divina prezentarea 🙂

  6. cadar melinda says:

    sigur o voi incerca!


  7. Wonderful cake, nuts and coffee a delicious combination


  8. A scris Gaby mare , mare … dimensiunea tavii , 20/25 🙂


    • Multumesc, Diana!
      De asta nici nu m-am deranjat sa ii raspund, desi imi respect cititorii. Atata timp cat ei nu dovedesc acelasi respect fata de mine, nu citesc ce scriu si intreaba, nu vad necesar ca eu sa raspund ceva. Pe Silvia o stiu de pe bucataras.ro, asa facea si acolo, si nu are rost sa ma enervez degeaba.
      Zi frumoasa! >:d<


  9. Sì dak nu am praf de copt?


  10. aceasta prajitura este deosebita, o prepar si eu de cativa ani buni, dar in loc de biscuiti folosesc piscoturi si folosesc ceva mai multe oua…si in loc de nuca prajita pot fi folosite alune nesarate prajite 🙂


  11. Am preparat-o si eu de Craciun.Este delicioasa!Are un gust tare bun si este si tare apetisanta.


    • Ma bucur ca ti-a placut!
      Imi pare rau ca n-am facut-o si eu de Craciun, dar as programa-o pentru Revelion, alturi de un tort cu crema de zahar ars ;;)
      Sarbatori frumoase! in continuare.

  12. Pingback: Prajitura Deliciu cu alune si caramel | Rețete Papa Bun

  13. Pingback: Prajitura “Deliciu” cu nuca, crema de cacao si crema de vanilie | Atelierele Roua

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
 
 
Trubochki – Cornulete Rusesti

Trubochki – Cornulete Rusesti

  Pe lista fiecarui pasionat de gatit se gaseste un sir luuuuung de retete in asteptare. Asa se face ca unele trec in coada pe cand altele-s propulsate direct in top :)) Probabil numarul mic […]

Tarta rustica cu foietaj si prune

Tarta rustica cu foietaj si prune

Recunosc, n-o fi cea mai grozava fotografie facuta ultimul timp :))), dar asa bine mirosea si-am mancat (impreuna cu sotul) tarta asta cu-asa o pofta (nici nu aveam rabdare sa se raceasca), incat am zis […]

Strudel cu ciocolata/Strudel cu branza

Strudel cu ciocolata/Strudel cu branza

Sotul meu nu iubeste-n mod deosebit dulciurile, mananca, dar rar, insa cand a vazut imaginea acestor strudele a intrebat : – Si-ale mele unde-s? Asa ca mi-am dat seama ca intr-adevar acest strudel arata bine! […]

Prajitura cu nuca si crema de ness

Prajitura cu nuca si crema de ness

Eu nu laud orice si cine ma stie, stie prea bine si asta :)) Dar ce laud, nu laud degeaba. Iar prajitura asta merita din plin! Nici n-ar avea cum sa nu, e printre cele […]