Prajitura Deliciu

Prajitura Deliciu


Dovada ca nu intotdeauna cea mai impecabila fotografie reuseste sa-ti faca o pofta de nestavilit, sta faptul ca , desi mai vazusem aceasta reteta, in forografii super frumoase, niciodata nu ma tentase atat de mult ca atunci cand am vazut-o aici.

Habar nu am ce anume m-a atras :)), textul, poza cu prajitura intreaga, dar ce stiu e ca in fiecare zi ziceam – azi o fac si eu! :))

Laud eu prajituri, mai mult sau mai putin :D, dar despre asta pot spune cu mana pe inima ca e DIVINA!

Nuca prajita, ciocolata, frisca, cafea – este combinatia care parca a fost special facuta pentru mine :))).

edit 20.04.

Prajitura Deliciu

prajitura-deliciu

Prajitura DeliciuPrajitura Deliciu

Ingrediente

  • 200 gr nuca prajita, tocata
  • biscuiti simpli
  • o cana de cafea preparata
  • 250 gr crema de ciocolata (Nutella, Finetti)

Blat ( tava de 20/25cm) :

  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina alba
  • 3 linguri nuca macinata
  • o lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare

Crema

  • 250 ml frisca lichida
  • 50 ml smantana + o lingura zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat

cacao pentru pudrat, sau nuca macinata, ciocolata – ce vreti voi

 

Prajitura Deliciu

Directions

  1. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, folie de aluminiu, pune nuca tocata si o distribuie uniform.
  2. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat si bate pana la diluarea zaharului. Adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nuca, peste albusuri, omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
  3. Compozitia obtinuta o distribui, lingura cu lingura, peste nuca din tava, cu grija sa nu strici stratul nu nuca, nivelezi frumos si bagi tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox. 25 minute . Blatul trebuie sa capete o culoare aurie.
  4. Fierbinte il rastorni pe un platou, ii desprinzi folia si intinzi crema de ciocolata pe blatul cald.
  5. Lasi sa se racoreasca apoi dai la frigider.
  6. Intre timp prepara crema.
  7. Galbenusurile amesteca-le cu zaharul si laptele si fierbe-le impreuna, intr-un vas cu fund dublu, la foc mic si amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani.
  8. Frisca mixeaz-o cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.
  9. Raceste bine amestecul de galbenusuri, adauga-l peste frisca, lingura cu lingura, mixand la prima treapta a mixerului pana la omogenizare.
  10. Scoate blatul de la rece, intinde jumatate din cantitatea de crema, distribuie apoi un strat de biscuiti inmuiati bine in cafea, intinde si restul de crema, niveleaza frumos si pudreaza cacao.
  11. Da prajitura la rece pentru cateva ore apoi portioneaz-o cum doresti. Prajitura Deliciu

Prajitura Deliciu

Prajitura Deliciu

Prajitura Deliciu

 

5 Comentarii


  1. O prajitura de sarbatoare..Divina! Bravo!


  2. super bun acest sait


  3. Super buna [prajitura ai facut!


  4. Mmmmmmmm , ce praji … DELICIU , placeee ::)


  5. Divina prajitura, divina prezentarea :)

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
Placinte trandafir cu branza si marar

Placinte trandafir cu branza si marar


Cine nu vrea o reteta de placinta si buna si frumoasa? :)) Si asta am afirmat-o fara modestie si fara gluma :D. Au fost atat de bune placintele astea, nici cand s-au racit nu s-au […]

Strudel cu afine

Strudel cu afine


Aveam dulceată de afine pe foc şi-o foaie de foietaj dezgheţată în frigider. Şi-n plus, nevoie de un mic dejun rapid de post. Din două mişcari a fost deja la cuptor.    

Clafoutis cu visine

Clafoutis cu visine


Deşi am văzut multe reţete de clafoutis pe net, niciodată nu mi s-a făcut poftă încât să doresc să testez vreuna. Mi se păreau prea “legate”, prea dense, probabil pentru ca au mai multă faină […]

Clatite – reţetă de bază

Clatite – reţetă de bază


Orice reţetă de clătite aş încerca am tendinţa de a o cataloga ca fiind de bază, dar atunci când o testez parcă totuşi simt c-ar mai trebui ceva :)). Însă când am testat această retetă […]