Prajitura Deliciu

Prajitura Deliciu


Dovada ca nu intotdeauna cea mai impecabila fotografie reuseste sa-ti faca o pofta de nestavilit, sta faptul ca , desi mai vazusem aceasta reteta, in fotografii super frumoase, niciodata nu ma tentase atat de mult ca atunci cand am vazut-o aici.

Habar nu am ce anume m-a atras :)), textul, poza cu prajitura intreaga, dar ce stiu e ca in fiecare zi ziceam – azi o fac si eu! :))

Laud eu prajituri, mai mult sau mai putin :D, dar despre asta pot spune cu mana pe inima ca e DIVINA!

Nuca prajita, ciocolata, frisca, cafea – este combinatia care parca a fost special facuta pentru mine :))).

edit 20.04.

prajitura-deliciu

prajitura-deliciu

prajitura-deliciuprajitura - deliciu 8

Ingrediente

  • 200 gr nuca prajita, tocata
  • biscuiti simpli
  • o cana de cafea preparata
  • 250 gr crema de ciocolata (Nutella, Finetti)

Blat ( tava de 20/25cm) :

  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina alba
  • 3 linguri nuca macinata
  • o lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare

Crema

  • 250 ml frisca lichida
  • 50 ml smantana + o lingura zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat

cacao pentru pudrat, sau nuca macinata, ciocolata – ce vreti voi

 

prajitura-deliciu1

Directions

  1. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, folie de aluminiu, pune nuca tocata si o distribuie uniform.
  2. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat si bate pana la diluarea zaharului. Adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nuca, peste albusuri, omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
  3. Compozitia obtinuta o distribui, lingura cu lingura, peste nuca din tava, cu grija sa nu strici stratul nu nuca, nivelezi frumos si bagi tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox. 25 minute . Blatul trebuie sa capete o culoare aurie.
  4. Fierbinte il rastorni pe un platou, ii desprinzi folia si intinzi crema de ciocolata pe blatul cald.
  5. Lasi sa se racoreasca apoi dai la frigider.
  6. Intre timp prepara crema.
  7. Galbenusurile amesteca-le cu zaharul si laptele si fierbe-le impreuna, intr-un vas cu fund dublu, la foc mic si amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani.
  8. Frisca mixeaz-o cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.
  9. Raceste bine amestecul de galbenusuri, adauga-l peste frisca, lingura cu lingura, mixand la prima treapta a mixerului pana la omogenizare.
  10. Scoate blatul de la rece, intinde jumatate din cantitatea de crema, distribuie apoi un strat de biscuiti inmuiati bine in cafea, intinde si restul de crema, niveleaza frumos si pudreaza cacao.
  11. Da prajitura la rece pentru cateva ore apoi portioneaz-o cum doresti. :)

prajitura-deliciu2

pprajitura-deliciu3

prajitura-deliciu4

 

Comentarii prin FaceBook

17 Comentarii


  1. O prajitura de sarbatoare..Divina! Bravo!


  2. super bun acest sait


  3. Super buna [prajitura ai facut!


  4. Mmmmmmmm , ce praji … DELICIU , placeee ::)


  5. Divina prajitura, divina prezentarea :)

  6. cadar melinda says:

    sigur o voi incerca!


  7. Wonderful cake, nuts and coffee a delicious combination


  8. A scris Gaby mare , mare … dimensiunea tavii , 20/25 :)


  9. Sì dak nu am praf de copt?


  10. aceasta prajitura este deosebita, o prepar si eu de cativa ani buni, dar in loc de biscuiti folosesc piscoturi si folosesc ceva mai multe oua…si in loc de nuca prajita pot fi folosite alune nesarate prajite :)


  11. Am preparat-o si eu de Craciun.Este delicioasa!Are un gust tare bun si este si tare apetisanta.


    • Ma bucur ca ti-a placut!
      Imi pare rau ca n-am facut-o si eu de Craciun, dar as programa-o pentru Revelion, alturi de un tort cu crema de zahar ars ;;)
      Sarbatori frumoase! in continuare.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]

Gogosi de post

Gogosi de post

Mod de preparare Gogosi de post: La modul de preparare…prea mare filozofie nu-i. Pregatesti un bol curat in care torni faina si faci o gropita in mijloc.Intr-o canita diluezi drojdia cu putina apa calda. Adaugi 2 lingurite de faina, omogenizezi si torni in gropita formata in faina. Lasi 10 minute sa creasca.Adaugi zaharul, sarea, uleiul, coaja rasa si zaharul vanilat.[…]

Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci

Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci

Mod de preparare Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci : Blat. Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului […]

Chec economic

Chec economic

Mod de preparare Chec economic : Intr-un bol mixeaza ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Eu as recomanda zahar pudra pentru a se dilua mai repede. Te opresti din mixat doar cand zaharul e complet diluat si volumul ingredientelor amestecate dublat.
Adaugi lapte si uleiul apoi omogenizezi […]

 
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE