Prajitura EXCELENTA

Prajitura EXCELENTA

O prajitura pe care eu,cand am facut-o prima oara,am zis:nu am papat prajitura mai buna decat asta niciodata:)))

Se face un blat obisnuit din 4 oua. 
Blatul:
Se bat albusurile spuma cu 4 linguri zahar.Se adauga usor galbenusurile, unul cate unul,si 4-5 linguri de faina.
Se coace la foc mediu .
Crema1.
6 albusuri se bat spuma cu 250 gr zahar, pe baie de abur.
Se adauga 250 gr nuca prajita si macinata.
Se pune pe blat si se da la cuptor pana ce crema prinde o crusta.(Eu las cuptorul intredeschis, pun o llingura de lemn sa nu permita usii cuptorului inchiderea completa)

Crema2.
5 galbenusuri,40 gr cacao,250 gr zahar pudra,3 linguri lapte,se bat pe baie de abur pana devine ca o pasta, destul de grosuta.
Separat se freaca spuma 250 gr unt.
Cand se raceste amestecul de galbenusuri,se amesteca cu untul spuma.Adaugati lingura cu lingura cam 2/3 din amestec si daca vedeti ca inmoaie prea tare crema nu mai adaugati.

Se pune crema peste prajitura cand aceasta este rece.
Se pastreaza la frigider.
E DELICIOASA!!!

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. Trimite si mie o „bacatica” de test. :)))


  2. mai e exact una,mica,mica.
    ti-o..dau..ti-o…pun,cum vrei?:))))


  3. Mi-o dai…mi-o pui….cum vrei. :))))


  4. Simiucoo, ma poti cita:P


  5. La multi ani femeie! :))
    De zambete si iubire sa ai parte.

  6. Csilla I. says:

    Am incercat aceasta prajitura astazi pentru un eveniment special. Este intr-adevar delicioasa si demna de numele pe care-l poarta. Il recomand oricui care are pofta de o prajitura spéciala. Desi putin complicata si dulce (eu am taiat 50gr de zahar din crema 1 si vreo 40 gr din crema 2 si o gasesc numai buna), am urmat etapele „à la lettre” si mi-a iesit perfect. Mii de multumiri, draga Gaby, pentru partajarea acestei minunate retete.
    C.I.
    Montréal-CA


    • Si eu multumesc mult pentu cuvintele frumoase.
      E drept, eu prefer prajiturile duuulci, dar asa e, se mai poate ciupi de ici colo din cantitatea de zahar.
      Si noua ne place mult prajitura asta.
      Da, e nitel complicata si-o poti rata daca nu folosesti produse de calitate insa daca urmezi pasii atent si folosesti unt bun, iese grozav. 🙂
      Multumesc mult si te mai astept! >:D<


  7. Delicioss

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]