Prajitura EXCELENTA

Prajitura EXCELENTA

O prajitura pe care eu,cand am facut-o prima oara,am zis:nu am papat prajitura mai buna decat asta niciodata:)))

Se face un blat obisnuit din 4 oua. 
Blatul:
Se bat albusurile spuma cu 4 linguri zahar.Se adauga usor galbenusurile, unul cate unul,si 4-5 linguri de faina.
Se coace la foc mediu .
Crema1.
6 albusuri se bat spuma cu 250 gr zahar, pe baie de abur.
Se adauga 250 gr nuca prajita si macinata.
Se pune pe blat si se da la cuptor pana ce crema prinde o crusta.(Eu las cuptorul intredeschis, pun o llingura de lemn sa nu permita usii cuptorului inchiderea completa)

Crema2.
5 galbenusuri,40 gr cacao,250 gr zahar pudra,3 linguri lapte,se bat pe baie de abur pana devine ca o pasta, destul de grosuta.
Separat se freaca spuma 250 gr unt.
Cand se raceste amestecul de galbenusuri,se amesteca cu untul spuma.Adaugati lingura cu lingura cam 2/3 din amestec si daca vedeti ca inmoaie prea tare crema nu mai adaugati.

Se pune crema peste prajitura cand aceasta este rece.
Se pastreaza la frigider.
E DELICIOASA!!!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. Trimite si mie o „bacatica” de test. :)))


  2. mai e exact una,mica,mica.
    ti-o..dau..ti-o…pun,cum vrei?:))))


  3. Mi-o dai…mi-o pui….cum vrei. :))))


  4. Simiucoo, ma poti cita:P


  5. La multi ani femeie! :))
    De zambete si iubire sa ai parte.

  6. Csilla I. says:

    Am incercat aceasta prajitura astazi pentru un eveniment special. Este intr-adevar delicioasa si demna de numele pe care-l poarta. Il recomand oricui care are pofta de o prajitura spéciala. Desi putin complicata si dulce (eu am taiat 50gr de zahar din crema 1 si vreo 40 gr din crema 2 si o gasesc numai buna), am urmat etapele „à la lettre” si mi-a iesit perfect. Mii de multumiri, draga Gaby, pentru partajarea acestei minunate retete.
    C.I.
    Montréal-CA


    • Si eu multumesc mult pentu cuvintele frumoase.
      E drept, eu prefer prajiturile duuulci, dar asa e, se mai poate ciupi de ici colo din cantitatea de zahar.
      Si noua ne place mult prajitura asta.
      Da, e nitel complicata si-o poti rata daca nu folosesti produse de calitate insa daca urmezi pasii atent si folosesti unt bun, iese grozav. 🙂
      Multumesc mult si te mai astept! >:D<


  7. Delicioss

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegem hota de bucatarie

Cum alegem hota de bucatarie

Am exact un an de cand m-am mutat la casa. Nu era achizitionat totul in interior, dar daca am fi asteptat, am fi prelungit mult termenul mutarii, asa ca am facut acest pas cu gandul […]

Print Friendly, PDF & Email
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email