zurli

Prajitura EXCELENTA

Prajitura EXCELENTA

O prajitura pe care eu,cand am facut-o prima oara,am zis:nu am papat prajitura mai buna decat asta niciodata:)))

Se face un blat obisnuit din 4 oua. 
Blatul:
Se bat albusurile spuma cu 4 linguri zahar.Se adauga usor galbenusurile, unul cate unul,si 4-5 linguri de faina.
Se coace la foc mediu .
Crema1.
6 albusuri se bat spuma cu 250 gr zahar, pe baie de abur.
Se adauga 250 gr nuca prajita si macinata.
Se pune pe blat si se da la cuptor pana ce crema prinde o crusta.(Eu las cuptorul intredeschis, pun o llingura de lemn sa nu permita usii cuptorului inchiderea completa)

Crema2.
5 galbenusuri,40 gr cacao,250 gr zahar pudra,3 linguri lapte,se bat pe baie de abur pana devine ca o pasta, destul de grosuta.
Separat se freaca spuma 250 gr unt.
Cand se raceste amestecul de galbenusuri,se amesteca cu untul spuma.Adaugati lingura cu lingura cam 2/3 din amestec si daca vedeti ca inmoaie prea tare crema nu mai adaugati.

Se pune crema peste prajitura cand aceasta este rece.
Se pastreaza la frigider.
E DELICIOASA!!!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. Trimite si mie o „bacatica” de test. :)))


  2. mai e exact una,mica,mica.
    ti-o..dau..ti-o…pun,cum vrei?:))))


  3. Mi-o dai…mi-o pui….cum vrei. :))))


  4. Simiucoo, ma poti cita:P


  5. La multi ani femeie! :))
    De zambete si iubire sa ai parte.

  6. Csilla I. says:

    Am incercat aceasta prajitura astazi pentru un eveniment special. Este intr-adevar delicioasa si demna de numele pe care-l poarta. Il recomand oricui care are pofta de o prajitura spéciala. Desi putin complicata si dulce (eu am taiat 50gr de zahar din crema 1 si vreo 40 gr din crema 2 si o gasesc numai buna), am urmat etapele „à la lettre” si mi-a iesit perfect. Mii de multumiri, draga Gaby, pentru partajarea acestei minunate retete.
    C.I.
    Montréal-CA


    • Si eu multumesc mult pentu cuvintele frumoase.
      E drept, eu prefer prajiturile duuulci, dar asa e, se mai poate ciupi de ici colo din cantitatea de zahar.
      Si noua ne place mult prajitura asta.
      Da, e nitel complicata si-o poti rata daca nu folosesti produse de calitate insa daca urmezi pasii atent si folosesti unt bun, iese grozav. 🙂
      Multumesc mult si te mai astept! >:D<


  7. Delicioss

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email