Prajitura EXCELENTA

Prajitura EXCELENTA

O prajitura pe care eu,cand am facut-o prima oara,am zis:nu am papat prajitura mai buna decat asta niciodata:)))

Se face un blat obisnuit din 4 oua. 
Blatul:
Se bat albusurile spuma cu 4 linguri zahar.Se adauga usor galbenusurile, unul cate unul,si 4-5 linguri de faina.
Se coace la foc mediu .
Crema1.
6 albusuri se bat spuma cu 250 gr zahar, pe baie de abur.
Se adauga 250 gr nuca prajita si macinata.
Se pune pe blat si se da la cuptor pana ce crema prinde o crusta.(Eu las cuptorul intredeschis, pun o llingura de lemn sa nu permita usii cuptorului inchiderea completa)

Crema2.
5 galbenusuri,40 gr cacao,250 gr zahar pudra,3 linguri lapte,se bat pe baie de abur pana devine ca o pasta, destul de grosuta.
Separat se freaca spuma 250 gr unt.
Cand se raceste amestecul de galbenusuri,se amesteca cu untul spuma.Adaugati lingura cu lingura cam 2/3 din amestec si daca vedeti ca inmoaie prea tare crema nu mai adaugati.

Se pune crema peste prajitura cand aceasta este rece.
Se pastreaza la frigider.
E DELICIOASA!!!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. Trimite si mie o „bacatica” de test. :)))


  2. mai e exact una,mica,mica.
    ti-o..dau..ti-o…pun,cum vrei?:))))


  3. Mi-o dai…mi-o pui….cum vrei. :))))


  4. Simiucoo, ma poti cita:P


  5. La multi ani femeie! :))
    De zambete si iubire sa ai parte.

  6. Csilla I. says:

    Am incercat aceasta prajitura astazi pentru un eveniment special. Este intr-adevar delicioasa si demna de numele pe care-l poarta. Il recomand oricui care are pofta de o prajitura spéciala. Desi putin complicata si dulce (eu am taiat 50gr de zahar din crema 1 si vreo 40 gr din crema 2 si o gasesc numai buna), am urmat etapele „à la lettre” si mi-a iesit perfect. Mii de multumiri, draga Gaby, pentru partajarea acestei minunate retete.
    C.I.
    Montréal-CA


    • Si eu multumesc mult pentu cuvintele frumoase.
      E drept, eu prefer prajiturile duuulci, dar asa e, se mai poate ciupi de ici colo din cantitatea de zahar.
      Si noua ne place mult prajitura asta.
      Da, e nitel complicata si-o poti rata daca nu folosesti produse de calitate insa daca urmezi pasii atent si folosesti unt bun, iese grozav. 🙂
      Multumesc mult si te mai astept! >:D<


  7. Delicioss

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Cum e? E fix pe gustul meu! Cum se face? Foarte simplu! Caut uneori pe google retete d prajituri care sa-mi pice pe suflet. Uite-asa am facut si azi. Desi imi picasera multe :)). nu […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec pufos

Chec pufos

Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google. Asa c-am vazut checul Adinutei […]

Print Friendly, PDF & Email