Prajitura EXCELENTA

Prajitura EXCELENTA

O prajitura pe care eu,cand am facut-o prima oara,am zis:nu am papat prajitura mai buna decat asta niciodata:)))

Se face un blat obisnuit din 4 oua. 
Blatul:
Se bat albusurile spuma cu 4 linguri zahar.Se adauga usor galbenusurile, unul cate unul,si 4-5 linguri de faina.
Se coace la foc mediu .
Crema1.
6 albusuri se bat spuma cu 250 gr zahar, pe baie de abur.
Se adauga 250 gr nuca prajita si macinata.
Se pune pe blat si se da la cuptor pana ce crema prinde o crusta.(Eu las cuptorul intredeschis, pun o llingura de lemn sa nu permita usii cuptorului inchiderea completa)

Crema2.
5 galbenusuri,40 gr cacao,250 gr zahar pudra,3 linguri lapte,se bat pe baie de abur pana devine ca o pasta, destul de grosuta.
Separat se freaca spuma 250 gr unt.
Cand se raceste amestecul de galbenusuri,se amesteca cu untul spuma.Adaugati lingura cu lingura cam 2/3 din amestec si daca vedeti ca inmoaie prea tare crema nu mai adaugati.

Se pune crema peste prajitura cand aceasta este rece.
Se pastreaza la frigider.
E DELICIOASA!!!

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. Trimite si mie o „bacatica” de test. :)))


  2. mai e exact una,mica,mica.
    ti-o..dau..ti-o…pun,cum vrei?:))))


  3. Mi-o dai…mi-o pui….cum vrei. :))))


  4. Simiucoo, ma poti cita:P


  5. La multi ani femeie! :))
    De zambete si iubire sa ai parte.

  6. Csilla I. says:

    Am incercat aceasta prajitura astazi pentru un eveniment special. Este intr-adevar delicioasa si demna de numele pe care-l poarta. Il recomand oricui care are pofta de o prajitura spéciala. Desi putin complicata si dulce (eu am taiat 50gr de zahar din crema 1 si vreo 40 gr din crema 2 si o gasesc numai buna), am urmat etapele „à la lettre” si mi-a iesit perfect. Mii de multumiri, draga Gaby, pentru partajarea acestei minunate retete.
    C.I.
    Montréal-CA


    • Si eu multumesc mult pentu cuvintele frumoase.
      E drept, eu prefer prajiturile duuulci, dar asa e, se mai poate ciupi de ici colo din cantitatea de zahar.
      Si noua ne place mult prajitura asta.
      Da, e nitel complicata si-o poti rata daca nu folosesti produse de calitate insa daca urmezi pasii atent si folosesti unt bun, iese grozav. 🙂
      Multumesc mult si te mai astept! >:D<


  7. Delicioss

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]