zurli

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂

 

Ingrediente Prajitura frageda cu mere (DE POST)

  • Pentru foi
  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei (eu am pus 100 ml ulei de floarea soarelui si 50 ml ulei de masline)
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 150 g zahar
  • un plic praf de copt
  • 550-600 g faina alba
  • putina sare
  • Pentru umplutura
  • 1 kg- 1kg si jumatate mere
  • 150 g zahar
  • o sticluta esenta rom
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • scortisoara (optional; eu nu pun ca nu-mi place :D)
  • In plus – zahar pudra vanilinat pentru pudrat

Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST)
Intr-un bol pune apa minerala, uleiurile, zeama de lamaie si zaharul. Omogenizeaza si adauga praful de copt.
Pune faina, putin cate putin, omogenizand, apoi amesteca/framanta cu mana. Pune intai 550 g de faina, si in, functie de puterea ei de absorbtie vezi daca mai sunt necesare si cele 50 g ramase.
Trebuie sa obtii un aluat elastic, omogen, care nu se lipeste de mana.
Framanta-l 5 minute apoi pune o folie de plastic deasupra si da-l la frigider.
Intre timp ocupa-te de umplutura de mere.

Depinde in ce tava vrei sa coci prajitura. Daca vrei foi mai subtiri curata 1 kg si jumatate de mere, daca folosesti o tava mai mica si foile vor fi mai groase, pune doar un kg de mere.

Eu am facut in tava mai marisoara si am ales prima varianta (un kg si jumatate)

Merele spalate si curatate le-am dat pe razatoare si le-am pus intr-o strecuratoare. Am pus deasupra zaharul, zeama de lamaie si esenta de rom si am omogenizat. Am apasat usor cu mana peste mere sa-si lase zeama.

Am scos aluatul de la rece si l-am impartit in doua bile egale.

Am uns o tava cu ulei si am presarat faina alba.

Am intins o bila de aluat formand o foaie cu laturile egale cu dimensiunea tavii.

Am transferat foaia in tava si deasupra am pus unform marul, scurs bine de suc.

Am pus deasupra foaia obtinuta din cea de-a doua bila de aluat si-am intepat-o cu furculita.

Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 175-180 grade (la cuptorul electric) si am lasat prajitura pana ce s-a rumenit frumos.

Calduta, am pudrat-o cu zahar pudra vanilinat.

Am portionat-o cand s-a racit.

Sursa

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email