Prajitura frageda cu mere

Prajitura frageda cu mere

Daca esti in cautarea unei retete de prajituri cu mere, opreste-te la asta 😛 :)))
Sunt cele mai bune foi fragede pe care le-am incercat pana acum. Le voi folosi si la alte prajituri de casa, cu alte umpluturi si voi face chiar si niste biscuitei ca-i un aluat fraged extrem de bun, inspirat dintr-o reteta de tarta cu mere de pe bucataras.ro. 😉

prajitura-cu-mere
 

Ingrediente Prajitura frageda cu mere

  • 200 gr unt + 50 gr.
  • 2 oua
  • 450 gr faina alba
  • un plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 1,800 kg mere
  • o lingura miere
  • scortisoara, extract de vanilie, anason, zahar pudra

prajitura-cu-mere-2

Conde

Mod de preparare Prajitura frageda cu mere

  1. Topiti intr-un vas untul, lasati-l sa se racoreasca si adaugati ouale usor batute si laptele.
  2. Puneti faina amestecata cu 3 linguri zahar, praful de copt si sarea intr-un bol.
  3. Incepeti sa adaugati treptat untul cu oua, omogenizand. Cand s-a ingrosat incat sa nu mai puteti amesteca cu lingura, framantati cu mana timp de cateva minute.
  4. Impartiti aluatul in patru parti egale, formati patru bile , acoperiti bolul si dati la rece pentru o ora. Intre timp preparati umplutura.
  5. Spalati bine merele si curatati-le de coaja. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
  6. Intr-un vas caramelizati 5 linguri zahar. Cand a capatat culoarea chihlimbarului adaugati untul, omogenizati si puneti merele rase.
  7. Lasati totul pe foc timp de 5 minute amestecand.
  8. Opriti focul si adaugati o lingura extract de vanilie, mierea,scortisoara si anason stelat (ultimul e optional)
  9. Scoateti aluatul de la rece.
  10. Infainati blatul de lucru , luati o bila de aluat si o intindeti cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de 20/32 cm.Coaceti foia pe dosul unei tavi, unse cu unt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 8-10 minute. Trebuie sa inceapa sa prinda culoare pe laterale.
  11. Procedati la fel cu restul bilelor de aluat.
  12. Impartiti umplutura de mere in trei parti egale.
  13. Asezati una dintre foi pe un platou, intindeti o treime din umplutura, asezati a doua foaie, intindeti iar o treime din umplutura de mar, asezati a treia foaie, intindeti restul de umplutura, asezati si ultima foaie si pudrati cu zahar pudra.
  14. Lasati prajitura la temperatura camerei pentru cateva ore apoi portionati. Cu cat o lasati mai mult e cu-atat mai buna.


cats

foi-fragede-cu-mere

 

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Ce pofta imi este! E un pic de munca la ea, dar merita! Noapte buna, Gabitule!


    • Laurici, initial am vrut sa fac tarta dar mai bine se preta spalatul vaselor in timp ce se coceau foile, asa c-am ales a doua varianta :)))
      Duminica frumoasa! :-*


  2. Mmmmm,la cum arata cred ca se topesc in gura bunaciunile astea!!


  3. Cred ca se topeste in gura aluatul asta.. Super delicios arata!!!
    Pup

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]