Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

O prajitura pe gustul meu, dulce si cremoasa, cu care „ma satur”:)) nefiind nevoie sa mananc jumatate de tava ca sa simt ca pap ceva dulce, doua patratele fiind suficiente :P.Usor migaloasa, dupa ce am terminat de asamblat am zis ca n-o mai fac niciodata :)), dar merita 😉
Ingrediente
  • Pentru foi
  • 12 albusuri
  • 300 gr nuca macinata
  • 3 linguri amidon
  • 24 linguri zahar
  • Crema
  • 12 galbenusuri
  • o cana zahar pudra
  • 300 gr unt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml lapte
  • Krantz
  • 200 gr nuci
  • 4 linguri zahar

     

Vom preparara 3 foi.
Pentru o foaie vom mixa spuma 4 albusuri apoi vom adauga in ploaie 8 linguri de zahar si vom mixa pana ce zaharul este complet topit.
Adaugam 100 gr nuca macinata si o lingura amidon (sau faina) si omogenizam usor.
Pregatim o tava de 20/30 cm pe care o tapetam cu hartie pentru copt pe care o ungem cu unt.
Cu ajutorul unei linguri distribuim compozitia uniform pe hartia de copt.
Bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem 15 minute la foc mediu apoi intredeschidem usa cuptorului si mai coacem 5 minute. Aici depinde de cuptorul fiecaruia, foile trebuie sa fie aurii si crocante la suprafata. Poate fi necesar sa le coaceti chiar numai cu usa cuptorului intredeschisa.
Nu le dezlipiti de hartie, o veti face la asamblarea prajiturii.
Procedati la fel si cu celelalte doua foi.
Pentru crema frecati intr-un bol metalic galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugati laptele, omogenizati si puneti vasul pe baie de abur.
Amestecati continuu cam..20 minute (migalos, nu? :))) )pana obtineti un amestec cremos, legat.
Raciti complet amestecul de galbenusuri, adaugati zaharul vanilat si puneti  cate o lingura peste untul batut spuma, mixand usor sa se omogenizeze bine.
Krantz – prajiti usor nuca.
Caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului si adaugati nuca prajita. Amestecati cateva secunde pe foc.
Intindeti amestecul pe o bucata de folie de aluminiu si lasati sa se raceasca.
Rece il tocati cu un cutit (se face mizerie…stiu :)) ).
Eu am dat o parte din nuca caramelizata prin masina de tocat.
Asamblare
Asezati prima foaie, intindeti uniform 1/3 din crema, dezlipiti hartia usor si asezati si a doua foaie (daca nu va descurcati asezati foaia cu tot cu hartie peste cealalta foaie unsa (printr-o miscare ferma, de rasturnare ,apoi dezlipiti mai usor hartia).
Ungeti cu crema, asezati si ultima foaie pe care intindeti crema ramasa apoi distribuiti uniform nuca caramelizata.
Pastrati prajitura la rece si o portionati in momentul servirii.

Sursa

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii


  1. Minunata prajitura ai facut! Ador krantzul si cred ca in combinatie cu crema de vanilie a iesit o prajitura perfecta!


  2. Cat de bine arata prajitura!!!Inghit in sec!


  3. Foarte buna prajitura, merita tot efortul! La multi ani, Gaby!

  4. micsa speranta says:

    off,doamne cum arata o minunatie.La multi ani.


  5. Poti sa-mi spui te rog ce fel de amidon ai folosit (cartof sau porumb)?

  6. Valentina says:

    Cu c’è pot inlocui amidonul

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]

Mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

Mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

Daca vrei un desert pe cat de dragalas, pe-atat de special si bun, alege aceste Mini Pavlova si oaspetii tai vor fi mai mult decat incantati. Din reteta data, daca nu vreti sa faceti portii […]