zurli

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

O prajitura pe gustul meu, dulce si cremoasa, cu care „ma satur”:)) nefiind nevoie sa mananc jumatate de tava ca sa simt ca pap ceva dulce, doua patratele fiind suficiente :P.Usor migaloasa, dupa ce am terminat de asamblat am zis ca n-o mai fac niciodata :)), dar merita 😉
Ingrediente
  • Pentru foi
  • 12 albusuri
  • 300 gr nuca macinata
  • 3 linguri amidon
  • 24 linguri zahar
  • Crema
  • 12 galbenusuri
  • o cana zahar pudra
  • 300 gr unt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml lapte
  • Krantz
  • 200 gr nuci
  • 4 linguri zahar

     

Vom preparara 3 foi.
Pentru o foaie vom mixa spuma 4 albusuri apoi vom adauga in ploaie 8 linguri de zahar si vom mixa pana ce zaharul este complet topit.
Adaugam 100 gr nuca macinata si o lingura amidon (sau faina) si omogenizam usor.
Pregatim o tava de 20/30 cm pe care o tapetam cu hartie pentru copt pe care o ungem cu unt.
Cu ajutorul unei linguri distribuim compozitia uniform pe hartia de copt.
Bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem 15 minute la foc mediu apoi intredeschidem usa cuptorului si mai coacem 5 minute. Aici depinde de cuptorul fiecaruia, foile trebuie sa fie aurii si crocante la suprafata. Poate fi necesar sa le coaceti chiar numai cu usa cuptorului intredeschisa.
Nu le dezlipiti de hartie, o veti face la asamblarea prajiturii.
Procedati la fel si cu celelalte doua foi.
Pentru crema frecati intr-un bol metalic galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugati laptele, omogenizati si puneti vasul pe baie de abur.
Amestecati continuu cam..20 minute (migalos, nu? :))) )pana obtineti un amestec cremos, legat.
Raciti complet amestecul de galbenusuri, adaugati zaharul vanilat si puneti  cate o lingura peste untul batut spuma, mixand usor sa se omogenizeze bine.
Krantz – prajiti usor nuca.
Caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului si adaugati nuca prajita. Amestecati cateva secunde pe foc.
Intindeti amestecul pe o bucata de folie de aluminiu si lasati sa se raceasca.
Rece il tocati cu un cutit (se face mizerie…stiu :)) ).
Eu am dat o parte din nuca caramelizata prin masina de tocat.
Asamblare
Asezati prima foaie, intindeti uniform 1/3 din crema, dezlipiti hartia usor si asezati si a doua foaie (daca nu va descurcati asezati foaia cu tot cu hartie peste cealalta foaie unsa (printr-o miscare ferma, de rasturnare ,apoi dezlipiti mai usor hartia).
Ungeti cu crema, asezati si ultima foaie pe care intindeti crema ramasa apoi distribuiti uniform nuca caramelizata.
Pastrati prajitura la rece si o portionati in momentul servirii.

Sursa

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii


  1. Minunata prajitura ai facut! Ador krantzul si cred ca in combinatie cu crema de vanilie a iesit o prajitura perfecta!


  2. Cat de bine arata prajitura!!!Inghit in sec!


  3. Foarte buna prajitura, merita tot efortul! La multi ani, Gaby!

  4. micsa speranta says:

    off,doamne cum arata o minunatie.La multi ani.


  5. Poti sa-mi spui te rog ce fel de amidon ai folosit (cartof sau porumb)?

  6. Valentina says:

    Cu c’è pot inlocui amidonul

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email