Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei.

Ca reusesc uneori si sa va inspir, asta e un mare plus pentru mine pentru care va multumesc!

Prajitura de azi eu as numi-o – „prajitura compromis” :)))

De ce? Ca are prafuri la plic si-mi amintesc de vorba unei invatatoare dragi – nimic din ce e in punga care fosneste nu e bun :)) Cam asa e in cea mai mare parte.

Dar e atat de buna! Si-o pregatesc, cred, o data pe an. Echilibrul e cheia in toate. Cu moderatie, cu limita, ocazional, nimic nu iti poate face rau iremediabil.

Orice comentariu acuzator va fi ignorat/sters. Daca nu va place, mergeti mai departe si alegeti din imens internetul exact prajitura si ingredientele care va plac voua.

prajitura krem a la krem

Ingrediente prajitura Krem a la Krem

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • un plic crema de ciocolata care se prepara la rece (Dr Oetker folosesc eu)
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare

Crema

  • un plic crema de vanilie care se prepara la rece
  • 150 ml lapte rece
  • 250 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • o lingura cu varf zahar pudra
  • un plic zahar vanilinat

Glazura

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 40 g unt gras
  • 40 ml smantana lichida
  • optional – ornamente de ciocolata

prajitura krem a la krem 2

 

Mod de preparare prajitura Krem a la Krem

Blat

Separi galbenusurile de albus. Bati/mixezi spuma albusurile cu putina sare, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si continutul  plicului de crema, praful de copt, omogenizezi amestecand usor de jos in sus.
Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie pentru copt (tava de 20/30 cm) si bagi la cuptor la foc mediu – 175 grade – pentru aproximativ  25 minute. Lasi la racit blatul pe un gratar .

Crema
Pui totul in vas si mixezi, intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara. Trebuie sa devina o crema legata bine.
Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi.

Bagi la frigider.
Scoti tava si torni glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic, racita in prealabil.

Presari ornamente de ciocolata.

O lasi la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

O portionezi cu un cutit cu lama subtire pe care-l stergi cu carpa umeda dupa fiecare taiere.

Mai, e delicioasa!

prajitura krem a la krem 3

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Mie-mi place, iaca na!
    Pe mine nu tre’ sa ma convingi! :))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Mini eclere cu crema de lamaie

Mini eclere cu crema de lamaie

Cat sa tina la noi acasa o portie de mini eclere? Pai…cam 12 ore :))) Din nou copiii au laudat maxim acest desert. Nici n-aveau cum, la cat de bun poate fi rece, la cat […]

Print Friendly, PDF & Email
Inghetata de casa cu ciocolata

Inghetata de casa cu ciocolata

Este timpul pentru o inghetata de casa cu ciocolata! Cremoasa fara masina de inghetata, fara mixare. Nu zic rau, nu? :)) Sincer, a iesit SI MAI cremoasa decat cea de vanilie, cu greu am reusit […]

Print Friendly, PDF & Email
Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

Visul oricarei gospodine care prepara inghetata de casa, este ca aceasta sa fie buna, cremoasa, fara ace de gheata. Crezi ca acest lucru este posibil fara masina de inghetata, fara scos si mixat sa spargi […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulouri cu branza

Rulouri cu branza

Cand am terminat de facut tava asta cu rulouri cu branza, ma gandeam sa mai dau cuiva… unui vecin, da’ ma credeti ca au ramas doar 3 dupa ce am stat toti la masa? Sunt […]

Print Friendly, PDF & Email