Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita

Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita

 

Pentru unii banalitate, pentru mine noutate. :))

Nu am facut si nu am mancat niciodata prajitura tavalita; de fapt mint, am mancat o data la cineva aceasta prajitura de casa dar nu cred ca era ok reteta. Prajitura era prea…insiropata, moale, nu era buna cum mi-a iesit mie :))

Copii au fost extrem de incantati, au mancat seara de i-am rugat sa-mi lase si pentru poza :))

Si mie mi-a placut. Mult de tot 🙂

Am rasfoit multe retete pe net dar m-am oprit la Cristina, respectand reteta ei pentru glazura, iar reteta pentru blat inspirata de la Paula.

 

lamingtons

Ingrediente Prajitura Lamingtons/Prajitura Tavalita

  • Pentru blat
  • 3 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 100 gr zahar tos
  • 250 gr faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • o lingura zeama lamaie
  • un vf cutit sare
  • o lingurita extract de vanilie
  • Pentru glazura
  • 200 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 250 gr zahar
  • 1/2 lingurita rom sau Amaretto

nuca de cocos -100 gr

lamingtons 2

Mod de preparare Prajitura Lamingtons/Prajitura Tavalita

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Amesteca galbenusurile cu laptele, uleiul si vanilia.
  3. Albusurile mixeaza-le spuma apoi adauga zaharul treptat. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  4. Adauga amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma.
  5. Cerne faina impreuna cu praful de copt si-adauga in compozitie. Pune si zeama de lamaie.
  6. Omogenizeaza amestecand totul de jos in sus.
  7. Toarna compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  8. Coace blatul la 170 grade pana prinde o culoare frumoasa la suprafata.
  9. Lasa la racit apoi taie-l in cuburi. Mie mi-au iesit 28 bucati dar depinde cat de mari le taiati.

Glazura

  1. Pune toate ingredientele intr-un vas pe foc.
  2. Amesteca in continuu pana la omogenizare si lasa la fiert pana incepe sa se ingroase si are consistenta putin mai fluida decat mierea.
  3. Opreste focul si lasa sa se raceasca putin.
  4. Inteapa cu furculita cate un cub de blat si trece-l prin siropul cald, apoi pune-l intr-o farfurie in care  ai pus nuca de cocos si invarte-l pe toate partile.
  5. Procedeaza la fel cu tot blatul si toata glazura.
  6. Daca se ingroasa glazura prea mult in timp ce se raceste, mai pune-o putin pe foc.

DSC05685DSC05687DSC05691

 

 

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu

  1. Rocsy Ciobanu says:

    O prajitura forte buna, mie imi place mult! Pup!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]