zurli

Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita

Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita

 

Pentru unii banalitate, pentru mine noutate. :))

Nu am facut si nu am mancat niciodata prajitura tavalita; de fapt mint, am mancat o data la cineva aceasta prajitura de casa dar nu cred ca era ok reteta. Prajitura era prea…insiropata, moale, nu era buna cum mi-a iesit mie :))

Copii au fost extrem de incantati, au mancat seara de i-am rugat sa-mi lase si pentru poza :))

Si mie mi-a placut. Mult de tot 🙂

Am rasfoit multe retete pe net dar m-am oprit la Cristina, respectand reteta ei pentru glazura, iar reteta pentru blat inspirata de la Paula.

 

lamingtons

Ingrediente Prajitura Lamingtons/Prajitura Tavalita

  • Pentru blat
  • 3 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 100 gr zahar tos
  • 250 gr faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • o lingura zeama lamaie
  • un vf cutit sare
  • o lingurita extract de vanilie
  • Pentru glazura
  • 200 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 250 gr zahar
  • 1/2 lingurita rom sau Amaretto

nuca de cocos -100 gr

lamingtons 2

Mod de preparare Prajitura Lamingtons/Prajitura Tavalita

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Amesteca galbenusurile cu laptele, uleiul si vanilia.
  3. Albusurile mixeaza-le spuma apoi adauga zaharul treptat. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  4. Adauga amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma.
  5. Cerne faina impreuna cu praful de copt si-adauga in compozitie. Pune si zeama de lamaie.
  6. Omogenizeaza amestecand totul de jos in sus.
  7. Toarna compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  8. Coace blatul la 170 grade pana prinde o culoare frumoasa la suprafata.
  9. Lasa la racit apoi taie-l in cuburi. Mie mi-au iesit 28 bucati dar depinde cat de mari le taiati.

Glazura

  1. Pune toate ingredientele intr-un vas pe foc.
  2. Amesteca in continuu pana la omogenizare si lasa la fiert pana incepe sa se ingroase si are consistenta putin mai fluida decat mierea.
  3. Opreste focul si lasa sa se raceasca putin.
  4. Inteapa cu furculita cate un cub de blat si trece-l prin siropul cald, apoi pune-l intr-o farfurie in care  ai pus nuca de cocos si invarte-l pe toate partile.
  5. Procedeaza la fel cu tot blatul si toata glazura.
  6. Daca se ingroasa glazura prea mult in timp ce se raceste, mai pune-o putin pe foc.

DSC05685DSC05687DSC05691

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu

  1. Rocsy Ciobanu says:

    O prajitura forte buna, mie imi place mult! Pup!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email