Prajitura ora 12

Mi-am propus sa nu mai fac prajituri, sa iau o pauza deoarece exageram cu mancatul lor, fara limita 😀 si era timpul sa iau o pauza 🙂

Insa o anumita conjunctura, plus impactul vizual dat de aceasta reteta, m-au facut sa-mi incalc cuvantul.

Am cautat, totusi, s-o impart cat mai repede :)), pentru a nu fi tentata iarasi sa mananc eu jumatate din tava de prajitura:D

O prajitura ora 12 pe cat de simpla, si destul de ieftina, pe-atat de buna.

O portie la cafea-ti face ziua dulce si frumoasa! 🙂

prajitura-ora-12-1

 

prajitura-ora-12

Ingrediente Prajitura ora 12

  • Eu am facut intr-o tava mica, voi puteti dubla cantitatile (desi chiar si asa au iesit 20 bucati de 4cm/4cm)
  • Blat prajitura
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • 110 g faina
  • 20 ml ulei
  • 20 ml apa
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • Glazura
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 40 g unt
  • 2 linguri apa
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 250 ml apa
  • o lingura miere
  • 1/2 sticluta esenta rom (Coselli folosesc eu)
  • Crema
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana cu 30% grasime
  • 2 linguri rase zahar
  • o lingura cacao

Observatie: cred ca data viitoare voi lasa crema fara cacao, simt ca ar fi si mai buna si mai potrivita cu restul ingredientelor

  • Decor
  • ciocolata rasa

prajitura-ora-12-2[preparare title=”Mod de preparare Prajitura ora 12 „]

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul. Nu te opri pana ce acesta nu este diluat complet!
  4. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa.
  5. Adauga-le peste albusuri.
  6. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt, deasupra albusurilor.
  7. E timpul sa omogenizezi totul amestecand usor, de jos in sus.
  8. Unge o tava, cu dimensiunile de aprox 22cm/18cm, cu ulei, presara faina pe fundul ei si toarna compozitia. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit. Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Lasa-l la racit cateva ore. Eu am terminat prajitura in 2 ore, daca nu te preseaza timpul lasa blatul mai mult timp, cu-atat se taie mai frumos)
  9. Pregateste siropul.
  10. Caramelizeaza zaharul si stinge-l apoi cu apa rece.
  11. Pune inapoi pe foc si lasa pana se dilueaza caramelul. Opreste focul, adauga mierea si esenta de rom. Lasa la racit.
  12. Blatul rece portioneaza-l in cuburi (cat de mari vrei 🙂 )
  13. Cu ajutorul unei pensule insiropeaza-le bine si da-le la rece pentru o ora.
  14. Pregateste glazura omogenizand ingredientele intr-un bol pe baie de abur.
  15. Scoate cuburile de blat de la rece si cu ajutorul unei lingurite pune glazura calduta deasupra fiecaruia, lasand sa curga usor si pe margini.
  16. Da tava la rece si prepara crema.
  17. Pune intr-un bol frisca, smantana si zaharul.
  18. Introdu paletele mixerului si mixeaza usor intai la viteza mica apoi marind treptat viteza mixerului pana ce frisca capata o consistenta ferma, pufoasa.
  19. Ia din amestec 2-3 linguri si cerne peste el cacaua. Omogenizeaza.
  20. Adauga peste frisca din bol si mai mixeaza putin pana se amesteca totul bine.
  21. Pune crema intr-un posh si spriteaz-o peste prajituri.
  22. Rade ciocolata deasupra si prajitura cu crema este gata!
  23. Serveste-o rece, acompaniata de-o cafea fierbinte si-o prietena buna 😉

[/preparare]

Sursa de inspiratie

blat

blat2

ora-12

ora12-1
12799229_1036937496373409_8686303787810333112_n

Retete papa bun

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Fain ca ai bifat-o, si eu o visez de mult! As indrazni sa cer aici, dar nu ma risc! :)))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake de ciocolata

Cheesecake de ciocolata

In reteta asta de  desert fin, cremos – Cheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Imi era dor rau de tot de-o prajitura Amandina, da-mi era pofta si de-o prajitura cu ness. Cum sa faci sa le impaci? Faci o prajitura noua in care combini ambele 😉 Da, a laudat-o […]

Print Friendly, PDF & Email