Prajitura ora 12

Mi-am propus sa nu mai fac prajituri, sa iau o pauza deoarece exageram cu mancatul lor, fara limita 😀 si era timpul sa iau o pauza 🙂

Insa o anumita conjunctura, plus impactul vizual dat de aceasta reteta, m-au facut sa-mi incalc cuvantul.

Am cautat, totusi, s-o impart cat mai repede :)), pentru a nu fi tentata iarasi sa mananc eu jumatate din tava de prajitura:D

O prajitura ora 12 pe cat de simpla, si destul de ieftina, pe-atat de buna.

O portie la cafea-ti face ziua dulce si frumoasa! 🙂

prajitura-ora-12-1

 

prajitura-ora-12

Ingrediente Prajitura ora 12

  • Eu am facut intr-o tava mica, voi puteti dubla cantitatile (desi chiar si asa au iesit 20 bucati de 4cm/4cm)
  • Blat prajitura
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • 110 g faina
  • 20 ml ulei
  • 20 ml apa
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • Glazura
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 40 g unt
  • 2 linguri apa
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 250 ml apa
  • o lingura miere
  • 1/2 sticluta esenta rom (Coselli folosesc eu)
  • Crema
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana cu 30% grasime
  • 2 linguri rase zahar
  • o lingura cacao

Observatie: cred ca data viitoare voi lasa crema fara cacao, simt ca ar fi si mai buna si mai potrivita cu restul ingredientelor

  • Decor
  • ciocolata rasa

prajitura-ora-12-2[preparare title=”Mod de preparare Prajitura ora 12 „]

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul. Nu te opri pana ce acesta nu este diluat complet!
  4. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa.
  5. Adauga-le peste albusuri.
  6. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt, deasupra albusurilor.
  7. E timpul sa omogenizezi totul amestecand usor, de jos in sus.
  8. Unge o tava, cu dimensiunile de aprox 22cm/18cm, cu ulei, presara faina pe fundul ei si toarna compozitia. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit. Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Lasa-l la racit cateva ore. Eu am terminat prajitura in 2 ore, daca nu te preseaza timpul lasa blatul mai mult timp, cu-atat se taie mai frumos)
  9. Pregateste siropul.
  10. Caramelizeaza zaharul si stinge-l apoi cu apa rece.
  11. Pune inapoi pe foc si lasa pana se dilueaza caramelul. Opreste focul, adauga mierea si esenta de rom. Lasa la racit.
  12. Blatul rece portioneaza-l in cuburi (cat de mari vrei 🙂 )
  13. Cu ajutorul unei pensule insiropeaza-le bine si da-le la rece pentru o ora.
  14. Pregateste glazura omogenizand ingredientele intr-un bol pe baie de abur.
  15. Scoate cuburile de blat de la rece si cu ajutorul unei lingurite pune glazura calduta deasupra fiecaruia, lasand sa curga usor si pe margini.
  16. Da tava la rece si prepara crema.
  17. Pune intr-un bol frisca, smantana si zaharul.
  18. Introdu paletele mixerului si mixeaza usor intai la viteza mica apoi marind treptat viteza mixerului pana ce frisca capata o consistenta ferma, pufoasa.
  19. Ia din amestec 2-3 linguri si cerne peste el cacaua. Omogenizeaza.
  20. Adauga peste frisca din bol si mai mixeaza putin pana se amesteca totul bine.
  21. Pune crema intr-un posh si spriteaz-o peste prajituri.
  22. Rade ciocolata deasupra si prajitura cu crema este gata!
  23. Serveste-o rece, acompaniata de-o cafea fierbinte si-o prietena buna 😉

[/preparare]

Sursa de inspiratie

blat

blat2

ora-12

ora12-1
12799229_1036937496373409_8686303787810333112_n

Retete papa bun

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Fain ca ai bifat-o, si eu o visez de mult! As indrazni sa cer aici, dar nu ma risc! :)))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email