Prajitura ora 12

Mi-am propus sa nu mai fac prajituri, sa iau o pauza deoarece exageram cu mancatul lor, fara limita 😀 si era timpul sa iau o pauza 🙂

Insa o anumita conjunctura, plus impactul vizual dat de aceasta reteta, m-au facut sa-mi incalc cuvantul.

Am cautat, totusi, s-o impart cat mai repede :)), pentru a nu fi tentata iarasi sa mananc eu jumatate din tava de prajitura:D

O prajitura ora 12 pe cat de simpla, si destul de ieftina, pe-atat de buna.

O portie la cafea-ti face ziua dulce si frumoasa! 🙂

prajitura-ora-12-1

 

prajitura-ora-12

Ingrediente Prajitura ora 12

  • Eu am facut intr-o tava mica, voi puteti dubla cantitatile (desi chiar si asa au iesit 20 bucati de 4cm/4cm)
  • Blat prajitura
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • 110 g faina
  • 20 ml ulei
  • 20 ml apa
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • Glazura
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 40 g unt
  • 2 linguri apa
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 250 ml apa
  • o lingura miere
  • 1/2 sticluta esenta rom (Coselli folosesc eu)
  • Crema
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana cu 30% grasime
  • 2 linguri rase zahar
  • o lingura cacao

Observatie: cred ca data viitoare voi lasa crema fara cacao, simt ca ar fi si mai buna si mai potrivita cu restul ingredientelor

  • Decor
  • ciocolata rasa

prajitura-ora-12-2[preparare title=”Mod de preparare Prajitura ora 12 „]

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul. Nu te opri pana ce acesta nu este diluat complet!
  4. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa.
  5. Adauga-le peste albusuri.
  6. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt, deasupra albusurilor.
  7. E timpul sa omogenizezi totul amestecand usor, de jos in sus.
  8. Unge o tava, cu dimensiunile de aprox 22cm/18cm, cu ulei, presara faina pe fundul ei si toarna compozitia. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit. Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Lasa-l la racit cateva ore. Eu am terminat prajitura in 2 ore, daca nu te preseaza timpul lasa blatul mai mult timp, cu-atat se taie mai frumos)
  9. Pregateste siropul.
  10. Caramelizeaza zaharul si stinge-l apoi cu apa rece.
  11. Pune inapoi pe foc si lasa pana se dilueaza caramelul. Opreste focul, adauga mierea si esenta de rom. Lasa la racit.
  12. Blatul rece portioneaza-l in cuburi (cat de mari vrei 🙂 )
  13. Cu ajutorul unei pensule insiropeaza-le bine si da-le la rece pentru o ora.
  14. Pregateste glazura omogenizand ingredientele intr-un bol pe baie de abur.
  15. Scoate cuburile de blat de la rece si cu ajutorul unei lingurite pune glazura calduta deasupra fiecaruia, lasand sa curga usor si pe margini.
  16. Da tava la rece si prepara crema.
  17. Pune intr-un bol frisca, smantana si zaharul.
  18. Introdu paletele mixerului si mixeaza usor intai la viteza mica apoi marind treptat viteza mixerului pana ce frisca capata o consistenta ferma, pufoasa.
  19. Ia din amestec 2-3 linguri si cerne peste el cacaua. Omogenizeaza.
  20. Adauga peste frisca din bol si mai mixeaza putin pana se amesteca totul bine.
  21. Pune crema intr-un posh si spriteaz-o peste prajituri.
  22. Rade ciocolata deasupra si prajitura cu crema este gata!
  23. Serveste-o rece, acompaniata de-o cafea fierbinte si-o prietena buna 😉

[/preparare]

Sursa de inspiratie

blat

blat2

ora-12

ora12-1
12799229_1036937496373409_8686303787810333112_n

Retete papa bun

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Fain ca ai bifat-o, si eu o visez de mult! As indrazni sa cer aici, dar nu ma risc! :)))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email