Prajitura ora 12

Mi-am propus sa nu mai fac prajituri, sa iau o pauza deoarece exageram cu mancatul lor, fara limita 😀 si era timpul sa iau o pauza 🙂

Insa o anumita conjunctura, plus impactul vizual dat de aceasta reteta, m-au facut sa-mi incalc cuvantul.

Am cautat, totusi, s-o impart cat mai repede :)), pentru a nu fi tentata iarasi sa mananc eu jumatate din tava de prajitura:D

O prajitura ora 12 pe cat de simpla, si destul de ieftina, pe-atat de buna.

O portie la cafea-ti face ziua dulce si frumoasa! 🙂

prajitura-ora-12-1

 

prajitura-ora-12

Ingrediente Prajitura ora 12

  • Eu am facut intr-o tava mica, voi puteti dubla cantitatile (desi chiar si asa au iesit 20 bucati de 4cm/4cm)
  • Blat prajitura
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • 110 g faina
  • 20 ml ulei
  • 20 ml apa
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • Glazura
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 40 g unt
  • 2 linguri apa
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 250 ml apa
  • o lingura miere
  • 1/2 sticluta esenta rom (Coselli folosesc eu)
  • Crema
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana cu 30% grasime
  • 2 linguri rase zahar
  • o lingura cacao

Observatie: cred ca data viitoare voi lasa crema fara cacao, simt ca ar fi si mai buna si mai potrivita cu restul ingredientelor

  • Decor
  • ciocolata rasa

prajitura-ora-12-2[preparare title=”Mod de preparare Prajitura ora 12 „]

Conde
  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul. Nu te opri pana ce acesta nu este diluat complet!
  4. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa.
  5. Adauga-le peste albusuri.
  6. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt, deasupra albusurilor.
  7. E timpul sa omogenizezi totul amestecand usor, de jos in sus.
  8. Unge o tava, cu dimensiunile de aprox 22cm/18cm, cu ulei, presara faina pe fundul ei si toarna compozitia. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit. Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Lasa-l la racit cateva ore. Eu am terminat prajitura in 2 ore, daca nu te preseaza timpul lasa blatul mai mult timp, cu-atat se taie mai frumos)
  9. Pregateste siropul.
  10. Caramelizeaza zaharul si stinge-l apoi cu apa rece.
  11. Pune inapoi pe foc si lasa pana se dilueaza caramelul. Opreste focul, adauga mierea si esenta de rom. Lasa la racit.
  12. Blatul rece portioneaza-l in cuburi (cat de mari vrei 🙂 )
  13. Cu ajutorul unei pensule insiropeaza-le bine si da-le la rece pentru o ora.
  14. Pregateste glazura omogenizand ingredientele intr-un bol pe baie de abur.
  15. Scoate cuburile de blat de la rece si cu ajutorul unei lingurite pune glazura calduta deasupra fiecaruia, lasand sa curga usor si pe margini.
  16. Da tava la rece si prepara crema.
  17. Pune intr-un bol frisca, smantana si zaharul.
  18. Introdu paletele mixerului si mixeaza usor intai la viteza mica apoi marind treptat viteza mixerului pana ce frisca capata o consistenta ferma, pufoasa.
  19. Ia din amestec 2-3 linguri si cerne peste el cacaua. Omogenizeaza.
  20. Adauga peste frisca din bol si mai mixeaza putin pana se amesteca totul bine.
  21. Pune crema intr-un posh si spriteaz-o peste prajituri.
  22. Rade ciocolata deasupra si prajitura cu crema este gata!
  23. Serveste-o rece, acompaniata de-o cafea fierbinte si-o prietena buna 😉

[/preparare]

Sursa de inspiratie

blat

blat2

ora-12

ora12-1
12799229_1036937496373409_8686303787810333112_n

Retete papa bun

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Fain ca ai bifat-o, si eu o visez de mult! As indrazni sa cer aici, dar nu ma risc! :)))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]