Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa.

Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :))

Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, Danut – prajitura Raffaello.

Prajitura Raffaello am facut pentru prima oara acum. Am ales s-o pregatesc pe cea preparata de Miha.

E fina, delicata, perfecta pentru cei ce iubesc ciocolata alba si cocosul, cum ar fi fiu-miu 🙂

Prajitura este foarte buna, totul iese perfect, insa ce mi s-a parut mie enorm a fost cantitatea de crema. 800 g pentru o prajitura destul de mica (20/30cm) mi se pare foarte mult. Asa ca n-am folosit la prajitura decat 500 g, 300 g am bagat-o la frigider si-am folosit-o la un desert rapid cu piscoturi. Data viitoare voi folosi doar 250 g ciocolata alba si 250 g frisca; pentru gustul meu e suficient. Daca va place cu foarte multa crema, lasati cantitatile initiale 🙂

Prajitura Raffaello

Ingrediente Prajitura Raffaello

Pentru primul blat

  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de zahar pudra
  • o lingura ulei
  • esenta de vanilie

Pentru al doilea blat

  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • o lingura faina
  • 80-100 g nuca de cocos rasa
  • esenta de vanilie

Crema

  • in reteta originala – 400 g ciocolata alba si 400 ml smantana pentru frisca
  • eu recomand – 250 g ciocolata alba si 250 g smantana pentru frisca
  • optional – un intaritor pentru frisca (eu am pus, sa fie crema ferma)

In plus – nuca de cocos pentru finisat prajitura

Prajitura Raffaello-2

 

Mod de preparare Prajitura Raffaello

Crema

Pune intr-un vas smantana la incalzit.

Lasa pana cand ajunge la punctul de fierbere.

Adauga ciocolata rupta bucatele si amestec-o in smantana fierbinte. Omogenizeaza.

Lasa sa se raceasca bine, acopera vasul si da-l la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Primul blat.
Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu putina sare, adaugand treptat zaharul pudra si o lingurita esenta de vanilie.

Adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, si omogenizeaza.

E momentul sa pui faina cernuta. Amesteca cu lingura, de jos in sus, pana la omogenizare.

O tava de 20cm/30 cm o tapetam cu hartie pentru copt. Turnam amestecul si nivelam.

Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic si lasam pana cand blatul devine  usor rumen la suprafata.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia pentru copt.

Blatul de cocos.

Mixam spuma albusurile cu putina sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand spuma e ferma.

Adaugam fulgii de cocos, esenta de vanilie si faina.

Omogenizam cu o lingura amestecand de sus in jos.

Tava de 20 cm/30 cm o tapetam cu hartie pentru copt. Turnam amestecul si nivelam.

Dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru aprox 30 minute. Blatul trebuie sa fie usor rumen. Vom avea un blat dens, nu pufos ca primul blat.

Scoatem crema de la rece, punem intaritorul de frisca si mixam pana cand crema devine ferma si pufoasa.

Desprindem hartia de copt de pe primul blat si asezam blatul pe un platou.

Intindem jumatate din cantitatea de crema.

Asezam blatul de cocos, intindem crema ramasa si presaram deasupra cocos, pe toata suprafata prajiturii.

Dam prajitura la rece si o portionam dupa cateva ore.

prajitura raffaello 3

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Foarte frumos ai adaptat gusturilor vostre!
    Baietii nostri au aceleasi gusturi! 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Rulada de cacao cu frisca

Rulada de cacao cu frisca

Ma-ntreb uneori, ce-o sa mai scriu in introduceri dupa ce pleaca fiica-mea de acasa? 🙁 E criticul meu no1, fanul meu no1, sinceritatea absoluta si pura a unui copil. Cand i-am dat sa guste, a […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini eclere cu crema de lamaie

Mini eclere cu crema de lamaie

Cat sa tina la noi acasa o portie de mini eclere? Pai…cam 12 ore :))) Din nou copiii au laudat maxim acest desert. Nici n-aveau cum, la cat de bun poate fi rece, la cat […]

Print Friendly, PDF & Email
Inghetata de casa cu ciocolata

Inghetata de casa cu ciocolata

Este timpul pentru o inghetata de casa cu ciocolata! Cremoasa fara masina de inghetata, fara mixare. Nu zic rau, nu? :)) Sincer, a iesit SI MAI cremoasa decat cea de vanilie, cu greu am reusit […]

Print Friendly, PDF & Email
Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

Visul oricarei gospodine care prepara inghetata de casa, este ca aceasta sa fie buna, cremoasa, fara ace de gheata. Crezi ca acest lucru este posibil fara masina de inghetata, fara scos si mixat sa spargi […]

Print Friendly, PDF & Email