Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

snickers 1

Pentru mine dulce inseamna frisca, creme, ciocolata. Nu ma incanta fursecurile, prajiturile cu foi sau cele „uscate”. Alea le mananc…de foame.

Snickers este o prajitura pe care-o fac pentru prima oara dar pe care cu siguranta o voi repeta de muuulte ori. Caramel cu nuca, multa ciocolata si blat cu nuca, o combinatie ce-mi satisface cu doar doua bucatele pofta de dulce.

Ingredients

  • Blat
  • 7 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • o lingurita praf copt
  • 3 linguri faina
  • un vf. cutit sare
  • Glazura 1
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Crema
  • 7 galbenusuri
  • un pachet unt
  • 200 gr zahar +5 linguri
  • 200 gr nuca prajita tocata
  • Glazura 2
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri ulei

snickers2

Mod de preparare

Blat

Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare.

Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Trebuie sa obtii o compozitie ferma, lucioasa.

Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca macinata, si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt (tava de 22/28 cm) intinde compozitia si niveleaza usor.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mediu timp de aprox 25 minute. Trebuie sa fie usor rumenit.

Desprinde hartia de copt cand blatul s-a racit.

Glazura 1.

Topeste pe baie de abur ciocolata alba impreuna cu uleiul si intinde amestecul peste blatul rece.

Da tava la frigider si prepara crema.

Prajeste usor nuca si toac-o grosier. Las-o sa se raceasca.

Intr-un vas cu fund dublu caramelizeaza 200 gr zahar pana capata culoarea chihlimbarului.

Galbenusurile mixeaza-le cu restul de zahar.

Peste caramelul fierbinte adauga untul , amesteca si lasa la foc mic pana se dilueaza caramelul apoi ia vasul de pe foc adauga si galbenusurile si omogenizeaza. Vei obtine o crema pufoasa pe care-o vei pune din nou la foc si o vei fierbe aproximativ 5 minute amestecand mereu. Trebuie sa obtii un amestec cu consistenta asemanatoare cu a unei smantani groase, ca o budinca.

Adaugi nuca tocata si mai fierbi un minut.

Racesti punand vasul intr-un altul mai mare in care ai pus apa rece.

Cand e doar usor calduta o intinzi usor peste glazura de ciocolata alba. Incepe dintr-un colt pentru a nu desprinde glazura.

Da tava din nou la frigider sau la congelator pentru 10 minute.

Prepara glazura2 topind pe baie de abur ciocolata cu lapte impreuna cu uleiul si intinde-o peste crema caramel.

Da prajitura din nou la rece.

Sursa de inspiratie.

snickers 3

page

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. Ador prajitura asta! Minunat arata!


  2. Hristos a inviat..Imi imaginez ca e o nebunie, dar daca fac nu cred ca ii prea incanta pe ai mei si ar trebui sa mananc singura. Privesc la prajitura ta si-mi ajunge!!

  3. merisor says:

    Cu siguranta am s-o incerc si eu, ca tare bine arata la tine in farfurie!


  4. Arata MINUNAT!!!! imi faci o pofta de zile mari!!! :))) as manca intruna nu alta…

    • Gaby_D says:

      Buna dimineata! Si eu, Alina.
      Si pe la reteta ta m-am uitat cum ai facut, ca de fapt pofta tu mi-ai facut-o :)))
      O zi frumoasa!


  5. Ce bunatate de prajitura!!!

  6. bucuresci says:

    Hristos a Inviat! papa bun:)


  7. mmmm,ce minunat arata;m-ai convins sa o incerc si eu!
    Hristos a inviat!!

    • Gaby_D says:

      Adevarat a inviat!
      Imbratisez, draga Lulu.
      Daca-ti plac prajiturile dulci vei fi incantata!
      Te pup, zi frumoasa!


  8. Hristos a Inviat si de la mine ! Ti-am trecut pragul sa te salut si sa vad ce minunatii mai faci , mi-e dor sa stau la taclale cu tine, sper pe viitorr sa ne gasim timpul sa o facem, te imbratisez cu mare drag

    • Gaby_D says:

      Adevarat a inviat!
      Sylvia…nu prea ne lasa viatza si treaba :)), dar nici nu stii cum om bea o cafea fatza-n fatza 😛
      Zi frumoasa si numai bine!


  9. Sper din toata inima sa traiesc si clipa aia, sa stam fata in fata !

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Cine a zis ca prajitura Dobos e greu de facut? Nu-i greu deloc! A…daca nu-ti place sa faci foi (la reteta asta ai un pont fain) atunci nu-ti va placea sa faci nici asta, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email