Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

snickers 1

Pentru mine dulce inseamna frisca, creme, ciocolata. Nu ma incanta fursecurile, prajiturile cu foi sau cele „uscate”. Alea le mananc…de foame.

Snickers este o prajitura pe care-o fac pentru prima oara dar pe care cu siguranta o voi repeta de muuulte ori. Caramel cu nuca, multa ciocolata si blat cu nuca, o combinatie ce-mi satisface cu doar doua bucatele pofta de dulce.

Ingredients

  • Blat
  • 7 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • o lingurita praf copt
  • 3 linguri faina
  • un vf. cutit sare
  • Glazura 1
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Crema
  • 7 galbenusuri
  • un pachet unt
  • 200 gr zahar +5 linguri
  • 200 gr nuca prajita tocata
  • Glazura 2
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri ulei

snickers2

Mod de preparare

Blat

Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare.

Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Trebuie sa obtii o compozitie ferma, lucioasa.

Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca macinata, si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt (tava de 22/28 cm) intinde compozitia si niveleaza usor.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mediu timp de aprox 25 minute. Trebuie sa fie usor rumenit.

Desprinde hartia de copt cand blatul s-a racit.

Glazura 1.

Topeste pe baie de abur ciocolata alba impreuna cu uleiul si intinde amestecul peste blatul rece.

Da tava la frigider si prepara crema.

Prajeste usor nuca si toac-o grosier. Las-o sa se raceasca.

Intr-un vas cu fund dublu caramelizeaza 200 gr zahar pana capata culoarea chihlimbarului.

Galbenusurile mixeaza-le cu restul de zahar.

Peste caramelul fierbinte adauga untul , amesteca si lasa la foc mic pana se dilueaza caramelul apoi ia vasul de pe foc adauga si galbenusurile si omogenizeaza. Vei obtine o crema pufoasa pe care-o vei pune din nou la foc si o vei fierbe aproximativ 5 minute amestecand mereu. Trebuie sa obtii un amestec cu consistenta asemanatoare cu a unei smantani groase, ca o budinca.

Adaugi nuca tocata si mai fierbi un minut.

Racesti punand vasul intr-un altul mai mare in care ai pus apa rece.

Cand e doar usor calduta o intinzi usor peste glazura de ciocolata alba. Incepe dintr-un colt pentru a nu desprinde glazura.

Da tava din nou la frigider sau la congelator pentru 10 minute.

Prepara glazura2 topind pe baie de abur ciocolata cu lapte impreuna cu uleiul si intinde-o peste crema caramel.

Da prajitura din nou la rece.

Sursa de inspiratie.

snickers 3

page

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. Ador prajitura asta! Minunat arata!


  2. Hristos a inviat..Imi imaginez ca e o nebunie, dar daca fac nu cred ca ii prea incanta pe ai mei si ar trebui sa mananc singura. Privesc la prajitura ta si-mi ajunge!!

  3. merisor says:

    Cu siguranta am s-o incerc si eu, ca tare bine arata la tine in farfurie!


  4. Arata MINUNAT!!!! imi faci o pofta de zile mari!!! :))) as manca intruna nu alta…

    • Gaby_D says:

      Buna dimineata! Si eu, Alina.
      Si pe la reteta ta m-am uitat cum ai facut, ca de fapt pofta tu mi-ai facut-o :)))
      O zi frumoasa!


  5. Ce bunatate de prajitura!!!

  6. bucuresci says:

    Hristos a Inviat! papa bun:)


  7. mmmm,ce minunat arata;m-ai convins sa o incerc si eu!
    Hristos a inviat!!

    • Gaby_D says:

      Adevarat a inviat!
      Imbratisez, draga Lulu.
      Daca-ti plac prajiturile dulci vei fi incantata!
      Te pup, zi frumoasa!


  8. Hristos a Inviat si de la mine ! Ti-am trecut pragul sa te salut si sa vad ce minunatii mai faci , mi-e dor sa stau la taclale cu tine, sper pe viitorr sa ne gasim timpul sa o facem, te imbratisez cu mare drag

    • Gaby_D says:

      Adevarat a inviat!
      Sylvia…nu prea ne lasa viatza si treaba :)), dar nici nu stii cum om bea o cafea fatza-n fatza 😛
      Zi frumoasa si numai bine!


  9. Sper din toata inima sa traiesc si clipa aia, sa stam fata in fata !

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de miel cu bors si leustean

Ciorba de miel cu bors si leustean

Pentru zilele de Paste, respectand traditia culinara, sau pentru oricare perioada a anului in care scoateti o punga de carne de miel din congelator, aceasta ciorba de miel cu bors si leustean poate fi deliciul […]

Print Friendly, PDF & Email
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat. Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la […]

Print Friendly, PDF & Email