Prajitura-Sumegy-2

Prajitura-Sumegy-2

Prajitura Sumegy

Prajitura-Sumegy

Prajitura-Sumegy

Pentru Craciun nu mai aveti cum s-o faceti, dar macar pentru an nou, orice week-end sau pofta de dulce, v-o recomand din suflet.
3 foi de bezea aromate cu nuca, crema de ciocolata si-un strat superior de nuca prajita – tocata, vor tempera pofta de dulce a oricarui gurmand.
E prima oara cand o fac dar cu siguranta nu va lipsi niciodata deacum de pe mesele de sarbatoare.

Pentru foi
7 albusuri
250 gr zahar
400 gr nuca macinata
2 linguri cacao neagra
50 gr nuca prajita si tocata

Pentru crema
200 gr zahar
7 galbenusuri
2 linguri cacao
250 gr unt de buna calitate
o lingura ness
o sticluta esenta vanilie
un varf cutit sare

Prajitura-Sumegy-2

Prajitura-Sumegy-2

Foi.
Bateti albusurile spuma.
Adaugati treptat zaharul si mixati/bateti pana se dizolva complet.
Adaugati nuca macinata, cacaua si nuca tocata si incorporati usor, usor .
Tapetati o tava cu hartie pentru copt si luati cu lingura o treime din amestec si-ntindeti pe hartie o foaie de 20/25 cm.
Preincalziti cuptorul.
Setati temperatura la foc mic si coaceti foaia timp de 15-20 min.
Trebuie sa fie usor intarita la suprafata si sa observati marginile prinzand culoare.

Procedati la fel si cu celelalte foi.
Le desprindeti de pe hartie doar cand s-au racit, cu grija si nu le suprapuneti.

Crema.
Intr-un vas cu fund dublu (daca nu aveti puneti un bol pe baie de abur) ,amestecati galbenusurile cu zaharul, untul la temperatura camerei, cacaua, ness-ul si esenta.
Fierbeti la foc mic amestecand mereu , pana se ingroasa.
(pentru a profita de timp am preparat crema in timp ce se cocea ultima foaie).
Trebuie sa obtinem un amestec cu o consistenta asemanatoare budincii, care se desprinde de pe peretii vasului.
Lasam sa se racoreasca si, usor calduta, o repartizam in 3, pe fiecare foaie (inclusiv pe cea care va fi desupra).
Suprapunem foile si presaram desupra nuca prajita si tocata sau jumatati de nuca pe fiecare portie.
E un deliciu!
Multumesc Laura.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii


  1. Bezea si nuci…tare yummy.Bravo ca ai rabdare cu foile,eu chiar n-as avea. Sarbatori fericite in continuare.


  2. Sarbatori fericite 😀 !


  3. Cred ca e foarte buna!!!!
    Sarbatori fericite!!!


  4. Craciun fericit si linistit in continuare, alaturi de cei dragi!


  5. Un deliciu. Sarbatori fericite in continuare! Pup!


  6. Un deliciu. Sarbatori fericite in continuare! Pup!


  7. Tare bine arata!Ador prajiturile cu nuca!!!Pup si sarbatori fericite!


  8. Arata intr-un mare fel … cata rabdare tre’ sa ai cu foile alea
    Sarbatori cu bine si-n continuare
    Diana


  9. Sarbatori fericite si un calduros: LA MULTI ANI!


  10. Mi-a facut si mie cu ochiul prajiturica asta :).
    Sarbatori cu bine!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Cum e? E fix pe gustul meu! Cum se face? Foarte simplu! Caut uneori pe google retete d prajituri care sa-mi pice pe suflet. Uite-asa am facut si azi. Desi imi picasera multe :)). nu […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec pufos

Chec pufos

Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google. Asa c-am vazut checul Adinutei […]

Print Friendly, PDF & Email