Prajitura-Sumegy-2

Prajitura-Sumegy-2

Prajitura Sumegy

Prajitura-Sumegy

Prajitura-Sumegy

Pentru Craciun nu mai aveti cum s-o faceti, dar macar pentru an nou, orice week-end sau pofta de dulce, v-o recomand din suflet.
3 foi de bezea aromate cu nuca, crema de ciocolata si-un strat superior de nuca prajita – tocata, vor tempera pofta de dulce a oricarui gurmand.
E prima oara cand o fac dar cu siguranta nu va lipsi niciodata deacum de pe mesele de sarbatoare.

Pentru foi
7 albusuri
250 gr zahar
400 gr nuca macinata
2 linguri cacao neagra
50 gr nuca prajita si tocata

Pentru crema
200 gr zahar
7 galbenusuri
2 linguri cacao
250 gr unt de buna calitate
o lingura ness
o sticluta esenta vanilie
un varf cutit sare

Prajitura-Sumegy-2

Prajitura-Sumegy-2

Foi.
Bateti albusurile spuma.
Adaugati treptat zaharul si mixati/bateti pana se dizolva complet.
Adaugati nuca macinata, cacaua si nuca tocata si incorporati usor, usor .
Tapetati o tava cu hartie pentru copt si luati cu lingura o treime din amestec si-ntindeti pe hartie o foaie de 20/25 cm.
Preincalziti cuptorul.
Setati temperatura la foc mic si coaceti foaia timp de 15-20 min.
Trebuie sa fie usor intarita la suprafata si sa observati marginile prinzand culoare.

Procedati la fel si cu celelalte foi.
Le desprindeti de pe hartie doar cand s-au racit, cu grija si nu le suprapuneti.

Crema.
Intr-un vas cu fund dublu (daca nu aveti puneti un bol pe baie de abur) ,amestecati galbenusurile cu zaharul, untul la temperatura camerei, cacaua, ness-ul si esenta.
Fierbeti la foc mic amestecand mereu , pana se ingroasa.
(pentru a profita de timp am preparat crema in timp ce se cocea ultima foaie).
Trebuie sa obtinem un amestec cu o consistenta asemanatoare budincii, care se desprinde de pe peretii vasului.
Lasam sa se racoreasca si, usor calduta, o repartizam in 3, pe fiecare foaie (inclusiv pe cea care va fi desupra).
Suprapunem foile si presaram desupra nuca prajita si tocata sau jumatati de nuca pe fiecare portie.
E un deliciu!
Multumesc Laura.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii


  1. Bezea si nuci…tare yummy.Bravo ca ai rabdare cu foile,eu chiar n-as avea. Sarbatori fericite in continuare.


  2. Sarbatori fericite 😀 !


  3. Cred ca e foarte buna!!!!
    Sarbatori fericite!!!


  4. Craciun fericit si linistit in continuare, alaturi de cei dragi!


  5. Un deliciu. Sarbatori fericite in continuare! Pup!


  6. Un deliciu. Sarbatori fericite in continuare! Pup!


  7. Tare bine arata!Ador prajiturile cu nuca!!!Pup si sarbatori fericite!


  8. Arata intr-un mare fel … cata rabdare tre’ sa ai cu foile alea
    Sarbatori cu bine si-n continuare
    Diana


  9. Sarbatori fericite si un calduros: LA MULTI ANI!


  10. Mi-a facut si mie cu ochiul prajiturica asta :).
    Sarbatori cu bine!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]