zurli

Prajitura-Sumegy-2

Prajitura-Sumegy-2

Prajitura Sumegy

Prajitura-Sumegy

Prajitura-Sumegy

Pentru Craciun nu mai aveti cum s-o faceti, dar macar pentru an nou, orice week-end sau pofta de dulce, v-o recomand din suflet.
3 foi de bezea aromate cu nuca, crema de ciocolata si-un strat superior de nuca prajita – tocata, vor tempera pofta de dulce a oricarui gurmand.
E prima oara cand o fac dar cu siguranta nu va lipsi niciodata deacum de pe mesele de sarbatoare.

Pentru foi
7 albusuri
250 gr zahar
400 gr nuca macinata
2 linguri cacao neagra
50 gr nuca prajita si tocata

Pentru crema
200 gr zahar
7 galbenusuri
2 linguri cacao
250 gr unt de buna calitate
o lingura ness
o sticluta esenta vanilie
un varf cutit sare

Prajitura-Sumegy-2

Prajitura-Sumegy-2

Foi.
Bateti albusurile spuma.
Adaugati treptat zaharul si mixati/bateti pana se dizolva complet.
Adaugati nuca macinata, cacaua si nuca tocata si incorporati usor, usor .
Tapetati o tava cu hartie pentru copt si luati cu lingura o treime din amestec si-ntindeti pe hartie o foaie de 20/25 cm.
Preincalziti cuptorul.
Setati temperatura la foc mic si coaceti foaia timp de 15-20 min.
Trebuie sa fie usor intarita la suprafata si sa observati marginile prinzand culoare.

Procedati la fel si cu celelalte foi.
Le desprindeti de pe hartie doar cand s-au racit, cu grija si nu le suprapuneti.

Crema.
Intr-un vas cu fund dublu (daca nu aveti puneti un bol pe baie de abur) ,amestecati galbenusurile cu zaharul, untul la temperatura camerei, cacaua, ness-ul si esenta.
Fierbeti la foc mic amestecand mereu , pana se ingroasa.
(pentru a profita de timp am preparat crema in timp ce se cocea ultima foaie).
Trebuie sa obtinem un amestec cu o consistenta asemanatoare budincii, care se desprinde de pe peretii vasului.
Lasam sa se racoreasca si, usor calduta, o repartizam in 3, pe fiecare foaie (inclusiv pe cea care va fi desupra).
Suprapunem foile si presaram desupra nuca prajita si tocata sau jumatati de nuca pe fiecare portie.
E un deliciu!
Multumesc Laura.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii


  1. Bezea si nuci…tare yummy.Bravo ca ai rabdare cu foile,eu chiar n-as avea. Sarbatori fericite in continuare.


  2. Sarbatori fericite 😀 !


  3. Cred ca e foarte buna!!!!
    Sarbatori fericite!!!


  4. Craciun fericit si linistit in continuare, alaturi de cei dragi!


  5. Un deliciu. Sarbatori fericite in continuare! Pup!


  6. Un deliciu. Sarbatori fericite in continuare! Pup!


  7. Tare bine arata!Ador prajiturile cu nuca!!!Pup si sarbatori fericite!


  8. Arata intr-un mare fel … cata rabdare tre’ sa ai cu foile alea
    Sarbatori cu bine si-n continuare
    Diana


  9. Sarbatori fericite si un calduros: LA MULTI ANI!


  10. Mi-a facut si mie cu ochiul prajiturica asta :).
    Sarbatori cu bine!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email