Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este.

Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile.

Ingrediente putine, destul de economica si rapida, s-a mancat imediat ce-am terminat-o de facut 🙂

 

Ingrediente Prajitura Tavalita – de post

210 g faina alba
180 g zahar
230 ml apa minerala
6 linguri ulei
6 g pf copt
un vf cutit sare
30 g cacao neagra
un plic zahar vanilat

Ingrediente sos
150 g margarina
3 linguri cacao neagra
2-3 linguri zahar
150 ml apa

In plus
nuca de cocos

Mod de preparare Prajitura Tavalita – de post
Atat de simpla de-ar putea-o face si un copil!

Amestecati, separat, ingredientele uscate intr-un bol, cele umede in altul.
Turnati apoi ingredientele umede peste cele uscate si amestecati 2 minute cu un tel para, pentru omogenizare.
Tapetati o tava de 22/22 cm cu ulei si faina alba, turnati compozitia si nivelati.
Coaceti blatul in cuptorul preincalzit, la 175 grade pe treapta a doua, pentru 35 minute – trebuie sa treaca testul cu scobitoarea.
Lasati la racit si pregatiti sosul.
Puneti toate ingredientele intr-un vas termorezistent si fierbeti la foc mediu 3-4 minute, amestecand.

Cand blatul e rece il portionati in cuburi.
Luati cate un cub, il puneti in sosul usor caldut si-nvartiti cu o lingura pentru a se impregna toata suprafata prajiturii.
Transferati cubul in nuca de cocos si-l invartiti pe toate partile.
Procedati la fel cu toata cantitatea de blat.
Serviti dupa 30 minute – desi noi am servit pe loc :))

Sursa de inspiratie

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email