Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este.

Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile.

Ingrediente putine, destul de economica si rapida, s-a mancat imediat ce-am terminat-o de facut 🙂

 

Ingrediente Prajitura Tavalita – de post

210 g faina alba
180 g zahar
230 ml apa minerala
6 linguri ulei
6 g pf copt
un vf cutit sare
30 g cacao neagra
un plic zahar vanilat

Ingrediente sos
150 g margarina
3 linguri cacao neagra
2-3 linguri zahar
150 ml apa

In plus
nuca de cocos

Mod de preparare Prajitura Tavalita – de post
Atat de simpla de-ar putea-o face si un copil!

Amestecati, separat, ingredientele uscate intr-un bol, cele umede in altul.
Turnati apoi ingredientele umede peste cele uscate si amestecati 2 minute cu un tel para, pentru omogenizare.
Tapetati o tava de 22/22 cm cu ulei si faina alba, turnati compozitia si nivelati.
Coaceti blatul in cuptorul preincalzit, la 175 grade pe treapta a doua, pentru 35 minute – trebuie sa treaca testul cu scobitoarea.
Lasati la racit si pregatiti sosul.
Puneti toate ingredientele intr-un vas termorezistent si fierbeti la foc mediu 3-4 minute, amestecand.

Cand blatul e rece il portionati in cuburi.
Luati cate un cub, il puneti in sosul usor caldut si-nvartiti cu o lingura pentru a se impregna toata suprafata prajiturii.
Transferati cubul in nuca de cocos si-l invartiti pe toate partile.
Procedati la fel cu toata cantitatea de blat.
Serviti dupa 30 minute – desi noi am servit pe loc :))

Sursa de inspiratie

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea

De mult am in gand prajitura asta, da’ uite ca abia acum i-a venit randul. Da’ cat e de buna! Da’ cat de bine merge la cafea! Bine…se consuma cu moderatie, e cu crema de […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Sa va zic, sa nu va zic? :)) Va zic :)) Cine-a mancat din fursecurile astea, mi-a cerut reteta! 🙂 Asa ca trebuie s-o scriu, nu? Nici n-ar fi avut cum sa n-o ceara la […]

Print Friendly, PDF & Email