zurli

Prajitura Valurile Dunarii (Donauwelle)

Prajitura Valurile Dunarii (Donauwelle)

3 oua mari
o cana si 2/3 faina
o lingura cacao neagra
150 gr zahar
150 ml lapte
un vf cutit sare
un plic praf de copt
200 gr unt
visine fara samburi (fie congelate, proaspete, fie din compot)

Crema 
un plic crema de vanilie la rece
250 ml lapte
250 ml frisca lichida indulcita
3 linguri zahar

Glazura
150 gr ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
o lingura unt
o lingura nutella

Blat
Am taiat untul cubulete si l-am lasat la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat am adaugat zaharul si am frecat  untul spuma.
Am adaugat, rand pe rand, ouale. Am omogenizat apoi am adaugat 1/2 din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si sarea. Am adaugat laptele si-am mixat usor doua minute apoi am pus si restul de faina.
Am tapetat o tava (20/25) cu hartie pentru copt si-am turnat jumatate din compozitie.
In restul am adaugat cacao , am omogenizat si-am intins amestecul peste stratul galben in tava.
Am asezat deasupra visine fara samburi pe care le-am apasat usor cu degetul in compozitie.
Am introdus tava in cuptorul preincalzit si-am copt prajitura la foc mic pana a trecut testul cu scobitoarea.
Am scos-o si-am lasat-o la racit.

Crema.
Am amestecat praful de crema cu 250 ml lapte rece si 3 linguri zahar. Am bagat mixerul si-am mixat pana a inceput sa se ingroase (nu sa se faca tare ci doar sa se ingroase usor ).
Am adaugat frisca lichida si-am mixat in continuare pana am obtinut o crema legata, ferma, lucioasa.
Am distribuit uniform peste blat crema obtinuta.

Pentru glazura am amestecat ciocolata tocata cu untul si frisca si le-am incalzit pe baie de abur pana la omogenizare.Am adaugat nutella apoi am intins glazura peste prajitura .
Am lasat-o sa se racoreasca apoi cu ajutorul unui pieptene de bucatarie improvizat am „desenat”valuri pe glazura.

O portionam cand e complet rece , cu ajutorul unui cutit a carui lama o incalzim in apa fierbinte.
O pastram la rece.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Gaby da’i corect la ora asta sa ispitesti lumea cu dulciuri de astea mortale???
    Imi ploua in gura …am vazut si Boema care e de-a dreptul provocatoare.
    Mai ai???:)))
    Arata tare bine,ca urmare, maine merg cu baietii la tine la stropit,dar sa fie si Mona acasa:)Ok?


  2. Cum arata!!!! Paste Fericit Gabitzule!!! Pup!!!


  3. Asa, asa invarte cutitu in rana omului!!!


  4. Un aspect excellent, il doit être délicieux!

    Bisous


  5. Tare-mi place prajitura ta. Arata aspectos si cred ca-i si tare buna. Cred ca o incerc si eu. Pupici!


  6. Tare-mi place prajitura ta. Arata aspectos si cred ca-i si tare buna. Cred ca o incerc si eu. Pupici!


  7. Pup şi îmbrăţişez tare-taareee Găbiţu şi fuuuug!
    :))
    Să-ţi fie BUCURIE, Găbiţule, în tot ce faci!


  8. Hristos a Inviat!
    Super prajitura… o am si eu pe lista de ceva timp, dar n-am ajuns s-o fac pana acum.
    Pupici


  9. Imi place mult aceasta prajitura!!!


  10. Foarte bine arata aceasta prajitura!!


  11. Si faina si buna,pup

  12. Anonymous says:

    arata delicios

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email