Profiterol

Profiterol

Daca ar fi sa fac o lista cu prajituri de casa preferate de piticii mei, cu siguranta reteta de Profiterol ar fi la loc de cinste.

Nu ca eu m-as da inapoi, sa nu credeti asta. 😀 :)))

Renumitele cosulete din aluat oparit, crema aromata cu portocala, glazura de ciocolata – cum sa nu iti placa?

myman

 

Ingrediente Profiterol

Ingrediente pentru cosulete Profiterol

  • 200 ml apa
  • 85 gr unt
  • 4 lingurite zahar pudra
  • putina sare
  • 115 gr faina
  • 3 oua

Ingrediente crema

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru gatit cu 25% grasime
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala

Glazura

  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura unt
  • doua linguri frisca lichida

 

profiterol2

Mod de preparare Profiterol

  1. Pune la fiert, la foc mic, apa impreuna cu untul si zaharul pudra.
  2. Lasa pana se topeste untul.
  3. Adauga faina si sarea, dintr-o singura miscare.
  4. Amesteca energic, cu un tel, pana obtii un amestec omogen.
  5. Lasa-l sa se raceasca.
  6. Bate ouale cu o furculita.
  7. In aluatul caldut adauga jumatate din cantitatea de ou batut, amesteca energic cu telul si omogenizeaza, apoi adauga restul de ou si procedeaza la fel.
  8. Preincalzeste cuptorul. Aseaza pe treapta de jos o tava in care ai pus o cana cu apa.
  9. Cu ajutorul a doua lingurite ia din compozitia de aluat si aseaza gramajoare pe tava tapetata cu hartie pentru copt.
  10. Introdu tava in cuptor si coace cosuletele la 200 de grade pana se rumenesc frumos (aprox.30 min).
  11. Scoti tava, intepi cu un bat de frigaruie toate cosuletele si introduci tava inapoi in cuptor (focul sa fie oprit).
  12. Lasi la racit.
  13. Pregatesti crema mixand ingredientele timp de un minut la cea mai mica viteza a mixerului, apoi maresti viteza si mixezi pana ajungi la consistenta dorita a cremei.
  14. Tai fiecarui cosulet partea superioara, umpli cu crema apoi pui capacelul taiat la loc.
  15. Procedezi la fel cu toate cosuletele.
  16. Pregatesti glazura prin amestecarea la foc mic a ingredientelor, pana la omogenizare.
  17. Iei cu o lingurita din glazura si pui peste fiecare cosulet umplut.
  18. Dai platoul la rece.

O reteta dulce sponsorizata de myman.ro., magazinul de cadouri  pentru barbati.

 

catsprofiterol

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Nu vrei sa fiu si eu piticul tau? :)))

  2. Rocsy Ciobanu says:

    Sunt un deliciu :X

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Concurs Pons – Asevi

Concurs Pons – Asevi

Concurs Pons – Asevi Vrei sa fii unul dintre cei 3 fericiti castigatori ai gamei de detergenti de pardoseala ASEVI? Soluția salvatoare vine de la Pons și gama completă de Asevi detergenți pentru pardoseală. Când […]

Print Friendly, PDF & Email
CONCURS Eva

CONCURS Eva

Retete Papa Bun va asteapta la concurs in perioada 16 – 26.08.2017 Un concurs simplu si gustos in care premiile puse-n joc vor fi conserve de la Eva. De ce Eva? Pentru ca atunci cand […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Print Friendly, PDF & Email