zurli

Profiterol

Profiterol

Daca ar fi sa fac o lista cu prajituri de casa preferate de piticii mei, cu siguranta reteta de Profiterol ar fi la loc de cinste.

Nu ca eu m-as da inapoi, sa nu credeti asta. 😀 :)))

Renumitele cosulete din aluat oparit, crema aromata cu portocala, glazura de ciocolata – cum sa nu iti placa?

myman

 

Ingrediente Profiterol

Ingrediente pentru cosulete Profiterol

  • 200 ml apa
  • 85 gr unt
  • 4 lingurite zahar pudra
  • putina sare
  • 115 gr faina
  • 3 oua

Ingrediente crema

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru gatit cu 25% grasime
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala

Glazura

  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura unt
  • doua linguri frisca lichida

 

profiterol2

Mod de preparare Profiterol

  1. Pune la fiert, la foc mic, apa impreuna cu untul si zaharul pudra.
  2. Lasa pana se topeste untul.
  3. Adauga faina si sarea, dintr-o singura miscare.
  4. Amesteca energic, cu un tel, pana obtii un amestec omogen.
  5. Lasa-l sa se raceasca.
  6. Bate ouale cu o furculita.
  7. In aluatul caldut adauga jumatate din cantitatea de ou batut, amesteca energic cu telul si omogenizeaza, apoi adauga restul de ou si procedeaza la fel.
  8. Preincalzeste cuptorul. Aseaza pe treapta de jos o tava in care ai pus o cana cu apa.
  9. Cu ajutorul a doua lingurite ia din compozitia de aluat si aseaza gramajoare pe tava tapetata cu hartie pentru copt.
  10. Introdu tava in cuptor si coace cosuletele la 200 de grade pana se rumenesc frumos (aprox.30 min).
  11. Scoti tava, intepi cu un bat de frigaruie toate cosuletele si introduci tava inapoi in cuptor (focul sa fie oprit).
  12. Lasi la racit.
  13. Pregatesti crema mixand ingredientele timp de un minut la cea mai mica viteza a mixerului, apoi maresti viteza si mixezi pana ajungi la consistenta dorita a cremei.
  14. Tai fiecarui cosulet partea superioara, umpli cu crema apoi pui capacelul taiat la loc.
  15. Procedezi la fel cu toate cosuletele.
  16. Pregatesti glazura prin amestecarea la foc mic a ingredientelor, pana la omogenizare.
  17. Iei cu o lingurita din glazura si pui peste fiecare cosulet umplut.
  18. Dai platoul la rece.

O reteta dulce sponsorizata de myman.ro., magazinul de cadouri  pentru barbati.

 

catsprofiterol

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Nu vrei sa fiu si eu piticul tau? :)))

  2. Rocsy Ciobanu says:

    Sunt un deliciu :X

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Sanatate cu Remedia

Sanatate cu Remedia

Ce facem noi cand diverse afectiuni ne dau tarcoale, oasele sunt in crestere si imunitatea nitel scazuta? Prevenim. Ce facem cand boala s-a instalat, simptomele ne necajesc si ne strica planurile? Tratam. Pentru aceasta noi […]

Print Friendly, PDF & Email
Gaşca Zurli prezintă spectacolul „Mulțumesc, Moş Crăciun!”

Gaşca Zurli prezintă spectacolul „Mulțumesc, Moş Crăciun!”

Gașca Zurli prezintă , în premieră, spectacolul „Mulțumesc, Moș Crăciun!”, pe data de 9 decembrie, de la ora 11:00, la Circul Globus din București. Orice scrisoare pentru Moş Crăciun ar trebui să înceapă cu “Mulțumesc, […]

Print Friendly, PDF & Email
Haideți, cu mic, cu mare, să facem școala sclipitoare!

Haideți, cu mic, cu mare, să facem școala sclipitoare!

  Necesarul de produse de curățenie pentru un an întreg! Asta garantează brandul ASEVI instituţiei de învăţământ câştigătoare. Pons Quimicas, care a creat produsele Asevi, are sediul în inima Spaniei și de peste 50 de […]

Print Friendly, PDF & Email
Gasca Zurli pleaca in turneu!

Gasca Zurli pleaca in turneu!

Pe 3 octombrie, Gașca Zurli pleaca in turneu! Cele mai indragite personaje din Romania vor ajunge in aceasta toamna in 10 orase, cu cel mai nou spectacol al trupei – „Hai la masă!”. Gasca Zurli […]

Print Friendly, PDF & Email