Profiterol

Profiterol

Daca ar fi sa fac o lista cu prajituri de casa preferate de piticii mei, cu siguranta reteta de Profiterol ar fi la loc de cinste.

Nu ca eu m-as da inapoi, sa nu credeti asta. 😀 :)))

Renumitele cosulete din aluat oparit, crema aromata cu portocala, glazura de ciocolata – cum sa nu iti placa?

myman

 

Ingrediente Profiterol

Ingrediente pentru cosulete Profiterol

  • 200 ml apa
  • 85 gr unt
  • 4 lingurite zahar pudra
  • putina sare
  • 115 gr faina
  • 3 oua

Ingrediente crema

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru gatit cu 25% grasime
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala

Glazura

  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura unt
  • doua linguri frisca lichida

 

profiterol2

Mod de preparare Profiterol

  1. Pune la fiert, la foc mic, apa impreuna cu untul si zaharul pudra.
  2. Lasa pana se topeste untul.
  3. Adauga faina si sarea, dintr-o singura miscare.
  4. Amesteca energic, cu un tel, pana obtii un amestec omogen.
  5. Lasa-l sa se raceasca.
  6. Bate ouale cu o furculita.
  7. In aluatul caldut adauga jumatate din cantitatea de ou batut, amesteca energic cu telul si omogenizeaza, apoi adauga restul de ou si procedeaza la fel.
  8. Preincalzeste cuptorul. Aseaza pe treapta de jos o tava in care ai pus o cana cu apa.
  9. Cu ajutorul a doua lingurite ia din compozitia de aluat si aseaza gramajoare pe tava tapetata cu hartie pentru copt.
  10. Introdu tava in cuptor si coace cosuletele la 200 de grade pana se rumenesc frumos (aprox.30 min).
  11. Scoti tava, intepi cu un bat de frigaruie toate cosuletele si introduci tava inapoi in cuptor (focul sa fie oprit).
  12. Lasi la racit.
  13. Pregatesti crema mixand ingredientele timp de un minut la cea mai mica viteza a mixerului, apoi maresti viteza si mixezi pana ajungi la consistenta dorita a cremei.
  14. Tai fiecarui cosulet partea superioara, umpli cu crema apoi pui capacelul taiat la loc.
  15. Procedezi la fel cu toate cosuletele.
  16. Pregatesti glazura prin amestecarea la foc mic a ingredientelor, pana la omogenizare.
  17. Iei cu o lingurita din glazura si pui peste fiecare cosulet umplut.
  18. Dai platoul la rece.

O reteta dulce sponsorizata de myman.ro., magazinul de cadouri  pentru barbati.

 

catsprofiterol

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Nu vrei sa fiu si eu piticul tau? :)))

  2. Rocsy Ciobanu says:

    Sunt un deliciu :X

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Decoratiuni de Craciun

Decoratiuni de Craciun

In decembrie, prioritatile oamenilor sunt total schimbate fata de restul anului. Asa ca lista ar fi cam asa : porc, brad, cadouri, retete (aici va pot ajuta si eu :)), decoratiuni de Craciun. Unii – […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Nu prea suntem fani ciorbe, recunosc, dar stim ca sunt necesare, asa ca macar pe cele preferate tot le pregatesc. Ciorba de iepure este […]

Print Friendly, PDF & Email