Pui cu smantana

Pui cu smantana

ingrediente:

pui, pulpe, piept pui (aprox 500-600 gr)
ceapa-3-4
ulei
200 ml smantana
usturoi 3-4 catei
sare
piper
busuioc

Mod de preparare

Bucatile de pui se spala bine si se curata.
Se incinge uleiul si se pune puiul condimentat cu sare si piper.
Se rumenesc bine bine pe toate partile bucatile de pui (din cand in cand se adauga putina apa , sa se patrunda si in interior)
Dupa ce au fost bine prajite se scot din ulei si se pastreaza la cald.
Se caleste ceapa tocata usor, doar cat sa se inmoaie, nu sa se rumeneasca (se amesteca mereu).
Se adauga 250-300 ml apa si se lasa la foc mic pana cand apa e scazuta la jumatate si ceapa fiarta bine.
Se adauga puiul, smantana si se lasa sa fiarba usor.
Adaugam usturoiul pisat, putin busuioc si potrivim gustul de sare si piper.
Servim cu mamaligutza si putina zeama de lamaie (optional).
Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. ne place si noua,eu pun si putin vin dupa reteta de la medi.ti-am lasat un premiu la mine pe blog,un weekend placut!


  2. Arată tare bine!
    ps: Ţi-am lăsat şi eu un premiu pe pagina mea. Pupăcesc!:))


  3. Dilisios! :))
    faina prezentare. 😉


  4. Qué rico te ha quedado!!!!

    Una pinta estupenda, guapa!!!!

    Besitos!!!!!!!!!!!!!!!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email