Pui cu sos de capere si mustar

Pui cu sos de capere si mustar

Intotdeauna cand pregatesc supa de pui cu galuste, atunci cand pun carnea la fiert deja ma gandesc ce voi pregati din carne dupa ce fierbe in supa amintita. Preparatul de astazi a fost lins efectiv de pe farfurii :)) . O combinatie simpla dar foarte buna – pui cu sos de capere si mustar.

As putea scrie sa serviti cu piure, cu mamaliguta, orez, sau orice altceva dar sa va zic drept, noi am intins paine proaspata in sosul ala .Cat de bun a fost!

pui-cu-sos-de-capere

Ingrediente Pui cu sos de capere si mustar

  • 1kg carne pui
  • o ceapa uscata
  • 2 cepe verzi
  • 200 ml supa de pui
  • 200 ml smantana
  • o lingura mustar
  • o lingura cu capere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingura sos de soia
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare pui cu sos de capere si mustar

  1. Pune carnea la fiert in apa rece cu putina sare.
  2. Daca doresti sa faci cum am facut eu adauga in aceeasi oala morcovi, ceapa, telina radacina, patrunjel radacina, pastarnac (toate spalate bine, lasate intregi) si prepara la final o supa cu galuste. In caz contrar doar fierbe carnea, spumuieste si strecoara supa (e buna pentru alte preparate)
  3. Intr-un vas de tuci (asta e preferatul meu, dar tu poti prepara in orice vas cu fund dubu) pune ulei la incins. Pune bucatile de pui stropite cu sos de soia si le rumeneste frumos pe toate partile. Adauga ceapa tocata si mai caleste 2minute impreuna cu carnea. Stinge totul cu 200 ml supa de pui si da flacara la mic spre mediu. Lasa la fiert 20 minute (trebuie sa fie fiarta ceapa) Potriveste gustul de sare si piper.
  4. Intr-un bol amesteca smantana cu mustarul si adauga putin din sosul fierbinte din vas. Omogenizeaza si toarna peste carne. Tot acum adauga si caperele si zeama de lamaie. Omogenizeaza si lasa sa dea un singur clocot.
  5. Partea asta de final execut-o rapid, nu trebuie sa lasi sa fiarba, risti ca la fiert sa capete aspect de branzit, si nu vrei asta, asa-i? 🙂

Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu

  1. Pingback: Chicken with Caper Sauce | IMG Recipes| Share Your Favorite Recipes, Cooking Tips & Food Images

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email
Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

„Hmm, mmm, ce bun e! Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de […]

Print Friendly, PDF & Email