Pui cu sos de mascarpone si parmezan

N-o sa va dau cantatati exacte. De un’ sa stiu io cati sunteti la masa si daca va saturati? 😀
Va dau numa’ freteta  – pui, mascarpone, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de pui, sos de soia, parmezan, nucsoara, sare, piper, dafin, patrunjel.
Ce rezulta? Vedeti voi dupa ce adunati, scadeti si-mpartiti :))
pui-cu-sos-de-mascarpone

Ingrediente Pui cu sos de mascarpone si parmezan

  • pulpe de pui dezosate (puteti folosi si piept de pui)
  • sos de soia
  • ulei de masline
  • dafin
  • mascarpone
  • nucsoara
  • ceapa
  • usturoi
  • sare
  • parmezan
  • unt
  • patrunjel verde
  • supa de pui

[preparare title=”Mod de preparare Pui cu sos de mascarpone si parmezan „]

  1. Pregateste doua vase – o tigaie mare si-un ceaun de tuci.
  2. In ceaun incinge ulei, taie bucati pulpele dezosate, condimenteaza-le cu sos de soia si pune-le in uleiul incins. Amesteca cand si cand pentru a le rumeni frumos pe toate partile.
  3. In tigaie topeste un cub de unt impreuna cu putin ulei si pune ceapa tocata si foaia de dafin. Adauga si putina apa (50 ml supa de pui) si lasa ceapa pana devine translucida.
  4. Peste ceapa pune pulpele prajite si amesteca.
  5. Adauga usturoi dat pe razatoarea mica, mascarpone si nucsoara rasa. Omogenizeaza amestecand usor si potriveste gustul de sare.
  6. Preincalzeste cuptorul.
  7. Presara parmezan ras in tigaie si apoi introdu-o in cuptorul incins, la foc mediu, pentru 10-15 minute.
  8. Presara patrunjel verde tocat si serveste cu orez simplu.

[/preparare]

pui-cu-sos-2

pui-cu-sos

pui-cu-sos-3

pui-cu-sos-4

pui-cu-sos-5

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]