zurli

Pui cu sos de mascarpone si parmezan

N-o sa va dau cantatati exacte. De un’ sa stiu io cati sunteti la masa si daca va saturati? 😀
Va dau numa’ freteta  – pui, mascarpone, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de pui, sos de soia, parmezan, nucsoara, sare, piper, dafin, patrunjel.
Ce rezulta? Vedeti voi dupa ce adunati, scadeti si-mpartiti :))
pui-cu-sos-de-mascarpone

Ingrediente Pui cu sos de mascarpone si parmezan

  • pulpe de pui dezosate (puteti folosi si piept de pui)
  • sos de soia
  • ulei de masline
  • dafin
  • mascarpone
  • nucsoara
  • ceapa
  • usturoi
  • sare
  • parmezan
  • unt
  • patrunjel verde
  • supa de pui

[preparare title=”Mod de preparare Pui cu sos de mascarpone si parmezan „]

  1. Pregateste doua vase – o tigaie mare si-un ceaun de tuci.
  2. In ceaun incinge ulei, taie bucati pulpele dezosate, condimenteaza-le cu sos de soia si pune-le in uleiul incins. Amesteca cand si cand pentru a le rumeni frumos pe toate partile.
  3. In tigaie topeste un cub de unt impreuna cu putin ulei si pune ceapa tocata si foaia de dafin. Adauga si putina apa (50 ml supa de pui) si lasa ceapa pana devine translucida.
  4. Peste ceapa pune pulpele prajite si amesteca.
  5. Adauga usturoi dat pe razatoarea mica, mascarpone si nucsoara rasa. Omogenizeaza amestecand usor si potriveste gustul de sare.
  6. Preincalzeste cuptorul.
  7. Presara parmezan ras in tigaie si apoi introdu-o in cuptorul incins, la foc mediu, pentru 10-15 minute.
  8. Presara patrunjel verde tocat si serveste cu orez simplu.

[/preparare]

pui-cu-sos-2

pui-cu-sos

pui-cu-sos-3

pui-cu-sos-4

pui-cu-sos-5

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email