Pui cu sos de mascarpone si parmezan

N-o sa va dau cantatati exacte. De un’ sa stiu io cati sunteti la masa si daca va saturati? 😀
Va dau numa’ freteta  – pui, mascarpone, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de pui, sos de soia, parmezan, nucsoara, sare, piper, dafin, patrunjel.
Ce rezulta? Vedeti voi dupa ce adunati, scadeti si-mpartiti :))
pui-cu-sos-de-mascarpone

Ingrediente Pui cu sos de mascarpone si parmezan

  • pulpe de pui dezosate (puteti folosi si piept de pui)
  • sos de soia
  • ulei de masline
  • dafin
  • mascarpone
  • nucsoara
  • ceapa
  • usturoi
  • sare
  • parmezan
  • unt
  • patrunjel verde
  • supa de pui

[preparare title=”Mod de preparare Pui cu sos de mascarpone si parmezan „]

  1. Pregateste doua vase – o tigaie mare si-un ceaun de tuci.
  2. In ceaun incinge ulei, taie bucati pulpele dezosate, condimenteaza-le cu sos de soia si pune-le in uleiul incins. Amesteca cand si cand pentru a le rumeni frumos pe toate partile.
  3. In tigaie topeste un cub de unt impreuna cu putin ulei si pune ceapa tocata si foaia de dafin. Adauga si putina apa (50 ml supa de pui) si lasa ceapa pana devine translucida.
  4. Peste ceapa pune pulpele prajite si amesteca.
  5. Adauga usturoi dat pe razatoarea mica, mascarpone si nucsoara rasa. Omogenizeaza amestecand usor si potriveste gustul de sare.
  6. Preincalzeste cuptorul.
  7. Presara parmezan ras in tigaie si apoi introdu-o in cuptorul incins, la foc mediu, pentru 10-15 minute.
  8. Presara patrunjel verde tocat si serveste cu orez simplu.

[/preparare]

pui-cu-sos-2

pui-cu-sos

pui-cu-sos-3

pui-cu-sos-4

pui-cu-sos-5

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email