Pui cu sos de rosii si usturoi

Pui cu sos de rosii si usturoi

O reteta buna buna buna buna buna buna(mi s-a stricat cd-ul:)))))by
Miha!

– am pus la calit 3 pulpe de pui condimentate cu sare, piper si boia in ३ linguri de ulei de masline
– am lasat doua minute si-am adaugat o cescuta de vin (una in cratita,una pe gat:))))
– am lasat sa fiarba pana ce s-a evaporat vinul
– am adaugat 5 rosii pt gatit (curatate si tocate bine), putina apa si o lingurita de bulion (in reteta scria suc de rosii, doua cani)
– am mai pus si o mana de ciuperci
(.stateau asa cuminti fierte in oala alaturata de nu m-am indurat sa le ignor:d)
– am lasat sa fiarba.
– cand au fost bine fierte pulpele si sosul scazut am „transferat” totul intr-o tava inalta pt cuptor (initial facusem totul intr-un ceaun de tuci)
– am pus usturoi pisat (vreo 5catei) o lingurita de oregano si putina sare (dupa gust)
– am bagat la cuptor
– nu stiu cate minute , ca intre timp am facut papanasi si-am uitat de ele:))))
Le-am scos exact cand a trebuit:d
Cica se face mamaliga la ele…
Oi face cand vine sotul (eu n-am rezistat si-am mancat cu paine, ii zic ca ma doare stomacul, d-aia eu nu pap:)))) )

 

Comentarii prin FaceBook

15 Comentarii


  1. m-ai omorat cu reteta asta! iar savurez si salivez din poze! maine incerc s-o fac, numa’ ca n-am nici vin si nici „ciumperci” :)) oare cu cartofi nu merge?

    ai schimbat poza copiilor. sunt dulci foc. mai, gabito, ce familie frumoasa ai daca gatesti asa bine! :))


  2. NEATA SHANTI!
    Esti totala!:)))))
    cica-s frumosi ca eu gatesc:)))))
    mah!seamana cu sotul(cel putin Mona e toata ta-su)-na ca am dezlegat misterul frumusetii:))))

    fata draga,ciupercile mele erau pe aragaz,vreo5kg de ghebe proaspete si frumoase,abia fierte,inca erau calde,d-aia am pus,ca le-am vazut:)))
    deci,nu-s necesare;)
    mi-a placut .cu siguranta o voi repeta
    am zis ca-i tare buna cand ai musafiri;).
    rapid,cald,bun.


  3. Hi Gaby,

    acuma ce sä zic. Feinä Rochitä ai imbräcat ( Vorbesc de Blog) si Bibelourile egal ce Pozä pui, tot asa de frumosi rämin…

    Mincarea ce sä zic, nu-mi place de loc….. Pinä nu am probat un pic asa ( cam jumätate ajunge ca sä pot hotäri)nu potz sä zic nimic:-))))))))

    Ciuperci nu sint necesare da dau o enormä Calitate öa mincare. Tot asa si Vinul…..

    yummmyyy

    salutäri Jacob


  4. :)))))neata Jacob!
    multam,multam!
    orice raspuns pentru tine incepe cu -multumesc:))))
    ce sa-ti fac daca esti asa amabil in complimente?:))))
    zi faina!
    mancarea a fost buna tare!
    parol!


  5. gabitzo scumpa, ti-am facut reteta, evident ca am pus cartofi ca n-am avut ciuperci si a iesit extraordinara. chiar am dat sfoara in tara si te-am laudat. o vor face inca vreo cateva persoane :) a mancat sotul de s-a lins pe degete :)) e drept ca nici nu gatisem de vreo saptamana, dar oricum a iesit DE-LI-CIOA-SA! o recomand tuturor! si nu numai reteta asta! tot ce faci tu aici iese nemaipomenit! te pup frumoasa mea si nu mai spune ca Mona seamana cu sotul ca e frumos, tu esti o dulce, supergustoasa :)


  6. multumesc Shanti!
    buna dimineata!
    ma bucur ca ti-a si v-a placut>:d<
    sa va fie de bine!
    Mihaela,tipa de la care ma inspirde multe ori,e una dintre favoritele mele si imediat ce am vazut reteta am zis c-o fac.am incredere ca tot ce face ea e bun:)))
    multumesc pt complimente.
    dulce da si frumusica(si modesta:)))),dar Cezar e mai frumos:P
    :))))))


  7. felicitari si Mihaelei. amandoua sunteti adevarate gospodine – indeletnicire pe cale de disparitie in lumea asta moderna agitata si nervoasa, in care timpul e utilizat in alte moduri :(

    Bestiala poza cu „muntele” familiei voastre. Sunteti minunati si ce e mai important e ca transmiteti bucurie celor care va privesc. Asa da familie!

    PS: Cezar il cheama si pe fiul meu :)) or fi Cezarii astia frumusei de felul lor? :))


  8. :)))))
    nu stiu daca toti Cezarii
    dar ai nostri,cu siguranta:)))


  9. stiu ca e buna buna buna buna, si nici eu nu am mai avut rabdare sa fac mamaliga, dar data viitoare ma conformez :)


  10. :)))
    Zi faina, Mihaela!


  11. Super reteta si tare, m-ai facut sa salivez si sa rad ce comic ai scris-o ma duc si eu la bucat sa o fac exact ca tine!


  12. eram presata de timp si voiam pulpe la cuptor musai. am zis sa fac safteaua vasului de la Adnia, n-am inteles reteta deloc si nu era online ca sa raspunda rapid. am zis ca ia sa merg la traditionalisti :P . la Meri nu-i mergea search-ul, iar la cel labels n-am gasit pui, cred ca am eu automatisme de n-am gasit rapid cum voiam.

    fuga la tine, pui+usturoi+cuptor+vin = formula magica. facut, mancat, multumim pt. reteta, si sotului i-a placut. n-am pus ciuperci, am pus ardei rosu ca asa vrea el. n.b.

  13. Pingback: Pui cu sos de rosii si usturoi | FOOD DESIGN

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
Orez cu broccoli la cuptor

Orez cu broccoli la cuptor

Mod de preparare Orez cu broccoli la cuptor: Pune intr-un vas 3 cani cu apa (cana de 250 ml), cu putina sare. Pune broccoli in apa cand clocoteste si lasa 5-7 minute.
Pune intr-o strecuratoare broccoli si pastreaza zeama in care a fiert […]

Piure de legume cu cascaval, la cuptor

Piure de legume cu cascaval, la cuptor

Mod de preparare Piure de legume cu cascaval, la cuptor:Daca nu ai deja pregatit piureul prepara-l punand legume curatate, spalate si taiate cubulete , la fiert, in apa cu putina sare. Morcovul pune-l cu 10 minute inainte de a adauga cartofii si telina.
Cand sunt fierte toate […]

Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

Mod de preparare Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb: Spalati aripioarele de pui si le curatati.Taiati-le in doua pe fiecare.
Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine […]

Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

Mod de preparare Chiftelute de carne si ricotta in sos tomat: Toate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul. Cu mana umeda formezi bilute rotunde pe care le asezi intr-o tava mare tapetata cu hartie […]

 
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE