Pui cu sos de rosii si usturoi

Pui cu sos de rosii si usturoi

O reteta buna buna buna buna buna buna(mi s-a stricat cd-ul:)))))by
Miha!

– am pus la calit 3 pulpe de pui condimentate cu sare, piper si boia in ३ linguri de ulei de masline
– am lasat doua minute si-am adaugat o cescuta de vin (una in cratita,una pe gat:))))
– am lasat sa fiarba pana ce s-a evaporat vinul
– am adaugat 5 rosii pt gatit (curatate si tocate bine), putina apa si o lingurita de bulion (in reteta scria suc de rosii, doua cani)
– am mai pus si o mana de ciuperci
(.stateau asa cuminti fierte in oala alaturata de nu m-am indurat sa le ignor:d)
– am lasat sa fiarba.
– cand au fost bine fierte pulpele si sosul scazut am „transferat” totul intr-o tava inalta pt cuptor (initial facusem totul intr-un ceaun de tuci)
– am pus usturoi pisat (vreo 5catei) o lingurita de oregano si putina sare (dupa gust)
– am bagat la cuptor
– nu stiu cate minute , ca intre timp am facut papanasi si-am uitat de ele:))))
Le-am scos exact cand a trebuit:d
Cica se face mamaliga la ele…
Oi face cand vine sotul (eu n-am rezistat si-am mancat cu paine, ii zic ca ma doare stomacul, d-aia eu nu pap:)))) )

 

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. m-ai omorat cu reteta asta! iar savurez si salivez din poze! maine incerc s-o fac, numa’ ca n-am nici vin si nici „ciumperci” :)) oare cu cartofi nu merge?

    ai schimbat poza copiilor. sunt dulci foc. mai, gabito, ce familie frumoasa ai daca gatesti asa bine! :))


  2. NEATA SHANTI!
    Esti totala!:)))))
    cica-s frumosi ca eu gatesc:)))))
    mah!seamana cu sotul(cel putin Mona e toata ta-su)-na ca am dezlegat misterul frumusetii:))))

    fata draga,ciupercile mele erau pe aragaz,vreo5kg de ghebe proaspete si frumoase,abia fierte,inca erau calde,d-aia am pus,ca le-am vazut:)))
    deci,nu-s necesare;)
    mi-a placut .cu siguranta o voi repeta
    am zis ca-i tare buna cand ai musafiri;).
    rapid,cald,bun.


  3. Hi Gaby,

    acuma ce sä zic. Feinä Rochitä ai imbräcat ( Vorbesc de Blog) si Bibelourile egal ce Pozä pui, tot asa de frumosi rämin…

    Mincarea ce sä zic, nu-mi place de loc….. Pinä nu am probat un pic asa ( cam jumätate ajunge ca sä pot hotäri)nu potz sä zic nimic:-))))))))

    Ciuperci nu sint necesare da dau o enormä Calitate öa mincare. Tot asa si Vinul…..

    yummmyyy

    salutäri Jacob


  4. :)))))neata Jacob!
    multam,multam!
    orice raspuns pentru tine incepe cu -multumesc:))))
    ce sa-ti fac daca esti asa amabil in complimente?:))))
    zi faina!
    mancarea a fost buna tare!
    parol!


  5. gabitzo scumpa, ti-am facut reteta, evident ca am pus cartofi ca n-am avut ciuperci si a iesit extraordinara. chiar am dat sfoara in tara si te-am laudat. o vor face inca vreo cateva persoane 🙂 a mancat sotul de s-a lins pe degete :)) e drept ca nici nu gatisem de vreo saptamana, dar oricum a iesit DE-LI-CIOA-SA! o recomand tuturor! si nu numai reteta asta! tot ce faci tu aici iese nemaipomenit! te pup frumoasa mea si nu mai spune ca Mona seamana cu sotul ca e frumos, tu esti o dulce, supergustoasa 🙂


  6. multumesc Shanti!
    buna dimineata!
    ma bucur ca ti-a si v-a placut>:d<
    sa va fie de bine!
    Mihaela,tipa de la care ma inspirde multe ori,e una dintre favoritele mele si imediat ce am vazut reteta am zis c-o fac.am incredere ca tot ce face ea e bun:)))
    multumesc pt complimente.
    dulce da si frumusica(si modesta:)))),dar Cezar e mai frumos:P
    :))))))


  7. felicitari si Mihaelei. amandoua sunteti adevarate gospodine – indeletnicire pe cale de disparitie in lumea asta moderna agitata si nervoasa, in care timpul e utilizat in alte moduri 🙁

    Bestiala poza cu „muntele” familiei voastre. Sunteti minunati si ce e mai important e ca transmiteti bucurie celor care va privesc. Asa da familie!

    PS: Cezar il cheama si pe fiul meu :)) or fi Cezarii astia frumusei de felul lor? :))


  8. :)))))
    nu stiu daca toti Cezarii
    dar ai nostri,cu siguranta:)))


  9. stiu ca e buna buna buna buna, si nici eu nu am mai avut rabdare sa fac mamaliga, dar data viitoare ma conformez 🙂


  10. :)))
    Zi faina, Mihaela!


  11. Super reteta si tare, m-ai facut sa salivez si sa rad ce comic ai scris-o ma duc si eu la bucat sa o fac exact ca tine!


  12. eram presata de timp si voiam pulpe la cuptor musai. am zis sa fac safteaua vasului de la Adnia, n-am inteles reteta deloc si nu era online ca sa raspunda rapid. am zis ca ia sa merg la traditionalisti 😛 . la Meri nu-i mergea search-ul, iar la cel labels n-am gasit pui, cred ca am eu automatisme de n-am gasit rapid cum voiam.

    fuga la tine, pui+usturoi+cuptor+vin = formula magica. facut, mancat, multumim pt. reteta, si sotului i-a placut. n-am pus ciuperci, am pus ardei rosu ca asa vrea el. n.b.

  13. Pingback: Pui cu sos de rosii si usturoi | FOOD DESIGN

  14. Pingback: Pui cu sos de rosii si usturoi | Atelierele Roua

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
 
 
Pui in sos Bechamel

Pui in sos Bechamel

Am facut de multe ori pui cu smantana, da-n varianta cu sos Bechamel e prima oara. Matusica mea, care ma inspira de multe ori, mi-a dat ideea si recunosc ca toti cei dragi au laudat […]

Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pentru marinarea rapida a carnii pentru aceasta tocana, folositi cu incredere aparatul Food Saver alaturi de caserola conceputa special pentru marinare. Mod de preparare Tocana de miel Portioneaza carnea in bucati mai mari sau mai […]

Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am vrut o friptura de miel mai altfel si-am pornit in cautare prin vastul internet. Satula de friptura la cuptor, m-am oprit la ceva aromat si bun, o friptura inabusita in vin. Ia sa vedem […]

Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver

Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver

Mod de preparare Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver: Pregateste carnea de miel. Tai-o bucatele numa’ bune de bagat in bete de frigarui […]