Pui cu sos de rosii si usturoi

Pui cu sos de rosii si usturoi


Pui cu sos de rosii si usturoi

O reteta buna buna buna buna buna buna(mi s-a stricat cd-ul:)))))by
Miha!

– am pus la calit 3 pulpe de pui condimentate cu sare, piper si boia in ३ linguri de ulei de masline
– am lasat doua minute si-am adaugat o cescuta de vin (una in cratita,una pe gat:))))
– am lasat sa fiarba pana ce s-a evaporat vinul
– am adaugat 5 rosii pt gatit (curatate si tocate bine), putina apa si o lingurita de bulion (in reteta scria suc de rosii, doua cani)
– am mai pus si o mana de ciuperci
(.stateau asa cuminti fierte in oala alaturata de nu m-am indurat sa le ignor:d)
– am lasat sa fiarba.
– cand au fost bine fierte pulpele si sosul scazut am “transferat” totul intr-o tava inalta pt cuptor (initial facusem totul intr-un ceaun de tuci)
– am pus usturoi pisat (vreo 5catei) o lingurita de oregano si putina sare (dupa gust)
– am bagat la cuptor
– nu stiu cate minute , ca intre timp am facut papanasi si-am uitat de ele:))))
Le-am scos exact cand a trebuit:d
Cica se face mamaliga la ele…
Oi face cand vine sotul (eu n-am rezistat si-am mancat cu paine, ii zic ca ma doare stomacul, d-aia eu nu pap:)))) )

Pui cu sos de rosii si usturoi
Pui cu sos de rosii si usturoi
 

Comentarii prin FaceBook

15 Comentarii


  1. m-ai omorat cu reteta asta! iar savurez si salivez din poze! maine incerc s-o fac, numa’ ca n-am nici vin si nici “ciumperci” :)) oare cu cartofi nu merge?

    ai schimbat poza copiilor. sunt dulci foc. mai, gabito, ce familie frumoasa ai daca gatesti asa bine! :))


  2. NEATA SHANTI!
    Esti totala!:)))))
    cica-s frumosi ca eu gatesc:)))))
    mah!seamana cu sotul(cel putin Mona e toata ta-su)-na ca am dezlegat misterul frumusetii:))))

    fata draga,ciupercile mele erau pe aragaz,vreo5kg de ghebe proaspete si frumoase,abia fierte,inca erau calde,d-aia am pus,ca le-am vazut:)))
    deci,nu-s necesare;)
    mi-a placut .cu siguranta o voi repeta
    am zis ca-i tare buna cand ai musafiri;).
    rapid,cald,bun.


  3. Hi Gaby,

    acuma ce sä zic. Feinä Rochitä ai imbräcat ( Vorbesc de Blog) si Bibelourile egal ce Pozä pui, tot asa de frumosi rämin…

    Mincarea ce sä zic, nu-mi place de loc….. Pinä nu am probat un pic asa ( cam jumätate ajunge ca sä pot hotäri)nu potz sä zic nimic:-))))))))

    Ciuperci nu sint necesare da dau o enormä Calitate öa mincare. Tot asa si Vinul…..

    yummmyyy

    salutäri Jacob


  4. :)))))neata Jacob!
    multam,multam!
    orice raspuns pentru tine incepe cu -multumesc:))))
    ce sa-ti fac daca esti asa amabil in complimente?:))))
    zi faina!
    mancarea a fost buna tare!
    parol!


  5. gabitzo scumpa, ti-am facut reteta, evident ca am pus cartofi ca n-am avut ciuperci si a iesit extraordinara. chiar am dat sfoara in tara si te-am laudat. o vor face inca vreo cateva persoane :) a mancat sotul de s-a lins pe degete :)) e drept ca nici nu gatisem de vreo saptamana, dar oricum a iesit DE-LI-CIOA-SA! o recomand tuturor! si nu numai reteta asta! tot ce faci tu aici iese nemaipomenit! te pup frumoasa mea si nu mai spune ca Mona seamana cu sotul ca e frumos, tu esti o dulce, supergustoasa :)


  6. multumesc Shanti!
    buna dimineata!
    ma bucur ca ti-a si v-a placut>:d<
    sa va fie de bine!
    Mihaela,tipa de la care ma inspirde multe ori,e una dintre favoritele mele si imediat ce am vazut reteta am zis c-o fac.am incredere ca tot ce face ea e bun:)))
    multumesc pt complimente.
    dulce da si frumusica(si modesta:)))),dar Cezar e mai frumos:P
    :))))))


  7. felicitari si Mihaelei. amandoua sunteti adevarate gospodine – indeletnicire pe cale de disparitie in lumea asta moderna agitata si nervoasa, in care timpul e utilizat in alte moduri :(

    Bestiala poza cu “muntele” familiei voastre. Sunteti minunati si ce e mai important e ca transmiteti bucurie celor care va privesc. Asa da familie!

    PS: Cezar il cheama si pe fiul meu :)) or fi Cezarii astia frumusei de felul lor? :))


  8. :)))))
    nu stiu daca toti Cezarii
    dar ai nostri,cu siguranta:)))


  9. stiu ca e buna buna buna buna, si nici eu nu am mai avut rabdare sa fac mamaliga, dar data viitoare ma conformez :)


  10. :)))
    Zi faina, Mihaela!


  11. Super reteta si tare, m-ai facut sa salivez si sa rad ce comic ai scris-o ma duc si eu la bucat sa o fac exact ca tine!


  12. eram presata de timp si voiam pulpe la cuptor musai. am zis sa fac safteaua vasului de la Adnia, n-am inteles reteta deloc si nu era online ca sa raspunda rapid. am zis ca ia sa merg la traditionalisti :P . la Meri nu-i mergea search-ul, iar la cel labels n-am gasit pui, cred ca am eu automatisme de n-am gasit rapid cum voiam.

    fuga la tine, pui+usturoi+cuptor+vin = formula magica. facut, mancat, multumim pt. reteta, si sotului i-a placut. n-am pus ciuperci, am pus ardei rosu ca asa vrea el. n.b.

  13. Pingback: Pui cu sos de rosii si usturoi | FOOD DESIGN

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat


Cand vrei ceva bun, fara prea mult timp petrecut in bucatarie, care sa poata fi reincalzit si consumat cu diverse garnituri – orez, paste, piure – incearca reteta asta de chiftelute in sos. I-o bunatate! […]

Inimi si pipote in sos de smantana cu usturoi

Inimi si pipote in sos de smantana cu usturoi


” – Ce bun e! Sa mai faci!” Si daca asta e spusa de Danut, singurul mofturos al casei :))), noi, ceilalti, fiind niste mancaciosi :D, atunci…chiar e bun. Daca ultima oara am incercat inimi […]

Friptura de iepure

Friptura de iepure


Cand mi-a adus sotul acasa o jumatate de iepure, am stiut exact ce voi pregati bun – friptura de iepure. Doar cu cateva zile inainte vazusem la Laura o fripturica grozav de apetisanta, asa ca […]

Tocanita de vita/vitel

Tocanita de vita/vitel


Reteta Timeei, de tocanita de vitel, m-a inspirat pentru pranzul de astazi, doar ca neavand carne de vitel,am folosit carne de vita. Daca aveti carne de vitel vom reduce timpul de preparare, cu cea de […]