Pui cu sos de smantana si tarhon

Pui cu sos de smantana si tarhon

Ingrediente pui cu sos

3 pulpe de pui
350-400 gr smantana
doua cepe
usturoi (dupa gust, eu pun…cat de mult ;)) )
1-2 linguri amidon (optional)
sare
piper
tarhon
2 linguri unt

Mod de preparare pui cu sos

Se incinge untul intr-o tigaie.
Pulpele de pui se spala bine si se injumatatesc.
Se pun in uleiul incins si se rumenesc pe toate partile.
In momentul in care le intoarceti prima data carnea ,adaugati ceapa taiata julien.
Dupa ce pulpele-s rumenite usor adaugati apa cat sa le cuprinda.
Puneti capac si lasati sa fiarba la foc mic.
Cand sunt aproape fierte aveti doua variante:
– fie luati capacul si lasati sa scada sosul la jumatate si adaugati smantana.
– fie amestecati smantana cu amidonul, o diluati cu sos si o adaugati in cratita.
In al doilea caz veti avea mai mult sos, in primul renuntati la amidon dar aveti sos putintel.

Lasati sa fiarba fara capac, adaugati sare,piper si tarhon taiat marunt.
Mai lasati un clocot si gata.
Serviti cu mamaliguta.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

18 Comentarii


  1. Imi place tarhonul, asa ca asi servi cu drag o portie. Pup!


  2. Imi place tarhonul, asa ca asi servi cu drag o portie. Pup!


  3. Imi place tarhonul, asa ca asi servi cu drag o portie. Pup!


  4. Imi place tarhonul, asa ca asi servi cu drag o portie. Pup!


  5. Imi place tarhonul, asa ca asi servi cu drag o portie. Pup!


  6. Imi place tarhonul, asa ca asi servi cu drag o portie. Pup!


  7. Delicios este!


  8. Nu ma mai uit ca imi face asa o foame :)). Foarte bine arata 🙂

  9. Anonymous says:

    🙁
    si
    🙂
    Sarut’mana, Gabitzu!
    Interesant. Eu stiam ca tarhonul se foloseste numai la ciorbe.
    Nu pot sa-mi imaginez ce gust are puiul cu smantana si tarhon…

    AndreiraduM (goagalu nu ma lasa sa ma loghez)

    O zi frumoasa iti doresc!


  10. Multumesc frumos, Miha, Sara >:d< ! Salut, Andrusca!
    De aceasta aroma minunata, tarhonul, nu eram „lipita” pana anul trecut.
    Mergeam la soacra-mea si-i ziceam ca face ciorbe mai bune decat mine :))). Si-am intrebat-o, ce au in plus?
    Abia atunci am aflat care era cheitza ciorbelor ei :)).

    Am inceput sa-l iubesc la nebunie, nu este ciorba in care sa nu-l pun.

    Aseara cand am facut mancarea asta, am deschis frigiderul sa iau marar.Era-n aceeasi punguta cu tarhonul :)); si atunci mi-am amintit ca Miha face un sos gen bechamel in care pune tarhon (sosul ei nu nu cu mult diferit doar ca ea caleste faina/amidonul si nu are usturoi si ceapa -asa mi-l amintesc eu, nu stiu exact daca asa e) si am renuntat la patrunjel :)) si-am luat tarhon:D

    Ii da o aromaaaaaa!! Am mancat fierbinte, doar cu paine proaspata.

  11. Anonymous says:

    🙂
    O sa incercam si noi, desi… io sunt sceptic!
    🙂
    Multumesc frumos.

    Tot io, andrushca. Nu m-am impacat cu goagalul inca. Pe unele bloguri imi permite sa ma loghez pe altele nu. Numai el stie care-s criteriile.
    🙂


  12. Andrusca, nu pune in tot sosul tarhon, stii cum e , nu e neaparat sa-ti placa. Daca place,pui,daca nu,nu.
    La fel de sceptic e si Cezaru meu dar s-a obisnuit saracu’ :))).


  13. Referitor la logare..hm..nu mi s-a intamplat.Gandeste-te repede ce-ai facut de vor sa te cenzureze :))


  14. Ralucuuu, cum am sarit peste tine?:)))
    Pupici si..fa si tu :))).


  15. daca e cu tarhon ma abonez la o portie:))pup


  16. Ooooo ce bunatate. Cred ca e super cu usturoi. Tarhonul imi place mult. Dar cum spunem in alt comentariu: cam multe lucruri imi plac :D.
    Pupici!

  17. Anonymous says:

    Tarhon este super…Se potriveste de Minune la Mincarea asta…tulai Doamnä ce Foame mi se face …….
    Si ….. undei Märarul , lai uitat:-))))))


  18. :-)))))))))))
    Nuuuu, doar l-am inlocuit, dar ai vazut ca tot dupa ala ma indreptasem :)))))))))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]