Pui imbracat in bacon

Pui imbracat in bacon

Alta reteta cu pui si prune pentru Provocarea lunii.

O idee simpla dar grozava, preluata de pe un blog strain , (faza cu imbracatul in bacon), de la care nu pot pune sursa ca e privat.

un pui
2 linguri smantana grasa
sare
piper
300 gr bacon fin feliat pe lung
rosii cherry
prune
ulei de masline – 2 linguri
putin rozmarin macinat
1/2 lingurita boia de ardei dulce

Spalam bine puiul.
Taiem pielea de pe piept si putin de pe pulpe, nu de tot pentru ca se cracaneaza prea mult :)))))
Ungem cu smantana puiul pe toate partile.
Il condimentam cu sare si piper si-l dam la frigider pentru cel putin 3 ore.

Feliem fin baconul
Imbracam pieptul puiului in bacon cat de uniform putem.
Daca e cazul , bagam cateva scobitori pe care le vom scoate la final.
Imbraca si pulpele.

Asezam intr-o tava hartie dpentru copt asa incat sa ajunga si pentru a acoperi puiul.

Puiul il transferam in tava.
Asezam , pe langa, prune spalate si curatate si rosii cherry.

Facem un amestec din uleiul de masline, putina sare si piper , rozmarin si boia.
Stropim carnea, prunele si rosiile.
Invelim bine tava si o introducem in cuptorul preincalzit , la 185-190 grade , pentru o ora.
Desfacem hartia si mai lasam o ora. Trebuie ca puiul sa fie bine patruns si frumos rumenit.
E GROZAV DE BUN!!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Manca-l-ar mama! Ce bine mai arata!!


  2. Arata super bine, mai ca ti-as fura un copanel…


  3. Ce elegant este dumnealui asa imbracat de sarbatoare.Da o bucatica tot fur.O seara buna sa ai.


  4. Minunat cu bacon, iar coacerea e in stilul de pui la punga(de hartie). Faceam foarte des, acum fac in pungile Maggi. O seara frumoasa!


  5. Minunat cu bacon, iar coacerea e in stilul de pui la punga(de hartie). Faceam foarte des, acum fac in pungile Maggi. O seara frumoasa!


  6. Minunat cu bacon, iar coacerea e in stilul de pui la punga(de hartie). Faceam foarte des, acum fac in pungile Maggi. O seara frumoasa!


  7. Foarte gustos cu hainuta de bacon,imi place tare.Pupici Gabita!


  8. Nu ne mai spune ce bun e ca se vede!


  9. L-ai pregatit pentru iarna?…………hihihi.Frumos imbracat .
    O zi minunata!

  10. Anonymous says:

    Ai si postat bleanda , Gaby ??? Misto mai arata … urca-l pe podium .Hihihihi
    (eu am ramas de ieri de la petrecerea Mihaielei(Miha).
    Duminica frumoasa ,fata frumoasa !


  11. Foarte bine arata cracanatul tau! :))) De bun stiu ca e bun, ca am facut si eu. Dar fara prune.

  12. Anonymous says:

    Träznet !!!


  13. Nu-i traznit, prietene, e copt!:-)))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]