Pui imbracat in bacon

Pui imbracat in bacon

Alta reteta cu pui si prune pentru Provocarea lunii.

O idee simpla dar grozava, preluata de pe un blog strain , (faza cu imbracatul in bacon), de la care nu pot pune sursa ca e privat.

un pui
2 linguri smantana grasa
sare
piper
300 gr bacon fin feliat pe lung
rosii cherry
prune
ulei de masline – 2 linguri
putin rozmarin macinat
1/2 lingurita boia de ardei dulce

Spalam bine puiul.
Taiem pielea de pe piept si putin de pe pulpe, nu de tot pentru ca se cracaneaza prea mult :)))))
Ungem cu smantana puiul pe toate partile.
Il condimentam cu sare si piper si-l dam la frigider pentru cel putin 3 ore.

Feliem fin baconul
Imbracam pieptul puiului in bacon cat de uniform putem.
Daca e cazul , bagam cateva scobitori pe care le vom scoate la final.
Imbraca si pulpele.

Asezam intr-o tava hartie dpentru copt asa incat sa ajunga si pentru a acoperi puiul.

Puiul il transferam in tava.
Asezam , pe langa, prune spalate si curatate si rosii cherry.

Facem un amestec din uleiul de masline, putina sare si piper , rozmarin si boia.
Stropim carnea, prunele si rosiile.
Invelim bine tava si o introducem in cuptorul preincalzit , la 185-190 grade , pentru o ora.
Desfacem hartia si mai lasam o ora. Trebuie ca puiul sa fie bine patruns si frumos rumenit.
E GROZAV DE BUN!!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Manca-l-ar mama! Ce bine mai arata!!


  2. Arata super bine, mai ca ti-as fura un copanel…


  3. Ce elegant este dumnealui asa imbracat de sarbatoare.Da o bucatica tot fur.O seara buna sa ai.


  4. Minunat cu bacon, iar coacerea e in stilul de pui la punga(de hartie). Faceam foarte des, acum fac in pungile Maggi. O seara frumoasa!


  5. Minunat cu bacon, iar coacerea e in stilul de pui la punga(de hartie). Faceam foarte des, acum fac in pungile Maggi. O seara frumoasa!


  6. Minunat cu bacon, iar coacerea e in stilul de pui la punga(de hartie). Faceam foarte des, acum fac in pungile Maggi. O seara frumoasa!


  7. Foarte gustos cu hainuta de bacon,imi place tare.Pupici Gabita!


  8. Nu ne mai spune ce bun e ca se vede!


  9. L-ai pregatit pentru iarna?…………hihihi.Frumos imbracat .
    O zi minunata!

  10. Anonymous says:

    Ai si postat bleanda , Gaby ??? Misto mai arata … urca-l pe podium .Hihihihi
    (eu am ramas de ieri de la petrecerea Mihaielei(Miha).
    Duminica frumoasa ,fata frumoasa !


  11. Foarte bine arata cracanatul tau! :))) De bun stiu ca e bun, ca am facut si eu. Dar fara prune.

  12. Anonymous says:

    Träznet !!!


  13. Nu-i traznit, prietene, e copt!:-)))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email
Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

„Hmm, mmm, ce bun e! Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de […]

Print Friendly, PDF & Email