Pui in sos Bechamel

Pui in sos Bechamel

Am facut de multe ori pui cu smantana, da-n varianta cu sos Bechamel e prima oara. Matusica mea, care ma inspira de multe ori, mi-a dat ideea si recunosc ca toti cei dragi au laudat mancarea 🙂

Sa va descriu cat poate fi de fin si bun?

N-are rost, mai bine-l incercati 😉

Se face atat de simplu!

2

Ingrediente

  • 8-10 copanele de pui (bineinteles ca-l puteti pregati si cu alte bucati din pui, chiar si doar cu piept de pui, e mai rapid 😉 )
  • 2 linguri faina
  • 550 ml lapte
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 150 ml smantana grasa (32-35% grasime)
  • marar verde (optional)
  • ciuperci (optional)
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri sos soia
  • piper

3

Mod de preparare Pui in sos Bechamel

Intr-o cratita termorezistenta pune uleiul si 50 ml apa.

Stropeste carnea de pui cu sos de soia si pune-o in cratita cand s-a incis.

Conde

Pune capacul si prajeste carnea pe toate partile (daca folosesti piept de pui taiat cubulete mancarea va fi extrem de rapida, daca folosesti pulpe ai grija sa fie patrunse bine).

Daca folosesti cubulete in piept de pui caleste-le impreuna cu un borcanel de ciuperci feliate 😉

Lasa pana ce carnea e rumenita usor.

Intre timp pregateste sosul Bechamel.

Intr-o alta cratita pune faina si untul si pune cratita pe foc.

Amesteca pana ce untul e topit si amestecul devine ca o crema. Mai lasa un minut (amestecand) apoi fereste de pe foc.

Adauga treptat laptele, putin cate putin, amestecand continuu cu un tel para, sa nu se faca cocoloase. Intr-o mana tine cana cu lapte si-adauga incet, cu cealalta amesteca mereu , circular.

Pune cratita inapoi pe foc si amesteca pana ce sosul Bechamel se ingroasa.

Potriveste gustul de sare si-adauga nucsoara.

E momentul sa pui smantana si sa omogenizezi.

Pune in sos carnea si lasa sa mai dea 2-3 clocote timp in care adaugi usturoiul pisat si marar verde tocat (mararul e optional, depinde de gusturi 😉

Serveste cu mamaliguta. I-o buuunatate!

4

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]