zurli

Pui in sos Bechamel

Pui in sos Bechamel

Am facut de multe ori pui cu smantana, da-n varianta cu sos Bechamel e prima oara. Matusica mea, care ma inspira de multe ori, mi-a dat ideea si recunosc ca toti cei dragi au laudat mancarea 🙂

Sa va descriu cat poate fi de fin si bun?

N-are rost, mai bine-l incercati 😉

Se face atat de simplu!

2

Ingrediente

  • 8-10 copanele de pui (bineinteles ca-l puteti pregati si cu alte bucati din pui, chiar si doar cu piept de pui, e mai rapid 😉 )
  • 2 linguri faina
  • 550 ml lapte
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 150 ml smantana grasa (32-35% grasime)
  • marar verde (optional)
  • ciuperci (optional)
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri sos soia
  • piper

3

Mod de preparare Pui in sos Bechamel

Intr-o cratita termorezistenta pune uleiul si 50 ml apa.

Stropeste carnea de pui cu sos de soia si pune-o in cratita cand s-a incis.

Pune capacul si prajeste carnea pe toate partile (daca folosesti piept de pui taiat cubulete mancarea va fi extrem de rapida, daca folosesti pulpe ai grija sa fie patrunse bine).

Daca folosesti cubulete in piept de pui caleste-le impreuna cu un borcanel de ciuperci feliate 😉

Lasa pana ce carnea e rumenita usor.

Intre timp pregateste sosul Bechamel.

Intr-o alta cratita pune faina si untul si pune cratita pe foc.

Amesteca pana ce untul e topit si amestecul devine ca o crema. Mai lasa un minut (amestecand) apoi fereste de pe foc.

Adauga treptat laptele, putin cate putin, amestecand continuu cu un tel para, sa nu se faca cocoloase. Intr-o mana tine cana cu lapte si-adauga incet, cu cealalta amesteca mereu , circular.

Pune cratita inapoi pe foc si amesteca pana ce sosul Bechamel se ingroasa.

Potriveste gustul de sare si-adauga nucsoara.

E momentul sa pui smantana si sa omogenizezi.

Pune in sos carnea si lasa sa mai dea 2-3 clocote timp in care adaugi usturoiul pisat si marar verde tocat (mararul e optional, depinde de gusturi 😉

Serveste cu mamaliguta. I-o buuunatate!

4

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email