Pui manastiresc

Pui manastiresc

Daca este vreo mancare mai bun decat asta, sa mi-o ziceti voi, ca io n-o stiu.
E a doua oara cand fac, prima oara n-a apucat poze.
Am rasfoit retetele de la Sidy si  Miha, dar  amandoua au preluat reteta de la Radu Anton Roman. Eu nu am pus kaiser, (am uitat :-?? ).

Multam fain!

unt (40-50gr. )
un pui (de la care am oprit doar pieptul)
doua cepe mari
o cutie ciuperci feliate
100 ml vin alb, dulce
5-6 catei usturoi
200 ml smantana grasa
doua oua
sare
piper
putina boia iute
cimbru
o mana buna de frunze patrunjel verde

Transezi si speli bine bucatile de pui. Le condimentezi cu sare, piper si boia.
Topesti untul intr-o cratita , pui bucatile de pui si le rumenesti frumos.
Torni o cana si jumatate de apa, pui capac si lasi sa fiarba la foc mic.

Separat calesti intr-o tigaie ceapa taiata julien, pana prinde o culoare frumoasa. Scurgi ciupercile si le adaugi peste ceapa. Lasi la foc iute 2-3 minute amestecand, apoi adaugi vinul si lasi sa fiarba 5 minute.
Pui ciupercile in cratita peste pui, adaugi si usturoiul pisat, cimbru si le fierbi impreuna inca 10 minute (peste alea 30 in care a fiert puiul) .

Bati usor ouale intregi , adaugi smantana si patrunjelul tocat, iei cratita de pe foc si adaugi amestecul.
Omogenizezi si pui inapoi pe foc sa mai dea doua clocote. Vezi daca mai trebuie sare, piper sau usturoi.

Pune de-o mamaliga, daca n-ai facut-o deja :P.

 

Comentarii prin FaceBook

15 Comentarii


  1. Ce pofta mi-ai facut!!!!Arata excelent!!!!!!!!!!!!


  2. si eu stiam reteta asta minunatata ,doar ca la noi la Brasov,se numeste ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta. Oricum,nu conteaza este absolut minunat !!!


  3. Superrrr…As papa o portie!!


  4. Cand o sa vin la tine in vizita mancare d-asta sa-mi faci… :))


  5. Bine c-a prins poze de data aceasta ! Delicios tre’ sa fi fost Gabyt !
    Duminica frumoasa !


  6. Neatza fete! Duminica frumoasa!

    happyshopformy – ciulamaua e o mancare cu carne cu sos alb cu faina >:d< Pupici.


  7. Arata extrem de bine, eu inca n-am facut pui manastiresc, dar vad ca vreti neaparat sa-mi faceti pofta cu el! Pupici


  8. vai ce bine arataaaaaaa
    nu am mancat niciodata, insa merita incercat! Arata minunat! Te pup scumpa mea!


  9. Pui, smantana, ciuperci, vin, usturoi, patrunjel…o bunatate de mancare! Vreau si eu o portie cu mamaliguta!


  10. O reteta minunata si o prezentare pe masura. Pupici!


  11. O reteta minunata si o prezentare pe masura. Pupici!


  12. Minunata mancarica ta iar buturuga imi place tare mult.
    Pup!


  13. OFf, Doamne. Cat de bine arata! Ce as papa si eu…


  14. Indradevar tare buna, am facut si eu aceasta mancarica acum ceva timp si chiar merita incercata!


  15. L-am gatit astazi. E f. bun si satios. De-asta e bun blogul ca gasim si dupa mai multi ani retete ca intr-o carte de bucate. 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]