zurli

Pui manastiresc

Pui manastiresc

Daca este vreo mancare mai bun decat asta, sa mi-o ziceti voi, ca io n-o stiu.
E a doua oara cand fac, prima oara n-a apucat poze.
Am rasfoit retetele de la Sidy si  Miha, dar  amandoua au preluat reteta de la Radu Anton Roman. Eu nu am pus kaiser, (am uitat :-?? ).

Multam fain!

unt (40-50gr. )
un pui (de la care am oprit doar pieptul)
doua cepe mari
o cutie ciuperci feliate
100 ml vin alb, dulce
5-6 catei usturoi
200 ml smantana grasa
doua oua
sare
piper
putina boia iute
cimbru
o mana buna de frunze patrunjel verde

Transezi si speli bine bucatile de pui. Le condimentezi cu sare, piper si boia.
Topesti untul intr-o cratita , pui bucatile de pui si le rumenesti frumos.
Torni o cana si jumatate de apa, pui capac si lasi sa fiarba la foc mic.

Separat calesti intr-o tigaie ceapa taiata julien, pana prinde o culoare frumoasa. Scurgi ciupercile si le adaugi peste ceapa. Lasi la foc iute 2-3 minute amestecand, apoi adaugi vinul si lasi sa fiarba 5 minute.
Pui ciupercile in cratita peste pui, adaugi si usturoiul pisat, cimbru si le fierbi impreuna inca 10 minute (peste alea 30 in care a fiert puiul) .

Bati usor ouale intregi , adaugi smantana si patrunjelul tocat, iei cratita de pe foc si adaugi amestecul.
Omogenizezi si pui inapoi pe foc sa mai dea doua clocote. Vezi daca mai trebuie sare, piper sau usturoi.

Pune de-o mamaliga, daca n-ai facut-o deja :P.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

15 Comentarii


  1. Ce pofta mi-ai facut!!!!Arata excelent!!!!!!!!!!!!


  2. si eu stiam reteta asta minunatata ,doar ca la noi la Brasov,se numeste ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta. Oricum,nu conteaza este absolut minunat !!!


  3. Superrrr…As papa o portie!!


  4. Cand o sa vin la tine in vizita mancare d-asta sa-mi faci… :))


  5. Bine c-a prins poze de data aceasta ! Delicios tre’ sa fi fost Gabyt !
    Duminica frumoasa !


  6. Neatza fete! Duminica frumoasa!

    happyshopformy – ciulamaua e o mancare cu carne cu sos alb cu faina >:d< Pupici.


  7. Arata extrem de bine, eu inca n-am facut pui manastiresc, dar vad ca vreti neaparat sa-mi faceti pofta cu el! Pupici


  8. vai ce bine arataaaaaaa
    nu am mancat niciodata, insa merita incercat! Arata minunat! Te pup scumpa mea!


  9. Pui, smantana, ciuperci, vin, usturoi, patrunjel…o bunatate de mancare! Vreau si eu o portie cu mamaliguta!


  10. O reteta minunata si o prezentare pe masura. Pupici!


  11. O reteta minunata si o prezentare pe masura. Pupici!


  12. Minunata mancarica ta iar buturuga imi place tare mult.
    Pup!


  13. OFf, Doamne. Cat de bine arata! Ce as papa si eu…


  14. Indradevar tare buna, am facut si eu aceasta mancarica acum ceva timp si chiar merita incercata!


  15. L-am gatit astazi. E f. bun si satios. De-asta e bun blogul ca gasim si dupa mai multi ani retete ca intr-o carte de bucate. 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email