zurli

Pui picant in stil indian

Pui picant in stil indian

O reteta pe care doi dintre membrii familiei mele :))) au acceptat-o cu pofta, pe cand unul a strambat din nas..
Dehe..greu sa-i multumesti pe toti
Reteta preluata din revista Click,Pofta buna!
  • un pui transat sau doar pulpe
  • boabe de coriandru – o lingurita
  • 4 catei usturoi
  • o lingura seminte chimen
  • boia iute de ardei
  • 5-6 boabe piper
  • o lingura pasta tomate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri ulei masline
  • sare

Intr-o tigaie incalzesti coriandrul, chimenul si piperul apoi le pisezi.
Amesteci cu scortisoara, boia, usturoiul pisat si coaja de lamaie.

Amesteci cu ulei si pasta de tomate apoi sarezi pulpele (puiul) si il ungi cu pasta obtinuta.

Pui intr-un castron si lasi la rece 30 minute.

Prajesti bucatile in putin ulei pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Noi le-am servit alaturi de orez cu legume.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii

  1. Anonymous says:

    Asa condimentat l-asi fi bägat in Cuptor.
    De ce ? pentru cä Condimentele au fost o datä rumenite si a doa Rumenealä le stricä un pic.
    La Cuptor pe 200 grad cam 30 de Minute si sint perfect..
    Prezentarea este bestialä…


  2. Buna dimineata.
    Multumesc si pentru apreciere si pentru sfat.

    Odata ce unul dintre puii mei a strambat din nas (scortisoara la pui nu folosisem niciodata)…eu zic..ca n-o voi mai repeta :))

    Daca mai revii pe aici, zi-mi te rog ce blat folosesti la crema aia cu frisca si unt, ca sa se completeze perfect?
    As testa in week-end o prajiturica.


  3. Daca al tau a strambat din nas, clar la mine ar stramba amandoi. :)) Asa ca nu ma risc. :)))

  4. Anonymous says:

    Ciao Gäbitzä,

    Crema se potriveste la Pandispan si si la Foi de Aluat fraged.
    Este cum se zice universalä..
    Texturä ca de Cremä Unt si la Gust si Simt ca si o Cremä de Friscä.
    Spor la Treabä si Succes


  5. Hm……….. a strambat din nas pentru ca tu ai zis………”la masa, avem mancare indiana”…..raspuns:pai ce noi suntem indieni?noi vrem mancare romaneasca……hihihi.


  6. :))))))))))))))))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email