Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am vrut o friptura de miel mai altfel si-am pornit in cautare prin vastul internet.

Satula de friptura la cuptor, m-am oprit la ceva aromat si bun, o friptura inabusita in vin.

Ia sa vedem cum mi-a venit din nou in ajutor caserola de marinare cu timp redus de la aparatul de marinat Food Saver. 😉

pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438572

Ingrediente

  • o pulpa de miel
  • 200 ml vin rosu dulce
  • 40 ml ulei (plus cateva linguri pentru marinada)
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1/3 lingurita cimbru (plus cimbru pentru sosul de vin)
  • 1/3 lingurita boia de ardei
  • 4-5 linguri zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • o ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • apa

pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438573[preparare title=”Mod de preparare”]

  1. Am incercat 4 variante de marinare a mielului – in vin alb, rosu, bere si lamaie
  2. Preferata mea a fost berea ;). A iesit cea mai grozava carnita, desi absolut toate 5 retete cu miel au fost delicioase.
  3. Pregatim pulpa de miel.
  4. Amestecam bine uleiul cu sare, piper, cimbru, boia, scortisoara, lamaie si omogenizam.
    Ungem bine pulpa de miel cu acest amestec si-o punem in caserola de marinare Food Saver.
  5. Punem capacul caserolei si-o conectam la aparatul de vidat Food Saver prin furtunasul de vidare.
  6. Rotim butonul de pe capacul caserolei in directia „vidare” si apasam butonul aparatului.
  7. Asteptam ca vidarea sa fie finalizata si invartim butonul in directia „blocare”. Prin vidare, carnea-si deschide porii pentru a primi aromele si-a deveni frageda si buna.
  8. Bagam caserola la frigider pentru doua ore. Prin marinarea traditionala carnii ii este necesar sa stea cel putin 12 ore la marinat 😉
  9. Intr-o cratita cu fund dublu punem uleiul la incalzit.
  10. Asezam pulpa de miel in ulei, punem rapid capac peste vas si lasam pulpa sa se rumeneasca (5 minute, aprox. )
  11. Ferim cratita de pe foc, lasam sa „se potoleasca” apoi invartim pulpa pe cealalta parte.
  12. Lasam din nou sa se rumeneasca apoi luam de pe foc, lasam putin si turnam vinul indoit cu apa (200+200 ml)
  13. Punem o ceapa rosie taiata in doua, cateii de usturoi, foi de dafin, cimbru si potrivim gustul de sare.
  14. Punem capac peste vas, dam focul la mic si lasam sa fiarba.
  15. Timpul…depinde de cat de tanar e mielul. Al meu era foarte tanar si-a fost gata in aprox. o ora si 30 minute.
  16. Dar este mai bine sa testati, e posibil sa dureze si 2 ore – 2:30….
  17. La jumatatea timpului pulpa trebuie invartita.
  18. Noi am servit cu cartofi natur si salata de rosii cu ceapa si salata verde.
  19. Sursa de inspiratie.

[/preparare]

Conde

656x522_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438575

656x436_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438574

656x387_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438576

656x436_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438577

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]