zurli

Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am vrut o friptura de miel mai altfel si-am pornit in cautare prin vastul internet.

Satula de friptura la cuptor, m-am oprit la ceva aromat si bun, o friptura inabusita in vin.

Ia sa vedem cum mi-a venit din nou in ajutor caserola de marinare cu timp redus de la aparatul de marinat Food Saver. 😉

pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438572

Ingrediente

  • o pulpa de miel
  • 200 ml vin rosu dulce
  • 40 ml ulei (plus cateva linguri pentru marinada)
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1/3 lingurita cimbru (plus cimbru pentru sosul de vin)
  • 1/3 lingurita boia de ardei
  • 4-5 linguri zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • o ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • apa

pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438573[preparare title=”Mod de preparare”]

  1. Am incercat 4 variante de marinare a mielului – in vin alb, rosu, bere si lamaie
  2. Preferata mea a fost berea ;). A iesit cea mai grozava carnita, desi absolut toate 5 retete cu miel au fost delicioase.
  3. Pregatim pulpa de miel.
  4. Amestecam bine uleiul cu sare, piper, cimbru, boia, scortisoara, lamaie si omogenizam.
    Ungem bine pulpa de miel cu acest amestec si-o punem in caserola de marinare Food Saver.
  5. Punem capacul caserolei si-o conectam la aparatul de vidat Food Saver prin furtunasul de vidare.
  6. Rotim butonul de pe capacul caserolei in directia „vidare” si apasam butonul aparatului.
  7. Asteptam ca vidarea sa fie finalizata si invartim butonul in directia „blocare”. Prin vidare, carnea-si deschide porii pentru a primi aromele si-a deveni frageda si buna.
  8. Bagam caserola la frigider pentru doua ore. Prin marinarea traditionala carnii ii este necesar sa stea cel putin 12 ore la marinat 😉
  9. Intr-o cratita cu fund dublu punem uleiul la incalzit.
  10. Asezam pulpa de miel in ulei, punem rapid capac peste vas si lasam pulpa sa se rumeneasca (5 minute, aprox. )
  11. Ferim cratita de pe foc, lasam sa „se potoleasca” apoi invartim pulpa pe cealalta parte.
  12. Lasam din nou sa se rumeneasca apoi luam de pe foc, lasam putin si turnam vinul indoit cu apa (200+200 ml)
  13. Punem o ceapa rosie taiata in doua, cateii de usturoi, foi de dafin, cimbru si potrivim gustul de sare.
  14. Punem capac peste vas, dam focul la mic si lasam sa fiarba.
  15. Timpul…depinde de cat de tanar e mielul. Al meu era foarte tanar si-a fost gata in aprox. o ora si 30 minute.
  16. Dar este mai bine sa testati, e posibil sa dureze si 2 ore – 2:30….
  17. La jumatatea timpului pulpa trebuie invartita.
  18. Noi am servit cu cartofi natur si salata de rosii cu ceapa si salata verde.
  19. Sursa de inspiratie.

[/preparare]

656x522_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438575

656x436_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438574

656x387_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438576

656x436_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438577

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email