Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am vrut o friptura de miel mai altfel si-am pornit in cautare prin vastul internet.

Satula de friptura la cuptor, m-am oprit la ceva aromat si bun, o friptura inabusita in vin.

Ia sa vedem cum mi-a venit din nou in ajutor caserola de marinare cu timp redus de la aparatul de marinat Food Saver. 😉

pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438572

Ingrediente

  • o pulpa de miel
  • 200 ml vin rosu dulce
  • 40 ml ulei (plus cateva linguri pentru marinada)
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1/3 lingurita cimbru (plus cimbru pentru sosul de vin)
  • 1/3 lingurita boia de ardei
  • 4-5 linguri zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • o ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • apa

pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438573[preparare title=”Mod de preparare”]

  1. Am incercat 4 variante de marinare a mielului – in vin alb, rosu, bere si lamaie
  2. Preferata mea a fost berea ;). A iesit cea mai grozava carnita, desi absolut toate 5 retete cu miel au fost delicioase.
  3. Pregatim pulpa de miel.
  4. Amestecam bine uleiul cu sare, piper, cimbru, boia, scortisoara, lamaie si omogenizam.
    Ungem bine pulpa de miel cu acest amestec si-o punem in caserola de marinare Food Saver.
  5. Punem capacul caserolei si-o conectam la aparatul de vidat Food Saver prin furtunasul de vidare.
  6. Rotim butonul de pe capacul caserolei in directia „vidare” si apasam butonul aparatului.
  7. Asteptam ca vidarea sa fie finalizata si invartim butonul in directia „blocare”. Prin vidare, carnea-si deschide porii pentru a primi aromele si-a deveni frageda si buna.
  8. Bagam caserola la frigider pentru doua ore. Prin marinarea traditionala carnii ii este necesar sa stea cel putin 12 ore la marinat 😉
  9. Intr-o cratita cu fund dublu punem uleiul la incalzit.
  10. Asezam pulpa de miel in ulei, punem rapid capac peste vas si lasam pulpa sa se rumeneasca (5 minute, aprox. )
  11. Ferim cratita de pe foc, lasam sa „se potoleasca” apoi invartim pulpa pe cealalta parte.
  12. Lasam din nou sa se rumeneasca apoi luam de pe foc, lasam putin si turnam vinul indoit cu apa (200+200 ml)
  13. Punem o ceapa rosie taiata in doua, cateii de usturoi, foi de dafin, cimbru si potrivim gustul de sare.
  14. Punem capac peste vas, dam focul la mic si lasam sa fiarba.
  15. Timpul…depinde de cat de tanar e mielul. Al meu era foarte tanar si-a fost gata in aprox. o ora si 30 minute.
  16. Dar este mai bine sa testati, e posibil sa dureze si 2 ore – 2:30….
  17. La jumatatea timpului pulpa trebuie invartita.
  18. Noi am servit cu cartofi natur si salata de rosii cu ceapa si salata verde.
  19. Sursa de inspiratie.

[/preparare]

656x522_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438575

656x436_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438574

656x387_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438576

656x436_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438577

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Vita brezata la Crock Pot Slow Cooker

Vita brezata la Crock Pot Slow Cooker

Reteta pe care v-o aduc astazi in atentie – Vita brezata la Slow Cooker Crock Pot  – i-a facut pe copiii mei sa-mi strice sesiunea foto, „furand” carne din farfurie in timp ce eu ma straduiam […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul zilei – iluminatul cu LED

Chilipirul zilei – iluminatul cu LED

Nu stiu voi, dar eu recunosc, nu aveam cunostinte prea multe despre iluminatul cu LED. Intr-o discutie avuta cu sotul, acesta mi-a explicat cum ca iluminatul cu LED este cel mai inteligent si economic mod […]

Print Friendly, PDF & Email
Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la  Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune.

Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune.

Un alt desert delicios, numa’ bun pentru copii, pregatit in aparatul Crock Pot Multicooker express cu gatire sub presiune. Practic este o crema groasa, fina, aromata, facuta dintr-un minimum de ingrediente. Recomand forme de ramekin, speciale […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email