zurli

Pulpa de porc cu sos de legume

Pulpa de porc cu sos de legume

 

Aveam astazi dezghetata o bucata mare de pulpa de porc si..nicio idee cum s-o prepar.
Ce faci atunci cand nu stii ceva? Apelezi la un prieten:)))

Asta am facut si eu si mi-a sugerat o idee din care-a rezultat un pranz fraged si aromat gatit intr-un mod sanatos.

Ingrediente
pulpa de porc
sare
piper
usturoi
dafin
cimbru

Pentru sos
doua cepe
un morcov maaaare (sau doi mici)
o bucata de telina
usturoi
sare
piper
doua linguri pasta tomate
marar
patrunjel

Mod de preparare.
Nu am scris cantitatea de carne pentru ca nu e un gramaj fix, preparati atat cat aveti nevoie.
Am spalat pulpa de porc si am taiat-o-n doua pentru ca era foarte groasa.
Nu trebuie sa fie nici subtire pentru ca v-a fierbe mult , asa ca recomand ca diametru sa fie cam de  10-15 cm ..
Am condimentat cu sare si piper si am pus-o-ntr-un vas cu fund dublu si am turnat apa pana la jumatatea ei.
Am pus capacul si am dat la foc miiiiic mic.
Am lasat-o acolo sa fiarba cred ca cel putin 2 ore si jumatate (focul foarte mic! ) invartind-o la fiecare 30 min.
In ultima ora am adaugat in apa catei de usturoi intregi, necuratati, doar putin vatamati :))) , cimbru si frunze de dafin.

In timp ce a fiert carnea m-am ocupat de sos :
-am spalat bine , bine ceapa , morcovul si telina si le-am taiat in bucati mari (necuratate! ) pe care le-am calit in ulei, bine , bine.Am adaugat pasta de tomate si am mai calit putin.
Am adaugat 2 cani si jumatate de apa , am dat focul la mic si am pus capac.
Am lasat sa fiarba pana ce legumele erau moi. Am scos toate bucatile din sos cu exceptia morcovului si am bagat blenderul si am pasat.
Sosul a devenit suficient de gros,; daca va iese prea subtire adaugati o lingura de faina diluata cu putina apa rece.
Am mai dat cateva clocote , timp in care am condimentat cu sare, piper si usturoi, am adaugat putin marar si patrunjel verde si..gata.

Am servit carnita cu sos alaturi de garnitura de orez (merge si piure) si salata de varza.

Multumesc, prietene!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Foarte frumos si apetisant.Felicitari Gabitzule!


  2. arata de poveste


  3. Super gustos, faine poze!


  4. Frumos dom’le, frumos! 😉

  5. Anonymous says:

    ce ai pasatdoar morcovul sau restul de legume

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email