Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat

Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat


Rasfoind blogosfera culinara am ajuns intamplator pe blogul”Tocana de cuvinte
Pulpa de porc impanata a facut sa-mi odihnesc ochii mult timp pe blog si gandul sa fie obsedat de aceasta fripturica simpla dar speciala, inspirandu-ma pentru meniul de week-end.
Nu am respectat reteta ci doar ideea.
Multumesc Smaranda :).

o bucata pulpa porc
3 carnati casa , afumati
10 catei usturoi
sare
piper
150 ml vin rosu
50 ml sos de soia
30 ml ulei de masline
rozmarin
o lingura miere
zeama de la jumatate de lamaie

Eu am avut o pulpa de porc de aproximativ 20 cm.
Am ales-o si cu putina grasime .
Cu ajutorul unui cutit am facut orificii de-a lungul pulpei.
Carnaciorii mei erau bine afumati si au intrat cu usurinta, dar daca sunt mai moi, Smaranda recomanda sa fie usor congelati.
Dupa ce am introdus carnatii am facut orificii cu varful unui cutit si-am bagat cateii de usturoi, intregi, pe unde gaseam loc liber :)))

Intr-un bol am amestecat asa: vinul, sosul de soia,uleiul de masline,rozmarin,zeama de lamaie, sare si piper si mierea.
Am omogenizat si am uns pulpa pe toate partile.
Am pus intr-un vas pulpa, o bucata de rasol afumat, feliat, bucati de carnat, am turnat restul de lichid si am tinut la frigider 24 ore.

Am preincalzit cuptorul, am pus toata carnea intr-o tava, am mai adaugat putin ulei si-am invelit totul in hartie pentru copt.

Am bagat tava la cuptor, la foc mediu , pentru 1 ora si 30 minute.
Am scos hartia si am mai lasat 30 minute invartind-o si pe partea opusa pentru a se rumeni usor.

Am pus de mamaliga, am scos branza framantata de la borcan, muraturi si..pofta buna!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

18 Comentarii


  1. ooo, aici ii de doru!!! nici nu-i arat, ca la cat de bine arata ma pune sa-i fac acum noaptea :)):))
    Pup gabytzule!


  2. Ce bunatateeee,imi place mult cum arata!


  3. Ce bunatati draga Gaby. Foarte bine arata! As veni la masa, imi convine si restul de ingrediente, ador gustul rozmarinului, cred ca a fost o minunatie. Te pupic.


  4. yamy…ce bunatate ai facut


  5. Am furat reteta! 🙂 Si mai e atat de mult pana in weekend.. Arata foarte apetisant! Pupici


  6. Faina ideea! :-bd


  7. Arata pacatos de delicios! 😀 si cand ma gandesc ca deabia incepusem dieta dupa sarbatori.. :-S


  8. E super cu carnati si arata tare apetisant. Pup!


  9. E super cu carnati si arata tare apetisant. Pup!


  10. vai ce bine arata , am si eu in plan ceva de genu 😉


  11. Bun de tot,si arata tare bine,lipseste Medi de aici,pup o zi buna


  12. Tare bine mai arata!!!


  13. Aww ce bun trebuie sa fie!!


  14. Grozava trebuie sa fi fost!Pupici!


  15. Am pregatit si eu asa ceva de Revelion…arata o nebunie draga mea!


  16. vai de mine, ce bunatate !
    trebuie sa fie suuuper delicios !


  17. Gabitule, m-ai ucis. Este nemaipomenita, arata senzational! Ce sa te mai felicit….te iau in brate :)))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]