zurli

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida!

Eu dictez, voi pregatiti :))

Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, de se topeste in gura, iar tigaia (de care sunt indragostita si-o folosesc zilnic! ) m-a ajutat sa le pregatesc rapid (nici nu-mi venea sa cred ca-s gata), sa nu murdaresc mai deloc aragazul si, comparativ cu alte tigai, nu mi-a lipit pielea carnii pe fundul tigaii incat sa pierd eu fix ce-i mai bun :)).

O recomand din suflet!

pulpe-dezosate-la-tigaie

Ingrediente Pulpe dezosate, in sos de iaurt

  • 5 pulpe de pui dezosate
  • 250 ml iaurt gras
  • o lingurita boia de ardei
  • o jumatate lingurita salvie
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • 4-5 catei usturoi
  • 40 ml ulei

pulpe-dezosate-la-tigaie-2Mod de preparare Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pregateste intr-un bol marinada, amestecand toate ingredientele, cu exceptia sarii.

Pune pulpele in marinada, amesteca sa le „imbraci” bine, acopera bolul si da-l la rece pentru doua ore. Il poti pregati si cu o zi inainte. Cum vrei 😉

Pregateste o tigaie buna (Regis Stone, bineinteles :)) ), toarna uleiul si lasa sa se infierbante bine.

Pune pulpele cu tot cu sos.

Pune capacul peste tigaie, da focul la mediu si lasa timp de 15-20 minute.

Ridica capacul (ce-mi place ca nu se infierbanta manerul!) si invarte pulpele pe cealalta parte. Curata usturoiul, feliaza-l si pune-l in sos. Gusta si vezi daca mai trebuie sare.

Lasa 10 minute cu capac apoi ia capacul si lasa sa scada sosul si sa se ingroase. Nu va dura mai mult de 10 minute. Nu va fi mult sos, asa…cam de-un deget.

Asa rapid? Da! Asa rapid! :))

Da’ cat de bun! Nu va pot descrie.

Acu’…ca pregatiti orez, piure sau mamaliguta, asta decideti voi 😉

Pofta buna!

1

2

345
Avantajele tigailor Regis Stone:

• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email