Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida!

Eu dictez, voi pregatiti :))

Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, de se topeste in gura, iar tigaia (de care sunt indragostita si-o folosesc zilnic! ) m-a ajutat sa le pregatesc rapid (nici nu-mi venea sa cred ca-s gata), sa nu murdaresc mai deloc aragazul si, comparativ cu alte tigai, nu mi-a lipit pielea carnii pe fundul tigaii incat sa pierd eu fix ce-i mai bun :)).

O recomand din suflet!

pulpe-dezosate-la-tigaie

Ingrediente Pulpe dezosate, in sos de iaurt

  • 5 pulpe de pui dezosate
  • 250 ml iaurt gras
  • o lingurita boia de ardei
  • o jumatate lingurita salvie
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • 4-5 catei usturoi
  • 40 ml ulei

pulpe-dezosate-la-tigaie-2Mod de preparare Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pregateste intr-un bol marinada, amestecand toate ingredientele, cu exceptia sarii si usturoiului.

Pune pulpele in marinada, amesteca sa le „imbraci” bine, acopera bolul si da-l la rece pentru doua ore. Il poti pregati si cu o zi inainte. Cum vrei 😉

Pregateste o tigaie buna (Regis Stone, bineinteles :)) ), toarna uleiul si lasa sa se infierbante bine.

Pune pulpele cu tot cu sos.

Pune capacul peste tigaie, da focul la mediu si lasa timp de 15-20 minute.

Ridica capacul (ce-mi place ca nu se infierbanta manerul!) si invarte pulpele pe cealalta parte. Curata usturoiul, feliaza-l si pune-l in sos. Gusta si vezi daca mai trebuie sare.

Lasa 10 minute cu capac apoi ia capacul si lasa sa scada sosul si sa se ingroase. Nu va dura mai mult de 10 minute. Nu va fi mult sos, asa…cam de-un deget.

Asa rapid? Da! Asa rapid! :))

Da’ cat de bun! Nu va pot descrie.

Acu’…ca pregatiti orez, piure sau mamaliguta, asta decideti voi 😉

Pofta buna!

1

2

345
Avantajele tigailor Regis Stone:

• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

O bunatate de bors de curcan, pregatit pentru prima oara in bucataria mea, la  Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Fiu-miu n-a fost niciodata fan ciorbe, asa c-atunci cand il auzi murmurand in timp […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de […]

Print Friendly, PDF & Email
Cele mai bune covoare

Cele mai bune covoare

Iar mi-am luat covoare.  Si nu ca mi-ar fi trebuit neaparat, dar daca mergi la Chilipirul Zilei si le vezi, e imposibil sa nu ti se lipeasca cel putin unul de mana :)). Cum ai […]

Print Friendly, PDF & Email