Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida!

Eu dictez, voi pregatiti :))

Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, de se topeste in gura, iar tigaia (de care sunt indragostita si-o folosesc zilnic! ) m-a ajutat sa le pregatesc rapid (nici nu-mi venea sa cred ca-s gata), sa nu murdaresc mai deloc aragazul si, comparativ cu alte tigai, nu mi-a lipit pielea carnii pe fundul tigaii incat sa pierd eu fix ce-i mai bun :)).

O recomand din suflet!

pulpe-dezosate-la-tigaie

Ingrediente Pulpe dezosate, in sos de iaurt

  • 5 pulpe de pui dezosate
  • 250 ml iaurt gras
  • o lingurita boia de ardei
  • o jumatate lingurita salvie
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • 4-5 catei usturoi
  • 40 ml ulei

pulpe-dezosate-la-tigaie-2Mod de preparare Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pregateste intr-un bol marinada, amestecand toate ingredientele, cu exceptia sarii.

Pune pulpele in marinada, amesteca sa le „imbraci” bine, acopera bolul si da-l la rece pentru doua ore. Il poti pregati si cu o zi inainte. Cum vrei 😉

Pregateste o tigaie buna (Regis Stone, bineinteles :)) ), toarna uleiul si lasa sa se infierbante bine.

Pune pulpele cu tot cu sos.

Pune capacul peste tigaie, da focul la mediu si lasa timp de 15-20 minute.

Ridica capacul (ce-mi place ca nu se infierbanta manerul!) si invarte pulpele pe cealalta parte. Curata usturoiul, feliaza-l si pune-l in sos. Gusta si vezi daca mai trebuie sare.

Lasa 10 minute cu capac apoi ia capacul si lasa sa scada sosul si sa se ingroase. Nu va dura mai mult de 10 minute. Nu va fi mult sos, asa…cam de-un deget.

Asa rapid? Da! Asa rapid! :))

Da’ cat de bun! Nu va pot descrie.

Acu’…ca pregatiti orez, piure sau mamaliguta, asta decideti voi 😉

Pofta buna!

1

2

345
Avantajele tigailor Regis Stone:

• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]