Pulpe dezosate la cuptor, cu smantana si cascaval

Nu am mancat niciodata ceva mai bun! Cel putin la capitolul retete de pui 🙂

Mona mea a luat prima gura si nu contenea sa mormaie:

– Mmmmmm, mmmmmm, mmmmm! :))) Nu-mi da paine ca nu-i stric gustul!

:)))
E drept ca lumina din bucatarie, noaptea, nu ma ajuta la poze, dar sper totusi sa va conving ca merita incercata reteta asta 😉

pulpe-de-pui-cu-cascaval

 

Ingrediente Pulpe dezosate la cuptor, cu smantana si cascaval

  • o caserola pulpe de pui dezosate (au fost 6 pulpe) – puteti folosi si piept de pui
  • 80 g smantana
  • 4 catei usturoi
  • 80 g cascaval
  • sare
  • piper
  • sos de soia
  • o lingura parmezan ras
  • unt

pulpe-cu-cascaval[preparare title=”Mod de preparare Pulpe dezosate la cuptor, cu smantana si cascaval „]

  1. Spala bine pulpele de pui si usuca-le cu un servet.
  2. Unge un vas termorezistent (prevazut cu capac) cu unt.
  3. Stropeste pulpele cu sos de soia si aseaza-le-n vas.
  4. Piseaza usturoiul si amesteca-l cu smantana si sare dupa gust.
  5. Toarna amestecul peste pulpe si unge-le bine.
  6. Pune capacul vasului si introdu-l in cuptorul preincalzit pentru o ora, la 180-200 grade.
  7. Scoate vasul din cuptor, fereste-i capacul, scurge excesul de lichid (mai lasa si pulpele, la pieptul de pui nu stiu daca e nevoie) lasand cam de-un deget din inaltimea vasului.
  8. Presara cascavalul ras amestecat cu parmezan si reintrodu vasul la cuptor.
  9. Lasa pana ce preparatul se rumeneste frumos.
  10. Pofta buna!

[/preparare]

DSC_2267

pulpe-cu-cascaval-2

DSC_2251

 

DSC_2253

Sursa de inspiratie

 

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Are toate ingredientele preferate de întreaga familie! Nu poate fi decât delicios atât gustul cât și aspectul!


  2. Arata senzational rezultatul final. Nu m-as fi gandit niciodata sa introduc smantana intr-o reteta cu pui la cuptor. De obicei noi preferam retetele mai simple.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]