zurli

pulpe-marinate

pulpe-marinate

Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback

Azi am fost doar noi, fetele, acasa, asa ca n-am gatit mult.
Doar asa cat sa mai pun un colacel, o falcutza …ceva acolo :)))

2 pulpe
3 cartofi
80 gr maioneza
doua lingurite busuioc
o lingura unt
sare mare
piper
4-5 catei usturoi

Spalam pulpele.
Le condimentam bine cu sare si piper.
Le ungem cu jumatate din cantitatea de maioneza si le dam la frigider pentru 24 ore.
A doua zi le scoatem si le ungem iar cu un amestec preparat din maioneza ramasa plus o lingurita de busuioc.

Le asezam intr-o tava .Ne facem c-am pierdut intre ele 3 catei de usturoi zdrobiti usor si le acoperim cu hartie pentru copt unsa cu ulei
Le dam in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 grade, pentru 10 minute.
Reducem apoi la temperatura de 175 grade si le mai lasam 40 minute dupa care luam hartia si le lasam sa se rumeneasca frumos.

Tot in aceeasi tava am pus si cartofii. Spalati, curatati si feliati (nu total; ii „feliem” cu cutitul dar nu asa incat sa ii taiem total ci trebuie sa obtinem un aspect de acordeon, se vede in poze).

Din unt, busuioc, sare, piper si usturoi pisat am facut un amestec cu care am uns bine cartofii .
I-am pus langa pulpite si au avut aceeasi soarta …caldura mare..mon cher :)))

Cu reteta asta voi raspunde provocarii facute de Flory, care gazduieste luna aceasta Provocarea lunii iulie, „Dulce Romanie 2011” ce are ca ingrrediente propuse busuiocul si fructele de padure.

Sursa

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

27 Comentarii

  1. Anonymous says:

    Frumos , frumos si gustos , gustos…..


  2. Sunt prima , ma pot servi?Delicios si frumos.
    O zi buna!


  3. Am crezut ca sunt prima dar se pare ca un admirator din umbra mi-a luat-o inainte…………hihihi.


  4. arata foarte bine.
    eu cind intru la tine pe blog, nu vad textul retetei…hmmm..
    doar pozele…
    nu prea pricep


  5. :)))))))
    Ce dulce esti,
    Nu e text ca nu am pus :))))
    Abia am pus pozele, textul cand mi-o veni @:))))


  6. Astept textul, pana atunci ma delectez cu fotografiile acestea minunate!


  7. s-a gatat?daca vin pana acolo primesc o pulpa…macar un cartof?!?o sa incerc marinata ta cu maioneza.ca sa impac si capra si varza o sa pun si niste fulgi de chilli langa busioc.tare apetisanta ste prima poza,nu ca celelalte n-ar fi 😀
    pupicei


  8. Minunat arata,am venit la o portie!pupicei!


  9. Papa bun ai facut azi! 😉


  10. Arata foarte bine!!! Un cartofior, un osisor, mai ai si pentru noi?…


  11. Asta da rasfat pentru voi fetele. Pupici!


  12. Ce bine arata,si eu am la cuptor pulpele deci as da gata un cartofior de’al tau !
    Pupici !


  13. Da, Medi, numa’ admiratori comenteaza pe blogurile culinare :))))
    :P:P:P


  14. Prietene, bun a fost:D.


  15. Alexandrina, multumesc. Gata si textu’.Pupici.


  16. Sarah :)), nu, nimic nu mai e :)).


  17. Flory, pupici si eu. Sper ca a ajuns mail-ul.


  18. Miha, in ton cu titlul :))


  19. Nu mai e, Licutzo. nik nik…
    :)))


  20. Ancutzo, fac si pentru baieti, cand apar >:D<


  21. Mimmi, crima curata pe caldura asta :)), dar a meritat :D.


  22. Hmmmmm astea-s pulpele mele, sau ale tale???? hihihi ;)) stii tu ;)) platesc scump.. !! ;)) Bune rau iubita!! pup


  23. Salivez, la ce bine arata?!


  24. Chiar ma intrebam daca la tine nu-i asa de cald ca pe-aici? dar am inteles din raspunsuri ca ai suferit putin , dar cred ca a meritat! 🙂


  25. Doamne da’ bine mai arata pulpele tale :)..si cartofii la fel


  26. liana, foarte bun a fost, da, a meritat

    Gospo’, multumesc.Sper ca te referi la alea din farfurie :)))))))


  27. Ce bunatateeee!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email