mnb

Quesadilla cu pui si salsa picanta

2.64KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

Dupa cum anunta bannerul plasat in dreapta paginii, Laura Laurentiu gazduieste un concurs minunat pe site-ul Retetecalamama.ro , concurs denumit Bloggospodina (detalii daca dati clik)
Din momentul in care am citit provocarea mi-am zis c-o sa-ncerc si eu.
Asa ca reteta de Quesadilla va fi prima pe care o voi inscrie , urmand sa prepar (si nu pentru prima oara) una dintre minunatele retete ale Laurei, pe care-o voi inscrie in momentul postarii.

Quesadilla este o reteta traditionala mexicana care se face cu lipii si branza, pe foc , punand branza intre lipii si presand la cald pana se topeste, lipindu-le.
Reteta poate fi adaptata adaugand carne, legume sau ce altceva preferati.
Nici in ce priveste condimentarea, reteta nu e batuta-n cuie :D, puteti adauga rozmarin, cimbru,oregano..etc..
Eu am facut-o dupa gusturile noastre.
Din ingredientele de fata mi-au iesit 10 lipii din care am folosit doar 6 pentru 4 persoane , mi-a ramas putina carne ,salsa si sos ab (nu prea mult..dar mai pot face doua si maine ; una..fara carne :))) )


Ingrediente.
Pentru lipii:

  • 500-600 gr faina alba
  • un cub drojdie (25 gr)
  • 1/2 lingurita sare
  • o lingura unt
  • 250-300 ml apa


Pentru salsa picanta de legume
:

  • 4 ardei grasi (2 rosii, 2 galbeni)
  • un ardei iute
  • o cana suc rosii
  • o rosie mare
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru (mie nu imi place :D)
  • boia
  • codite ceapa verde
  • o lingura ulei de masline

Pentru umplut:

  • un piept mare de pui
  • sos teriyaki
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 200-250 gr cascaval
  • doua cepe rosii

Pentru sosul alb:

  • un ou
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri smantana
  • codite ceapa verde
  • 1/2 lingurita praf de usturoi



Mod de preparare.

Lipii.
Intr-un vas punem faina, zaharul, drojdia si untul.
Incepem sa turnam, putin cate putin, apa calduta (nu fierbinte) .Framantam un aluat potrivit de tare; daca e nevoie, mai adaugam dupa caz apa sau faina pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. In timp ce framantam mai bagam mana in faina pentru a ne fi mai usor la framantat.
La final adaugam sarea si omogenizam.
Acoperim cu-n servet curat si lasam la dospit, la loc cald, pentru o ora.

Intre timp ne ocupam de salsa.
Ardeii ii coacem pe un gratar. Cand s-au racit, ii decojim si-i curatam de seminte si cotor.
Intr-o cratita punem sucul de rosii, ardeiul iute feliat,doi dintre ardei, rosia tocata bucati mari si uleiul. Bagam blenderul si mixam pana obtinem un amestec fin si omogen. Punem la foc mic si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam si ceilalti ardei tocati marunt si ceapa taiata rondele fine. Mai dam un clocot si adaugam sare, piper, boia, busuioc.

Umplutura.
Pieptul de pui il taiem bucati marisoare, le condimentam cu sare, piper, busuioc si o lingura sos teriyaki.
Le punem in ulei incins (2-3 linguri) adaugam 50 ml apa si punem capac.
Lasam la foc mic, mai invartim cand si cand si lasam pana e bine patruns si apa scazuta.
Dupa ce se raceste o taiem felioare fine.

Carnea o puteti prepara si in alte moduri.

Ceapa o taiem julien.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

De obicei, quesadilla se serveste cu sos Tzatziki dar cum noua nu ne place, am facut un sos alb preparand maioneza din ou, ulei si sare, am adaugat smantana, praful de usturoi si ceapa verde tocata.
nota Eu maioneza o prepar extrem de rapid punand oul intreg in vasul blenderului, uleiul si sarea si bag blenderul cuprinzand oul in intregime, pornesc mixarea cateva secunde si opresc, apoi iar pornesc si repet operatiunea pana se incorporeaza tot uleiul. Mai explicit gasim aici .

Am omogenizat amestecul.

Cand aluatul a crescut bine il impartim in 10 , formam bilute (depinde si de marimea tigaii ) , infainam blatul de lucru si intindem cu sucitorul lipii rotunde pe care le coacem in tigaia fara ulei, timp de un minut pe fiecare parte.

Luam apoi cate doua lipii, le incalzim usor. Una o punem pe blatul de lucru iar pe cea ramasa in tigaie punem un strat de cascaval ras, felii de carne, ceapa rosie, 2-3 linguri de salsa, iar cascaval si cea de-a doua lipie.
Presam cu mana lipind intre ele ingredientele, invartim cu totul cand pe-o parte, cand pe cealalta , cu grija, ajutandu-ne de o paleta.
Lasam in total cam 2-3 minute avand grija sa nu ardem lipiile.

Scoatem pe un fund de lemn si portionam.

Noi am servit alaturi de salsa, sos alb si cartofi prajiti in mult ulei, cu boia (care nu au mai apucat sa apara in poza :))) )

Sursa

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

17 Comments

Leave a Reply

2 × two =