Quiche cu ciuperci si parmezan

O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru platoul cu aperitive, pentru pachetel sau mic dejun.

Quiche cu ciuperci si parmezan, dupa o reteta de la Dana Tudor.

Bineinteles ca acest Quiche poate fi pregatit si in tava mare, schimband timpul de coacere.

quiche cu ciuperci

Pentru 24 bucati Quiche cu ciuperci si parmezan

  • 200 g crema de branza
  • 400 g faina
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • un plic praf de copt
  • sare dupa gust

Umplutura

  • 250 g ciuperci champignon (eu am pus hribi)
  • o ceapa (eu o prefer pe cea rosie)
  • 2 oua
  • 200 ml smantana grasa
  • 2 linguri parmezan ras
  • patrunjel verde
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper

 

quiche cu ciuperci-3

Mod de preparare Quiche cu ciuperci si parmezan

Pregateste tavile de muffins.

Unge-le cu putin unt si presara faina.

Pregateste umplutura

Toaca ceapa marunt si pune-o impreuna cu untul intr-o craticioara/tigaie. Pune vasul la foc mic si amesteca pana cand se inmoaie ceapa.

Adauga ciupercie tocate marunt si mai lasa pe foc 5 minute, amestecand cand si cand.

Trage vasul de pe foc si lasa sa se racoreasca compozitia.

Bate ouale intr-un bol si adauga smantana. Potriveste gustul de sare (nu pune multa, e sarat si parmezanul) si adauga patrunjel verde tocat si parmezanul. Omogenizeaza.

Adauga compozitia peste amestecul de ciuperci racit.

Pregateste aluatul.

Amesteca crema de branza cu uleiul, laptele si putina sare. Omogenizeaza si adauga faina.

Framanta aluatul cu degetele pana nu se mai lipeste de ele.

Monteaza in tavi.

Ia aluat cat o nuca, modeleaza-l intr-o bila rotunda si pune in fiecare forma.

Cu degetele apasa-l si ridica-l pe marginile formelor si pe fund formand un cosulet cu grosimea aproximativ egala peste tot. E si mai simplu daca gasesti prin bucatarie un dispozitiv cu care sa apesi aluatul incat sa se ridice si pe laterale sau iti confectionezi unul din lemn.

Intepi cu furculita pe fund fiecare cosulet si pui in fiecare compozitie de ciuperci si oua.

Dai tava in cuptorul pe care l-ai preincalzit in prealabil si coci la 170 grade, pentru 20-25 minute.

Trebuie sa fie usor rumenite si sa prinda culoare pe margini.

Scoti tava din cuptor  si mai lasi 5 minute, apoi cu grija (eu m-am ajutat de-o furculita) le scoti din forme. Le lasi pe un gratar sa se raceasca.

Quiche cu ciuperci si parmezan – Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini cu crema de branza, ton si lime

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂 Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT! De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email