zurli

Rasol de porc afumat, la cuptor

rasol1

Ingredients

    • un rasol de porc dezosat, semi-afumat
    • 150 ml ulei
    • zeama de la o lamaie
    • 2 linguri sos de soia
    • rozmarin
    • sare
    • piper
    • pudra de usturoi
    • coriandru boabe
    • foi de dafin

rasol

Directions

  1. Treaba asta…n-are nevoie nici de prea multa prezentare nici de fro reteta sofisticata.
  2. Intr-un vas inalt, termorezistent, turnati uleiul.
  3. Asezati frumusel rasolul.
  4. Intr-un bol amestecati zeama de lamaie impreuna cu condimentele enumerate, dupa gust.
  5. Turnati peste rasol.
  6. Asezati deasupra vasului hartie de copt iar deasupra un capac, incat vasul sa fie bine acoperit (astfel rasolul se va prepara atat in ulei cat si in aburul format in interior)
  7. Dati vasul la cuptor si lasati o ora si jumatate. La jumatatea timpului invartiti rasolul si pe cealata parte.
  8. Restul…e poveste…
  9. Mamaliga, muraturi, ochiuri, branza framantata, piure, orez sunt…doar cateva dintre idei, dar eu pun si ca atare, pe-o felie de paine proaspata 😀

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. foarte apetisant si sigur foarte gustos 🙂


  2. Gabitzule, ai permis pt asa bunaciune? miroase in toata blogosfera de mori :)))
    muaaah!


  3. parca mai comentasem aici … ca nu mai stiu ce fac ….

    mi-a dor de porc, noi tot cu vita si puiu’ 🙁


  4. Buuna,buna!!!!


  5. Gustos si aratos!!


  6. Sa mori mancand, nu alta! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email