Rasol de porc afumat, la cuptor

rasol1

Ingredients

    • un rasol de porc dezosat, semi-afumat
    • 150 ml ulei
    • zeama de la o lamaie
    • 2 linguri sos de soia
    • rozmarin
    • sare
    • piper
    • pudra de usturoi
    • coriandru boabe
    • foi de dafin

rasol

Directions

  1. Treaba asta…n-are nevoie nici de prea multa prezentare nici de fro reteta sofisticata.
  2. Intr-un vas inalt, termorezistent, turnati uleiul.
  3. Asezati frumusel rasolul.
  4. Intr-un bol amestecati zeama de lamaie impreuna cu condimentele enumerate, dupa gust.
  5. Turnati peste rasol.
  6. Asezati deasupra vasului hartie de copt iar deasupra un capac, incat vasul sa fie bine acoperit (astfel rasolul se va prepara atat in ulei cat si in aburul format in interior)
  7. Dati vasul la cuptor si lasati o ora si jumatate. La jumatatea timpului invartiti rasolul si pe cealata parte.
  8. Restul…e poveste…
  9. Mamaliga, muraturi, ochiuri, branza framantata, piure, orez sunt…doar cateva dintre idei, dar eu pun si ca atare, pe-o felie de paine proaspata 😀

 

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. foarte apetisant si sigur foarte gustos 🙂


  2. Gabitzule, ai permis pt asa bunaciune? miroase in toata blogosfera de mori :)))
    muaaah!


  3. parca mai comentasem aici … ca nu mai stiu ce fac ….

    mi-a dor de porc, noi tot cu vita si puiu’ 🙁


  4. Buuna,buna!!!!


  5. Gustos si aratos!!


  6. Sa mori mancand, nu alta! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]