Rasol dezosat la cuptor cu cartofi

Un pranz pe cinste!
Un rasol afumat pe care nu prea vrei sa-l imparti cu nimeni :P, sau hai…cu familia cel mult :))))

 

Deci daca ai un rasol afumat si nu stii ce sa faci cu el, te-nvat eu. Nu voi complica prea mult reteta. Cand spui rasol afumat, deja ai zis ceva bun 😛

 

rasol-la-cuptor

Ingrediente Rasol dezosat la cuptor cu cartofi

  • un rasol afumat dezosat (800-900 g)
  • 7-8 cartofi
  • sos de soia
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia de ardei iute
  • cativa catei de usturoi
  • foi de dafin

rasol-la-cuptor[preparare title=”Mod de preparare Rasol dezosat la cuptor cu cartofi”]

Conde
  1. Spala rasolul sub un jet de apa rece.
  2. Pune-l la fiert intr–un vas cu apa in care ai pus cateva foi de dafin.
  3. Fierbe-l timp de 35-40 minute (din momentul in care a dat in clocot).
  4. Scoate-l si lasa-l la scurs.
  5. Curata cartofii si taie-i cubulete.
  6. Pune-i intr-un bol si stropeste-i bine cu sos de soia, presara boia de ardei (iute sau dulce; nu multa) si toarna 40 ml ulei. Amesteca bine si vezi daca mai e nevoie sa pui sare.
  7. Pregateste o tava pentru cuptor, aseaza rasolul si pune in jurul lui cartofii. Cu seama ramasa in bol unge rasolul. Cresteaza-l in cateva locuri si introdu felii de usturoi. Pune 2-3 catei de usturoi si printre cartofi.
  8. Toarna 50 ml apa.
  9. Acopera tava cu folie de aluminiu si introdu-o in cuptorul preincalzit, la 190-200 grade, pentru o ora.
  10. Scoate folia, muta tava pe gratarul superior si mai lasa la cuptor pana ce atat rasolul cat si cartofii sunt usor rumenite.
  11. N-aveti idee ce gust bun au si cartofii :x.
  12. Feliaza rasolul si serveste-l cu cartofi si muraturi sau iaurt.
  13. Pofta buna!

[/preparare]

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Tare bine arata!


  2. Foarte tare acest site.. cu foarte multe retete culinare delicioase . Multumim administratorului.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]