zurli

Rasol dezosat la cuptor cu cartofi

Un pranz pe cinste!
Un rasol afumat pe care nu prea vrei sa-l imparti cu nimeni :P, sau hai…cu familia cel mult :))))

 

Deci daca ai un rasol afumat si nu stii ce sa faci cu el, te-nvat eu. Nu voi complica prea mult reteta. Cand spui rasol afumat, deja ai zis ceva bun 😛

 

rasol-la-cuptor

Ingrediente Rasol dezosat la cuptor cu cartofi

  • un rasol afumat dezosat (800-900 g)
  • 7-8 cartofi
  • sos de soia
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia de ardei iute
  • cativa catei de usturoi
  • foi de dafin

rasol-la-cuptor[preparare title=”Mod de preparare Rasol dezosat la cuptor cu cartofi”]

  1. Spala rasolul sub un jet de apa rece.
  2. Pune-l la fiert intr–un vas cu apa in care ai pus cateva foi de dafin.
  3. Fierbe-l timp de 35-40 minute (din momentul in care a dat in clocot).
  4. Scoate-l si lasa-l la scurs.
  5. Curata cartofii si taie-i cubulete.
  6. Pune-i intr-un bol si stropeste-i bine cu sos de soia, presara boia de ardei (iute sau dulce; nu multa) si toarna 40 ml ulei. Amesteca bine si vezi daca mai e nevoie sa pui sare.
  7. Pregateste o tava pentru cuptor, aseaza rasolul si pune in jurul lui cartofii. Cu seama ramasa in bol unge rasolul. Cresteaza-l in cateva locuri si introdu felii de usturoi. Pune 2-3 catei de usturoi si printre cartofi.
  8. Toarna 50 ml apa.
  9. Acopera tava cu folie de aluminiu si introdu-o in cuptorul preincalzit, la 190-200 grade, pentru o ora.
  10. Scoate folia, muta tava pe gratarul superior si mai lasa la cuptor pana ce atat rasolul cat si cartofii sunt usor rumenite.
  11. N-aveti idee ce gust bun au si cartofii :x.
  12. Feliaza rasolul si serveste-l cu cartofi si muraturi sau iaurt.
  13. Pofta buna!

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Tare bine arata!


  2. Foarte tare acest site.. cu foarte multe retete culinare delicioase . Multumim administratorului.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email