Rasol dezosat la cuptor cu cartofi

Un pranz pe cinste!
Un rasol afumat pe care nu prea vrei sa-l imparti cu nimeni :P, sau hai…cu familia cel mult :))))

 

Deci daca ai un rasol afumat si nu stii ce sa faci cu el, te-nvat eu. Nu voi complica prea mult reteta. Cand spui rasol afumat, deja ai zis ceva bun 😛

 

rasol-la-cuptor

Ingrediente Rasol dezosat la cuptor cu cartofi

  • un rasol afumat dezosat (800-900 g)
  • 7-8 cartofi
  • sos de soia
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia de ardei iute
  • cativa catei de usturoi
  • foi de dafin

rasol-la-cuptor[preparare title=”Mod de preparare Rasol dezosat la cuptor cu cartofi”]

  1. Spala rasolul sub un jet de apa rece.
  2. Pune-l la fiert intr–un vas cu apa in care ai pus cateva foi de dafin.
  3. Fierbe-l timp de 35-40 minute (din momentul in care a dat in clocot).
  4. Scoate-l si lasa-l la scurs.
  5. Curata cartofii si taie-i cubulete.
  6. Pune-i intr-un bol si stropeste-i bine cu sos de soia, presara boia de ardei (iute sau dulce; nu multa) si toarna 40 ml ulei. Amesteca bine si vezi daca mai e nevoie sa pui sare.
  7. Pregateste o tava pentru cuptor, aseaza rasolul si pune in jurul lui cartofii. Cu seama ramasa in bol unge rasolul. Cresteaza-l in cateva locuri si introdu felii de usturoi. Pune 2-3 catei de usturoi si printre cartofi.
  8. Toarna 50 ml apa.
  9. Acopera tava cu folie de aluminiu si introdu-o in cuptorul preincalzit, la 190-200 grade, pentru o ora.
  10. Scoate folia, muta tava pe gratarul superior si mai lasa la cuptor pana ce atat rasolul cat si cartofii sunt usor rumenite.
  11. N-aveti idee ce gust bun au si cartofii :x.
  12. Feliaza rasolul si serveste-l cu cartofi si muraturi sau iaurt.
  13. Pofta buna!

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Tare bine arata!


  2. Foarte tare acest site.. cu foarte multe retete culinare delicioase . Multumim administratorului.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email