mnb

Rasol dezosat la cuptor cu cartofi

4.28KVizualizări
5
(2)
Print Friendly, PDF & Email

Un pranz pe cinste!
Un rasol afumat pe care nu prea vrei sa-l imparti cu nimeni :P, sau hai…cu familia cel mult :))))

 

Deci daca ai un rasol afumat si nu stii ce sa faci cu el, te-nvat eu. Nu voi complica prea mult reteta. Cand spui rasol afumat, deja ai zis ceva bun 😛

 

rasol-la-cuptor

[ingredients title=”Ingrediente Rasol dezosat la cuptor cu cartofi”]

  • un rasol afumat dezosat (800-900 g)
  • 7-8 cartofi
  • sos de soia
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia de ardei iute
  • cativa catei de usturoi
  • foi de dafin

[/ingredients]

rasol-la-cuptor

[preparare title=”Mod de preparare Rasol dezosat la cuptor cu cartofi”]

  1. Spala rasolul sub un jet de apa rece.
  2. Pune-l la fiert intr–un vas cu apa in care ai pus cateva foi de dafin.
  3. Fierbe-l timp de 35-40 minute (din momentul in care a dat in clocot).
  4. Scoate-l si lasa-l la scurs.
  5. Curata cartofii si taie-i cubulete.
  6. Pune-i intr-un bol si stropeste-i bine cu sos de soia, presara boia de ardei (iute sau dulce; nu multa) si toarna 40 ml ulei. Amesteca bine si vezi daca mai e nevoie sa pui sare.
  7. Pregateste o tava pentru cuptor, aseaza rasolul si pune in jurul lui cartofii. Cu seama ramasa in bol unge rasolul. Cresteaza-l in cateva locuri si introdu felii de usturoi. Pune 2-3 catei de usturoi si printre cartofi.
  8. Toarna 50 ml apa.
  9. Acopera tava cu folie de aluminiu si introdu-o in cuptorul preincalzit, la 190-200 grade, pentru o ora.
  10. Scoate folia, muta tava pe gratarul superior si mai lasa la cuptor pana ce atat rasolul cat si cartofii sunt usor rumenite.
  11. N-aveti idee ce gust bun au si cartofii :x.
  12. Feliaza rasolul si serveste-l cu cartofi si muraturi sau iaurt.
  13. Pofta buna!

[/preparare]

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

5 Comments

Leave a Reply

seventeen − 13 =