Rolls cinnamon – melcisori cu scortisoara

Rolls cinnamon – melcisori cu scortisoara

625x394_rolls-cinnabon-melcisori-cu-scortisoara-64254
Pentru weekend-ul acesta am ales ca desert Rolls Cinnamon. Am deschis google, am bagat o cautare, am tot cascat ochii pe blog la Miha, la Gabriela Cara si la cealalta Gabriela. Le multumesc la toate trei.

Ingrediente

aluat:

  • 240 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 80 gr unt
  • doua oua
  • putina sare
  • 4 cani faina alba
  • un cub 25 gr drojdie

pentru umplut

  • 200 gr zahar brun
  • 3 linguri scortisoara
  • 80 gr unt

glazura:

  • 100 gr branza almette sau philadelphia
  • 90 gr unt
  • 195 gr zahar pudra.
Mod de preparare
Aluatul:
Intr-un bol am pus faina, ouale, zaharul, sarea si untul.
Drojdia am diluat-o in laptele caldut. Am turnat jumatate peste ingredientele din bol si am inceput sa framant, adaugand putin cate putin si restul de lapte.(din cand in cand mai bagati mana in faina pentru a framanta mai usor)
Am framantat aproximativ 10 minute, dupa care am acoperit cu-n servet curat si am lasat la loc caldut pana ce aluatul aproape iesea din bol:)))

Pe blatul de lucru presarat cu faina am intins o foaie de aproximativ 45/70 cm si jumatate cm. grosime.
Am uns-o cu unt apoi am presarat un amestec obtinut din zaharul brun si scortisoara.
Am intins uniform (cat de cat:))) ) dupa care am rulat.
Cu ajutorul unei rigle am semnat cu cutitul la fiecare 5 cm si apoi am taiat.
Puteti folosi o ata pentru taiere, eu am taiat cu-n cutit zimtat.

Rulourile le-am asezat intr-o tava in care-am pus hartie de copt unsa cu putin unt.
Le-am mai lasat 25 min la crescut dupa care le-am introdus in cuptorul preincalzit, la aproximativ 190 grade si le-am lasat pana s-au rumenit.

In timpul coacerii, am mixat intr-un bol ingredientele pentru glazura.
Cand le-am scos..se cam „pupau” ele :)) dar le-am despartit io, insensibila:(.
Ar fi trebuit sa coc in doua ture, nu s-ar fi unit intre ele.
Am turnat glazura peste rulourile fierbinti.
O bunatate!!!!

Reteta in imagini

ROLLS

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Ti-au iesit perefecti si foarte apetisanti.
    Bine-ar fi daca toata lumea ar spune de unde are inspiratia.
    Iti doresc o zi buna.


  2. am venit aici sa mananc,ca nu e atata lume,si pot degusta in liniste :)))))) te pup


  3. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef


  4. Am mai vazut eu melcisiorii astia undeva,am venit sa mananc ca mi s-a facut pofta


  5. daaa, mi i-au furat aia de pe bucataras. ro :))))
    zi buna, dia!

    Daniela, multumesc mult. Duminica frumoasa!

    Ela , SI EU PUP!

    Vicent, blogul meu este deja pe petitchef:P


  6. Ca sa vezi,ce chestie….si eu am aceeasi reteta,buni tare.


  7. Anonim, da’ sunt buni. foarte buni.
    nu prea am inteles comentariul tau. eu am scris clar ca m-am inspirat de la Miha si cele doua Gabriele:)

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Placinte cu telemea sarata

Placinte cu telemea sarata

Cum au fost aceste Placinte cu telemea sarata? Delicioase! S-au mancat toate in aceeasi zi. Le poti da si copiilor la scoala sau sa le pui in pachetul tau sau al sotului, pentru lucru 🙂 […]

Print Friendly, PDF & Email
Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini cu crema de branza, ton si lime

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂 Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT! De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Clatite fara gluten Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email