Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut.

Nici vorba!

Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la umplutura, poti colora blatul pentru rulada aperitiv si doar intr-o culoare (desi clar, efectul nu va mai fi acelasi), de buna nici nu mai zic, toata lumea a mancat si-a fost incantata si de aspect 😉

Ingrediente Blat rulada aperitiv

6 oua

6 linguri faina

4-5 linguri smantana

6 linguri ulei

3 lingurite praf copt

4 linguri branza rasa

4 linguri spanac tocat marunt

3 linguri pasta de ardei rosu (sau pasta de rosii +boia dulce)

Umplutura rulada aperitiv

250 g crema de branza + 2 linguri smantana + sare dupa gust

sunca taiata cubulete

gogosar murat taiat cubulete

Mod de preparare rulada aperitiv

Pregatiti 4 boluri.

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti intr-un bol, iar galbenusurile separat, cate 2, in fiecare dintre cele 3 boluri ramase.

In fiecare bol cu galbenusuri puneti asa:

In primul 2 linguri ulei, 2 linguri faina, praful de copt,  2 linguri smantana si branza rasa.

In al doilea 2 linguri ulei, 2 linguri faina, praful de copt,  o lingura smantana, putina sare si spanacul tocat marunt.

In al treilea 2 linguri ulei, 2 linguri faina, praful de copt, o lingura de smantana si pasta de ardei.

Se omogenizeaza compozitiile din cele 3 boluri, amestecand energic 1 minut.

Se mixeaza albusurile si se impart in mod egal in cele 3 boluri.

Se omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

Se pregateste o tava de copt (eu am pus tava mare a cuptorului electric, puteti folosi si alta tava, va iesi blatul mai inalt) si se imparte copozitia in tava, alternand colorile dupa imaginatie. Bineinteles, le puteti alterna ca mine. Eu am pus compozitia in 3 pungi pe care le-am taiat la colturi.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la 175 grade si se coace timp de 15-20 minute. Blatul galben trebuie sa fie usor-usor rumen.

Se scoate tava din coptor, se lasa 2 minute sa se racoreasca, apoi, cu tot cu hartia de copt, se ruleaza.

Se lasa la racit.

Se pregateste umplutura mixand crema de branza cu smantana.

Eu am avut o crema de branza sarata si-am combinat-o cu branza de vaci si smantana, apoi am mixat. Mi-a iesit multa crema de branza si-am mai umplut o rulada aperitiv.

Cand blatul de rulada s-a racit complet, desfaceti usor pe masura ce desprindeti si hartia pentru copt, cu grija sa nu stricati foaia de rulada. Folositi o hartie buna, de care nu se prinde. Eu o prefer pe cea maro.

Intindeti uniform crema de branza, lasand un cm gol la final, pe masura ce strangeti rulada crema se va duce catre margine si va acoperi blatul complet.

Presarati sunca si gogosar, apoi rulati rulada.

Lasati la rece pentru cateva ore, apoi feliati.

Sursa de inspiratie

RETETA IN IMAGINI

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Ai avut dreptate la partea cu versatilitatea, am citit rețeta foarte ușor, literele, ca ingrediente, le știu pe de rost. La mine e mai greu cu preparatul, de făcut, că de mâncat… . 😀


  2. :)))
    Padre, aveam impresia ca se face greu. Da’ chiar deloc!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Intr-o zi fiica-mea a mancat doi burgeri, fara sa respire. La final a zis: – Mama, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ne mai poti face! Ce compliment mai mare poti astepta? 🙂 Sincer, n-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email
Blinii cu pasta de ton

Blinii cu pasta de ton

Bliniile, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :)) Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc […]

Print Friendly, PDF & Email