Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta.

Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor sau poti savura tu acest delicios aperitiv, felie cu felie.

Ingrediente rulada aperitiv

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 80 g faina alba
  • 20 g amidon de porumb
  • patrunjel verde
  • 100 ml smantana
  • putina sare
  • o lingurita rasa praf copt
  • Pentru umplut
  • o cutie si jumatate branza  Philadelphia – simpla sau cu verdeata
  • sunca de pui sau porc

Mod de preparare rulada aperitiv

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Galbenusurile amesteca-le cu smantana si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu praful de copt si amidonul.

Omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. Incorporeaza frunzulite de patrunjel verde.

Tapeteaza o tava de 28/32 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul si niveleaza usor.

Introdu tava in cuptorul preincalzit, la 175 grade si lasa pana ce rulada incepe sa prinda culoare.

Scoate tava din cuptor si ruleaza foaia de rulada aperitiv cu tot cu hartia pentru copt. Lasa la racit.

Cand e complet rece desfa rulada si, treptat, putin cate putin, desprinde hartia de copt in timp ce derulezi.

Intinde uniform un strat de crema de branza peste blatul de rulada (pe margini lasa stratul mai subtire, sa nu iasa branza cand rulezi) apoi pune deasupra felii subtiri de sunca cat sa cuprinda intreaga foaie. Preseaza usor cu mainile apoi ruleaza.

Da rulada la rece pentru cateva ore, apoi o poti felia.

Sursa de inspiratie

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Nu exista Paste sau Craciun fara chec aperitiv. Fara exceptie! Fac mereu cantitate dubla, altfel n-ar ajunge si pentru musafiri, la cat de bine il mananca ai mei copii. Am incercat diverse retete de-a lungul […]

Print Friendly, PDF & Email
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinte cu telemea sarata

Placinte cu telemea sarata

Cum au fost aceste Placinte cu telemea sarata? Delicioase! S-au mancat toate in aceeasi zi. Le poti da si copiilor la scoala sau sa le pui in pachetul tau sau al sotului, pentru lucru 🙂 […]

Print Friendly, PDF & Email
Quiche cu ciuperci si parmezan

Quiche cu ciuperci si parmezan

O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru […]

Print Friendly, PDF & Email