Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti

Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti

Desi ador ruladele, intotdeauna am fugit de ele :-)))

Mereu am avut impresia ca-s greu de facut, dar cred ca numai graba mea era de vina 🙂

Nu-s greu DELOC si cred ca voi incepe o serie de rulade cu diverse umpluturi.

rulada-cu-frisca

Ingrediente rulada cu frisca si capsuni

Pentru blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri confetti
  • un vf. cutit sare

Pentru frisca

  • 100 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana pentru gatit
  • o lingura zahar pudra

In plus

  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 4 linguri confetti

 

Mod de preparare rulada cu frisca si capsuni

 

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul.
  3. Adauga cele doua linguri de apa fierbinte si mixeaza la viteza maxima 30 sec.
  4. Adauga apoi galbenusurile frecate cu uleiul, faina cernuta amestecata cu praful de copt, si omogenizeaza amestecand de jos in sus (nu circular!), usor, usor.
  5. La final adauga confetti.
  6. Intr-o tava de 25/30 cm, tapetata cu hartie de copt, pune amestecul lingura cu lingura si niveleaza cu o spatula.
  7. Da tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic spre mediu timp de 20 de minute.
  8. Il lasi un minut sa se racoreasca apoi il rastorni pe o alta hartie de copt pe care ai presarat zahar tos.
  9. Rulezi blatul cald si il lasi sa se raceasca complet, rulat in hartie.
  10. Il desfaci usor si intinzi pe toata suprafata 3 linguri de dulceata de capsuni.
  11. Mixezi frisca cu smantana si zaharul pudra pana ajungi la consistenta dorita.
  12. Intinzi frisca peste blatul cu dulceata pastrand 2 linguri.
  13. Rulezi strans si dai rulada la rece pentru 30 de minute.
  14. O scoti si cu ajutorul unui cutit intinzi pe toata suprafata frisca ramasa.
  15. Cu ambele maini iei rulada si o invarti pe toate partile intr-o tava in care ai pus confetti, imbracand-o uniform intr-o hainuta multicolora.
  16. Dai rulada la rece si o portionezi dupa o ora.

rulada

Conde

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Sigur ca nu e greu de facut rulada. Se face aproape la fel de repede cum se mananca 🙂 Felicitari, arata minunat!


  2. Minunata rulada, mai ales pt copii. Atat de vesela si frumoasa <3!


  3. O frumusete de rulada! Si eu fug de rulade :)))) dar acum as fugi spre rulada ta :)))) Muaaah! O idee grozava!


  4. Ehe ce frumoasa e!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]