Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti

Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti

Desi ador ruladele, intotdeauna am fugit de ele :-)))

Mereu am avut impresia ca-s greu de facut, dar cred ca numai graba mea era de vina 🙂

Nu-s greu DELOC si cred ca voi incepe o serie de rulade cu diverse umpluturi.

rulada-cu-frisca

Ingrediente rulada cu frisca si capsuni

Pentru blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri confetti
  • un vf. cutit sare

Pentru frisca

  • 100 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana pentru gatit
  • o lingura zahar pudra

In plus

  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 4 linguri confetti

 

Mod de preparare rulada cu frisca si capsuni

 

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul.
  3. Adauga cele doua linguri de apa fierbinte si mixeaza la viteza maxima 30 sec.
  4. Adauga apoi galbenusurile frecate cu uleiul, faina cernuta amestecata cu praful de copt, si omogenizeaza amestecand de jos in sus (nu circular!), usor, usor.
  5. La final adauga confetti.
  6. Intr-o tava de 25/30 cm, tapetata cu hartie de copt, pune amestecul lingura cu lingura si niveleaza cu o spatula.
  7. Da tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic spre mediu timp de 20 de minute.
  8. Il lasi un minut sa se racoreasca apoi il rastorni pe o alta hartie de copt pe care ai presarat zahar tos.
  9. Rulezi blatul cald si il lasi sa se raceasca complet, rulat in hartie.
  10. Il desfaci usor si intinzi pe toata suprafata 3 linguri de dulceata de capsuni.
  11. Mixezi frisca cu smantana si zaharul pudra pana ajungi la consistenta dorita.
  12. Intinzi frisca peste blatul cu dulceata pastrand 2 linguri.
  13. Rulezi strans si dai rulada la rece pentru 30 de minute.
  14. O scoti si cu ajutorul unui cutit intinzi pe toata suprafata frisca ramasa.
  15. Cu ambele maini iei rulada si o invarti pe toate partile intr-o tava in care ai pus confetti, imbracand-o uniform intr-o hainuta multicolora.
  16. Dai rulada la rece si o portionezi dupa o ora.

rulada

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Sigur ca nu e greu de facut rulada. Se face aproape la fel de repede cum se mananca 🙂 Felicitari, arata minunat!


  2. Minunata rulada, mai ales pt copii. Atat de vesela si frumoasa <3!


  3. O frumusete de rulada! Si eu fug de rulade :)))) dar acum as fugi spre rulada ta :)))) Muaaah! O idee grozava!


  4. Ehe ce frumoasa e!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email