Rulada din piept de pui marinat, cu branza si spanac

Rulada din piept de pui marinat, cu branza si spanac

Intr-o seara rece de iarna, mail-ul Irinei de la Mixtopia.ro. mi-a picat asa de fain, cam ca un ceai cu miere si lamaie in fatza unui foc trosnind, cu flacari aramii si calde.
Glumesc, mai, dar grimasa pe care-am facut-o cand am citit mailul chiar m-a onorat si m-a facut sa ma simt bine.
Imi place Mixtopia, imi place ce si pe cine gasesc acolo, asa ca am acceptat cu drag sa raspund catorva intrebari din cadrul unui interviu simpatic care doreste a contura profilul blogosferei culinare.
Aceasta rulada am preparat-o cu aceasta ocazie.

un piept de pui dezosat (500 gr)
150 gr spanac
o ceapa
2 catei usturoi
50 gr.branza framantata (sau cascaval, feta)
un ou
nucsoara
o lingura sos de soia
o lingurita otet balsamic
o lingurita ulei masline cu busuioc
60 ml ulei masline
50 ml vin alb
putina apa
sare
piper

Conde

Taie pieptul de pui in doua, pe mijoc.
Pe fiecare bucata pune   folie alimentara si bate-le usor cu ciocanul de carne pana obtii doua felii uniforme, ca si grosime.
Prepara un amestec din sosul de soia, otetul balsamic si uleiul cu busuioc.
Unge bucatiile de carne, acopera-le cu folie alimentara si da-le la rece pentru o ora.
Intre timp ocupa-te de umplutura. Daca ai spanac proaspat opareste-l cateva minute in apa clocotita apoi pune-l la scurs. Cand s-a racorit, toaca-l marunt.
Daca ai congelat , gata tocat, e mai simplu.
Intr-o cratita incalzeste 30 ml ulei de masline.
Curata ceapa si apoi o tai in 4. Curata usturoiul.
Pune-le in uleiul incins si lasa-le sa se rumeneasca frumos.
Scoate-le din cratita si adauga spanacul tocat. Lasa-l la foc mediu pana se evapora complet lichidul.
Lasa-l sa se raceasca si adauga branza, oul, sare, piper si nucsoara.
Scoate carnea de la frigider si intinde peste ea, uniform, umplutura cu spanac.
Ruleaza usor feliile de carne si leaga-le sau prinde-le cu scobitori.
Aseaza-le intr-un vas termorezistent in care ai  adaugat restul de ulei si putina apa.
Da vasul la cuptor pentru 35-40 minute.
La jumatatea timpului de copt invarte usor ruladele si adauga vinul.
Lasa-le la cuptor pana prind o culoare frumoasa, rumena.
Serveste-le calde cu legume si un sos care-ti place, sau reci, frumos feliate, la micul dejun sau gustare la pachetel.
Pofta buna!

Conde
 
Tags:

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii


  1. Arata foarte bine, asa as putea manca si eu spanac :))


  2. Gaby trimite caserola cu totul la mine!!!!Salivez de pofta caci arata foarte bine!!!!
    Felicitari fata draga,sa sti ca si io’s mandra de tine!!!
    Abia astept sa vad ce ai scris in interviu:-)
    Pup cu drag!


  3. superb si delicios
    te pup scumpa mea! seara frumoasa!


  4. Arata foarte bine.Am vazut intr-o revista o reteta asemanatoare si am zis ca o sa ii pregatesc mamei dupa post.Bravo…


  5. Fericita as fi de-ar manca si ai mei asa ceva!


  6. Gaby, imi place mult combinatia, asa ca retin reteta, e pe gustul meu. Bravo!


  7. Prezentarea de nota 10 ca de obicei!Bravo!


  8. Craciun fericit, sanatate, bucurii si liniste, alaturi de familie si de cei dragi ! 🙂


  9. Craciun fericit , draga mea !!


  10. Fie ca Mosul sa vina incarcat cu fericire, caldura si bucurie, iar Anul Nou sa te gaseasca alaturi de cei dragi.

    Colindele sa-ti mangaie sufletele si lumina sarbatorilor sa-ti calauzeasca pasii spre implinirea viselor.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]

Chec sarat, cu oua de prepelita

Chec sarat, cu oua de prepelita

Sincer ma-ntreb – de ce nu fac mai des? Cu oua de prepelita, cu oua de gaina, cu orice tip de mezel sau branza, intotdeauna e un deliciu pentru care primesc laude 🙂 Dar asta, […]

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

4 ingrediente pentru un super-rapid aperitiv sau mic dejun. Bineinteles ca umplutura este extrem de adaptabila, dar eu astazi asa am ales sa le fac, simple. 🙂 [preparare title=”Mod de preparare”] Scoate foaia de aluat […]