zurli

Rulada turceasca

Rulada turceasca

Ingrediente Rulada turceasca

  • 1 l. lapte
  • 1 pahar de zahar tos
  • 1 pahar  faina
  • 50 de gr. de margarina/unt
  • 100 gr. de nuca de cocos
  • 100 grame nuca macinata
  • 1 pachet de frişca+1 pahar de lapte sau / 250 ml smantana pentru frisca + zahar dupa gust

Mod de preparare

Laptele  ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot ..aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina (amestecati intai zaharul si faina,adaugand putin cate putin ,laptele).  va rezulta o budinca cu o consistenta destul de legata.
Intr-o tava de cuptor mare se presara uniform 100 de gr. de nuca de cocos.
Budinca se toarna uşor peste nuca de cocos cu mare grija.
Incercati cu ajutorul unei linguri sa o ıntindeti uniform ın tava fara sa stricati stratul de nuca.
Se mixeaza frisca pudra cu laptele(eu am inlocuit amestecul cu  frisca vegetala).
Dupa ce s-a racit  budinca ,adaugati şi frişca tot cu ajutorul unei linguri de lemn.
Sa o ıntindeti cıt se poate de uniform.
Deasupra presarati nuca,apoi introduceti tava la frigider,pt cel putin doua ore.
Cu ajutorul unui cutit taiati fasii lungi pe care, ajutandu-va de o furculita si de degetele, le rulati usor formand mini-rulade link

Tipsuri

  • 1nu am mai folosit frisca pudra ci am mixat 200ml frisca vegetala
  • 2pt interiorul ruladei am caramelizat 5linguri de zahar,am pus 4linguri nuca macinata si am intins in strat subtire amestecul pe folie de aluminiu
  • 3cand s-a racit,am rupt bucati si le-am tocat bine, bine
  • 4cand rulati fasiile ,nu strangeti rulada ci o rulati lejer
  • 5puteti adauga in frisca putin intaritor

mini-rulade-reteta-turceasca-15625

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Cred ca am vazut reteta asta postata de tine si pe Bucataras. Am facut-o si eu asa cum a preluat-o Miha, dar mi-a iesit prea groasa budinca si n-am putut nici s-o intind bine, nici s-o rulez. Asa ca am taiat-o patratele si tot in burtica a ajuns. E buna, dar si mai buna e cum ai modificat-o aici.
    Deci, mai exersez.


  2. Cristina,sper ca vei reveni sa citesti rapunsul.aseara n-am facut-o ca-n reteta ci am folosit praf de budinca.pe plic scria 500ml lapte insa am pus 700 si am mai pus 2linguri de faina si 3-4linguri zahar,plus zahar vanilat.mie prima oara nu mi-a iesit prea groasa ci subtirica.ar fi iesit corect daca as fi avut rabdare s-o las la frigider,dar nu pot:))).in frisca recomand intaritor.ai dreptate.nici pe mine nu ma intereseaza aspectul cat ma intereseaza sa fie bun,insa daca le postez undeva,nu-mi permit sa le las cum ma taie capul:))).sper ca ti-am fost de ajutor.pup si zi frumoasa.


  3. Bineinteles ca revin, nu scapi de mine pana nu-mi iese rulada ca la turci. O sa incerc si cu budinca.
    Multumesc! (ca m-ai bagat in seama.)


  4. hai ca e buna:))))ca te-am bagat in seama:)))).ajut cu drag pe cine are nelamuriri,sau vrea informatii suplimentare:)))


  5. mda, vestita rulada turceasca, cred k e cea mai buna rulada pe care am mancat-o si asta datorita tie, hai acum nu ti-o lua in cap =))=)):P


  6. :))))),da de ce sa nu mi-o iau mai danutzo?:d:))).pup .


  7. azi am gatit-o. foarte buna.
    Gaby, sa stii ca eu am desfiintat blogul culinar pt ca imi lua prea mult timp sa corectez textul plin de greseli. sper sa il refac la vara blogul vechi cu linkurile voastre. multumesc pt intelegere.


    • Te pup! Ma bucur sa te „vad! >:d< Chiar ajunsesem nu de mult la tine pe blog si nu stiam ce s-a intamplat. Ma bucur ca esti bine. Nu prea inteleg, ce greslei trebuia sa corectezi?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email