Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

O reteta simpla pe care o poate face si un copil.

Recunosc, e primul meu salam de biscuiti 😀

Am ales pentru inceput reteta de salam de biscuiti a Silviei, fara prea multe grasimi, dar o sa o-ncerc si pe cea pe baza de unt, sa vad care-i mai buna ;;)

salam-de-biscuiti

salam-de-biscuiti

Ingrediente Salam de biscuiti

Notati asa

  • 400 gr biscuiti populari
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri Nutella
  • 350 ml lapte
  • o lingura unt
  • 4 linguri cacao
  • esenta rom
  • un vf cutit sare
  • zahar pudra

optional – stafide, merisoare, alune, nuci

salam-de-biscuiti1

salam-de-biscuiti1

Mod de preparare Salam de biscuiti

  1. Dati prin robotul de tocat biscuitii dar nu-i mixati complet, opriti-va cat inca mai sunt bucati mari de biscuit prin amestec. Puteti si sa ii mixati complet insa opriti cativa biscuiti pe care-i rupeti cu mana in bucatele.
  2. Ii puneti intr-un bol in care mai adaugati zaharul, cacaua, esenta  si mierea.Omogenizati.
  3. Puneti pe foc laptele si-l aduceti la punctul de fierbere. Cand e fierbinte adaugati nutella si untul si omogenizati. Amestecati pana la topirea completa a untului si cremei de ciocolata.
  4. Incepeti sa turnati in fir subtire amestecul usor raci , in timp ce cu o lingura aduceti catre mijloc amestecul de biscuiti omogenizand. Nu adaugati de la inceput tot lichidul, amestecati si vedeti daca e necesar tot. Daca folositi biscuiti populari cantitatile sunt perfecte, daca insa folositi alt tip, pe baza de unt, banuiesc ca va trebui redusa cantitatea de lapte. Daca doriti adaugati stafide, nuci, alune sau orice alte fructe uscate.
  5. Trebuie sa obtineti un amestec omogen pe care sa-l puteti aduna cu usurinta intr-o bila 🙂
  6. Dupa ce ati omogenizat bine impartiti compozitia in doua parti.
  7. Pregatiti doua bucati folie aluminiu, puneti compozitia, o modelati cu mainile in forma de sul si o rulati cu ajutorul foliei modeland-o uniform.
  8. Bagati sulurile la frigider pentru cateva ore. Eu le-am lasat pestee noapte.
  9. Desfaceti sulurile, tranferati salamul de biscuiti pe un platou pe care ati presarat zahar pudra si tavaliti-le usor.
  10. Feliati si serviti.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Offf of mai maaaaaiiiiii ,iar m-am ciocnit de bunaciunea asta

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Mi-am cucerit copiii la cel mai inalt nivel! :)) Asa cum m-au cucerit pe mine vizual, cand i-am vazut la Miha  Pe voi nu stiu cu ce-o sa va cuceresc. Fie cu modul atat de […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea

De mult am in gand prajitura asta, da’ uite ca abia acum i-a venit randul. Da’ cat e de buna! Da’ cat de bine merge la cafea! Bine…se consuma cu moderatie, e cu crema de […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email