Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

O reteta simpla pe care o poate face si un copil.

Recunosc, e primul meu salam de biscuiti 😀

Am ales pentru inceput reteta de salam de biscuiti a Silviei, fara prea multe grasimi, dar o sa o-ncerc si pe cea pe baza de unt, sa vad care-i mai buna ;;)

salam-de-biscuiti

salam-de-biscuiti

Ingrediente Salam de biscuiti

Notati asa

  • 400 gr biscuiti populari
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri Nutella
  • 350 ml lapte
  • o lingura unt
  • 4 linguri cacao
  • esenta rom
  • un vf cutit sare
  • zahar pudra

optional – stafide, merisoare, alune, nuci

salam-de-biscuiti1

salam-de-biscuiti1

Mod de preparare Salam de biscuiti

  1. Dati prin robotul de tocat biscuitii dar nu-i mixati complet, opriti-va cat inca mai sunt bucati mari de biscuit prin amestec. Puteti si sa ii mixati complet insa opriti cativa biscuiti pe care-i rupeti cu mana in bucatele.
  2. Ii puneti intr-un bol in care mai adaugati zaharul, cacaua, esenta  si mierea.Omogenizati.
  3. Puneti pe foc laptele si-l aduceti la punctul de fierbere. Cand e fierbinte adaugati nutella si untul si omogenizati. Amestecati pana la topirea completa a untului si cremei de ciocolata.
  4. Incepeti sa turnati in fir subtire amestecul usor raci , in timp ce cu o lingura aduceti catre mijloc amestecul de biscuiti omogenizand. Nu adaugati de la inceput tot lichidul, amestecati si vedeti daca e necesar tot. Daca folositi biscuiti populari cantitatile sunt perfecte, daca insa folositi alt tip, pe baza de unt, banuiesc ca va trebui redusa cantitatea de lapte. Daca doriti adaugati stafide, nuci, alune sau orice alte fructe uscate.
  5. Trebuie sa obtineti un amestec omogen pe care sa-l puteti aduna cu usurinta intr-o bila 🙂
  6. Dupa ce ati omogenizat bine impartiti compozitia in doua parti.
  7. Pregatiti doua bucati folie aluminiu, puneti compozitia, o modelati cu mainile in forma de sul si o rulati cu ajutorul foliei modeland-o uniform.
  8. Bagati sulurile la frigider pentru cateva ore. Eu le-am lasat pestee noapte.
  9. Desfaceti sulurile, tranferati salamul de biscuiti pe un platou pe care ati presarat zahar pudra si tavaliti-le usor.
  10. Feliati si serviti.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Offf of mai maaaaaiiiiii ,iar m-am ciocnit de bunaciunea asta

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email