Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

O reteta simpla pe care o poate face si un copil.

Recunosc, e primul meu salam de biscuiti 😀

Am ales pentru inceput reteta de salam de biscuiti a Silviei, fara prea multe grasimi, dar o sa o-ncerc si pe cea pe baza de unt, sa vad care-i mai buna ;;)

salam-de-biscuiti

salam-de-biscuiti

Ingrediente Salam de biscuiti

Notati asa

  • 400 gr biscuiti populari
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri Nutella
  • 350 ml lapte
  • o lingura unt
  • 4 linguri cacao
  • esenta rom
  • un vf cutit sare
  • zahar pudra

optional – stafide, merisoare, alune, nuci

salam-de-biscuiti1

salam-de-biscuiti1

Mod de preparare Salam de biscuiti

  1. Dati prin robotul de tocat biscuitii dar nu-i mixati complet, opriti-va cat inca mai sunt bucati mari de biscuit prin amestec. Puteti si sa ii mixati complet insa opriti cativa biscuiti pe care-i rupeti cu mana in bucatele.
  2. Ii puneti intr-un bol in care mai adaugati zaharul, cacaua, esenta  si mierea.Omogenizati.
  3. Puneti pe foc laptele si-l aduceti la punctul de fierbere. Cand e fierbinte adaugati nutella si untul si omogenizati. Amestecati pana la topirea completa a untului si cremei de ciocolata.
  4. Incepeti sa turnati in fir subtire amestecul usor raci , in timp ce cu o lingura aduceti catre mijloc amestecul de biscuiti omogenizand. Nu adaugati de la inceput tot lichidul, amestecati si vedeti daca e necesar tot. Daca folositi biscuiti populari cantitatile sunt perfecte, daca insa folositi alt tip, pe baza de unt, banuiesc ca va trebui redusa cantitatea de lapte. Daca doriti adaugati stafide, nuci, alune sau orice alte fructe uscate.
  5. Trebuie sa obtineti un amestec omogen pe care sa-l puteti aduna cu usurinta intr-o bila 🙂
  6. Dupa ce ati omogenizat bine impartiti compozitia in doua parti.
  7. Pregatiti doua bucati folie aluminiu, puneti compozitia, o modelati cu mainile in forma de sul si o rulati cu ajutorul foliei modeland-o uniform.
  8. Bagati sulurile la frigider pentru cateva ore. Eu le-am lasat pestee noapte.
  9. Desfaceti sulurile, tranferati salamul de biscuiti pe un platou pe care ati presarat zahar pudra si tavaliti-le usor.
  10. Feliati si serviti.

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Offf of mai maaaaaiiiiii ,iar m-am ciocnit de bunaciunea asta

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]