zurli

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

O reteta simpla pe care o poate face si un copil.

Recunosc, e primul meu salam de biscuiti 😀

Am ales pentru inceput reteta de salam de biscuiti a Silviei, fara prea multe grasimi, dar o sa o-ncerc si pe cea pe baza de unt, sa vad care-i mai buna ;;)

salam-de-biscuiti

salam-de-biscuiti

Ingrediente Salam de biscuiti

Notati asa

  • 400 gr biscuiti populari
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri Nutella
  • 350 ml lapte
  • o lingura unt
  • 4 linguri cacao
  • esenta rom
  • un vf cutit sare
  • zahar pudra

optional – stafide, merisoare, alune, nuci

salam-de-biscuiti1

salam-de-biscuiti1

Mod de preparare Salam de biscuiti

  1. Dati prin robotul de tocat biscuitii dar nu-i mixati complet, opriti-va cat inca mai sunt bucati mari de biscuit prin amestec. Puteti si sa ii mixati complet insa opriti cativa biscuiti pe care-i rupeti cu mana in bucatele.
  2. Ii puneti intr-un bol in care mai adaugati zaharul, cacaua, esenta  si mierea.Omogenizati.
  3. Puneti pe foc laptele si-l aduceti la punctul de fierbere. Cand e fierbinte adaugati nutella si untul si omogenizati. Amestecati pana la topirea completa a untului si cremei de ciocolata.
  4. Incepeti sa turnati in fir subtire amestecul usor raci , in timp ce cu o lingura aduceti catre mijloc amestecul de biscuiti omogenizand. Nu adaugati de la inceput tot lichidul, amestecati si vedeti daca e necesar tot. Daca folositi biscuiti populari cantitatile sunt perfecte, daca insa folositi alt tip, pe baza de unt, banuiesc ca va trebui redusa cantitatea de lapte. Daca doriti adaugati stafide, nuci, alune sau orice alte fructe uscate.
  5. Trebuie sa obtineti un amestec omogen pe care sa-l puteti aduna cu usurinta intr-o bila 🙂
  6. Dupa ce ati omogenizat bine impartiti compozitia in doua parti.
  7. Pregatiti doua bucati folie aluminiu, puneti compozitia, o modelati cu mainile in forma de sul si o rulati cu ajutorul foliei modeland-o uniform.
  8. Bagati sulurile la frigider pentru cateva ore. Eu le-am lasat pestee noapte.
  9. Desfaceti sulurile, tranferati salamul de biscuiti pe un platou pe care ati presarat zahar pudra si tavaliti-le usor.
  10. Feliati si serviti.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Offf of mai maaaaaiiiiii ,iar m-am ciocnit de bunaciunea asta

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email