Saleuri cu mac

Saleuri cu mac

Una dintre cele mai simple retete de saleuri,cu extrem de putine ingrediente


aluat
150 gr unt
250 gr branza vaci
sare(dupa gust)
faina – 300 gr 
pentru uns
mac
un ou

Amestecati intr-un vas toate ingredientele.Trebuie sa obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei.
In functie de continutul de apa al untului poate e necesar sa mai adaugati putina faina sau apa rece .

Formati o bila, o inveliti in folie alimentara si o dati pt 2 ore la rece.
Pe masa infainata intindeti cu sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime si taiati fasii de grosimea degetului.
In tava in care ati pus hartie pentru copt puneti „baghetele”,le ungeti cu ou batut si presarati mac.
Dati la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se rumenesc usor.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

21 Comentarii


  1. Super rapide! Si mult mai sanatoase decat aluatul foietaj din comert….


  2. Gaby, ai folosit branza de vaci proaspata sau telemea mai sarata?


  3. Imi plac ! 🙂 Frumoasa prezentarea !


  4. super delicioase :*


  5. Delicioase,am si eu o reteta asemanatoare.Te pup!


  6. Fancy cake- exact! te pup.

    Vasi- branza de vaci proaspata .Sare am pus dupa gust.

    mire, multumesc frumos.

    Emily, au fost :))

    Flory, e reteta pe care-am folosit-o la placintelele cu branza (preluata de la Iepurila:)) ).Asa de mult mi-a placut incat m-am gandit ca n-au cum sa nu fie bune 😉
    Te pup.


  7. trebuie sa incerc si eu aluatul asta, ce bine au iesit!!!! pup


  8. arata foarte bine! ma servesc si eu..::))


  9. Imi plac saleurile facute in casa!!!Sunt tare bune!Pup!


  10. Mmmmm…delicos de bine arata!!Un an plin cu lucruri frumoase sa ai!!pupici


  11. Ce dor imi era de niste saleuri.. Din pacate mie nu prea mi-au iesit.. s-au cam uscat.. Am salvat reteta. Pupici


  12. Gaby, iti multumesc pentru reteta, o sa le fac si eu cat de curand. Inca o data, multam fain!


  13. iepuras:))) am scris in comentarii ca-i reteta ta de aluat de mini tarte/placintele.
    acu’ o iei tu de la mine? :))))
    am pus unt mai putin da’ iese la fel de fain.
    te pup!


  14. multumesc frumos fetelor!


  15. Da, Gaby, o iau, ca-s alte proportiile si sunt incercate de mana ta:) Eu nu m-am incumetat sa le schimb pt saleuri, asa ca acum merg pe mana ta! Te pup!


  16. Ce as rontai o legatura :):) ….


  17. Niciodata nu este prea tarziu, nu?!
    LA MULTI ANI si sa ai un an implinit!
    Cu drag


  18. Gaby, le-am facut, au fost absolut minunate. Eu am mai pus si 50 gr de parmezan ras. Multam fain!


  19. Te pup, Iepuras. Si piticii mei au intrebat „nu mai ai betze de alea”?:)))) Eu ma gandisem la ceva cascaval. Cred c-au fost bunutze. Seara faina!

  20. Anonymous says:

    bune!!!!!!!

  21. Anonymous says:

    bune!!!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email