zurli

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

sarmale-de-post-2
500 gr orez
500 ciuperci (eu am pus galbiori si hribi)
3 cepe mari
un morcov
2 linguri mari cu zarzavat pentru iarna (contine morcov,ardei,gogosar,telina,patrunjel,pastarnac)
patrunjel verde
sare
piper
cimbru
1/2 lingurita boia iute
pasta tomate – o lingura
varza murata
o cana suc rosii
300 ml ulei
o 1/2 cana bors (optional)
apa
Cantitatile se pot mari in functie de mancaciosii casei :)). Eu am pus putin mai mult din fiecare.

Orezul se spala in  multe ape .Ultima apa n-o aruncam, lasam in vas cat sa cuprinda orezul.
Punem vasul la foc mic si lasam sa se evapore apa, amestecand mereu sa nu se prinda de vas. Adaugam putina sare, piper, boia si cimbru.Lasam la racit.

Curatam ceapa si o tocam marunt.La fel si morcovul.
Ciupercile fierte si spalate le dam prin masina de carne.
Punem ulei la incins si calim usor ceapa, adaugam morcovul, zarzavatul si mai calim 5 minute dupa care adaugam ciupercile si pasta de tomate si mai lasam cateva minute.
Amestecam totul cu orezul, punem si 50-100 ml suc rosii, patrunjelul spalat si tocat  si potrivim gustul de sare si piper.

Varzei ii scoatem cotorul si desfacem frunzele. Daca e acra o spalam in multe ape. A mea nu era acra deloc, de aceea am adaugat bors la fiert.
Daca e acra nu mai adaugati.
Rupem frunze de varza de marimea palmei , luam cate o lingura de compozitie si formam sarmalutza.
In vasul in care vom fierbe punem capace de borcane pe fundul lui,(sa nu le afumam) asta daca nu avem un vas roman sau vas de tuci.

Asezam sarmalele in vas, turnam sucul de rosii, cana de bors, punem o crenguta de cimbru si aprox 250 ml ulei.Completam cu putina apa sa cuprinda sarmalutele.

Lasam sa fiarba  la foc mic 2 ore jumatate – 3 ore.(trebuie sa fie bine fiarta varza, asta depinde de soiul ei, scoatem o sarmaluta  si gustam)

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

23 Comentarii


  1. Uhhhmmm, ce bine arata !! Si ce bune trebuie sa fie… O sa fac si eu sarmalute saptamana viitoare, ca mi-e prea pofta. 🙂 Pupicei! <3


  2. Foarte bune,super gustoase,Pupici


  3. Ce bine arata! Mmmm…


  4. Arata delicios de bine.!!!!Postul acesta le am ratat…insa as servi 2-3 de la tine…pupici


  5. Ce bunãtate!!!aratã delicios 🙂


  6. Gaby, ce pofta mi-ai facut de sarmale, dar mai e putin si mananc si sarmale. Multumiri de postare, voi salva reteta pentru cand nu mananc carne. Craciun fericit!


  7. Tare bine arata… astept Craciunul sa ma satur de sarmale. Pup si o duminica frumoasa!


  8. Tare bine arata… astept Craciunul sa ma satur de sarmale. Pup si o duminica frumoasa!


  9. Pai tot la o sarmaluta te invit si eu dar cu carnita.Apetisante le-ai facut!


  10. Ptr sarmalutele cu ciuperci as renunta la cele cu carne! Delicios arata!


  11. Doamne cat sunt de minunate! Azi nu am apucat sa le prepar dar le voi face cat mai curand! Pup Gabtzule drag si dulce!


  12. ador sarmalutele astea cu ciuperci !!!


  13. n pactNingeeee…ningeee… Din pacate doar la tine pe blog. :))


  14. Minunat arata sarmalele tale 🙂 Sa va fie de bine!


  15. super, super sarmalute ,minunata reteta ,felicitari !


  16. Gabitza draga iti doresc sa iti aduca mosul tot binele din lume si multa sanatate!
    sarbatori fericite!


  17. Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!


  18. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!


  19. Sarbatori fericite, Gaby! Sa ai parte de multa sanatate si liniste sufleteasca!


  20. Craciun fericit alaturi de cei dragi!


  21. Multumesc mult, tuturor!
    Sarbatori frumoase, La multi ani!


  22. Wow Gaby, iti admir talentul la impachetat sarmale, arata super. Parca simt deja aroma de sarmale si ciuperci, tare faina ideea. Sarbatori fericite si un an nou la fel de inspirat si plin de retete delicioase!!!!!

  23. Anonymous says:

    cate sarmale au iesit?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email