zurli

savarine

savarine

Savarine

Edit .23.07.2011.Varianta cu drojdie

Ingrediente
varianta 1:
un ou
200 ml lapte
250 gr faina
15 gr drojdie
2 linguri zahar
putina sare
3 linguri ulei
varianta 2
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri pesmet
2 linguri faina
1 lingura gris
putina sare
coaja rasa de lamaie
o lingura apa
jumatate lingurita praf de copt
sirop:400 ml apa
100 gr zahar
o esenta rompentru umplut

200 ml frisca lichida
200 ml smantana
3 linguri zahar
zahar vanilat

in plus: gem de capsuni, zahar vanilat

Mod de preparare

varianta 1.
Drojdia se dilueaza cu putin lapte caldut.
Se adauga apoi faina, oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani .
Se acopera cu un servet si se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul.
Formele se ung cu unt. Se ia din compozitie cate o lingura, o lingura jumatate de compozitie si se umplu formele.
Se mai lasa 10 minute la crescut apoi se introduc in cuptorul preincalzit pana ce se rumenesc usor.
Se scot, se lasa sa se raceasca si se scot din forme.
varianta 2
Galbenusurile se mixeaza bine bine cu zaharul si apa pana ce se deschid bine la culoare si zaharul este topit.
Se adauga faina, grisul, pesmetul si praful de copt. Se incorporeaza usor albusurile care in prealabil au fost batute spuma cu sarea.
Se repartizeaza compozitia in forme si se introduc in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15min (se fac foarte repede, verificati-le cu o scobitoare)
Cand sunt reci se scot din forme.
Siropul
Se fierbe apa cu zaharul timp de 4-5 miute iar cand s-a racit se adauga esenta.
Se mixeaza bine frisca cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.
Se invart „pe dos” :))) savarinele, li se taie capacelul(nu complet) , se insiropeaza bine, bine , se umplu cu frisca.
Deasupra se ung cu putin gem si se orneaza cu frisca.

Tipsuri

  • 1Testand ambele variante am tras niste concluzii:))
  • 2– varianta originala a savarinelor este CEA CU DROJDIE.
  • 3-sunt bune ambele dar e incomparabila consistenta blatului. cea cu drojdie imi aminteste perfect de savarina de cofetarie.
  • 4-eu am facut ambele variante pentru ca cele cu drojdie nu crescusera asa inalte si am crezut ca nu e bine:d:))  (se vede si in foto, primele doua randuri sunt mai micute), dar am vazut ca nici ale Nadinei nu erau inalte
  • 5– din cantitatile prezentate vor iesi 12 buc. in forme cu diametru de baza de 4, 5 cm si cel superior de 7 cm

 

savarine

savarine

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

25 Comentarii


  1. arata oricum super…si eu vreau 😉

  2. Anonymous says:

    Si cind primesc si eu un Pachetel ?
    Cu UPS merge repede de tot:-)))))


  3. Astfel de savarine ar fi savuroase si la mine în cafenea. 🙂


  4. Buna dimineata!

    Prietene, de ce UPS, RDS e mai greoi ?:))))

    >:D< Claudiu 4 mai am, ca le-am impartit prin sat :)))
    Ajung?
    Hai ca le aduc :d :)))
    Duminica frumoasa!


  5. Nu ajungeau nici dacă erau cu zecile, la cât par de delicioase, mai ales că au si răvase cu versuri. 🙂 4 să fie! 🙂


  6. baaaai, cand am vazut un comment in plus aici, eram SIGURA ca esti tu!!!
    si voiam sa-ti scriu ca la mine doar poza e mai frumoasa=))dar ale tale-s mai frumoase=)))))))))
    Mi-ai luat-o inainte:)))))))


  7. ce melodie:))))))))))loool:))))
    super.
    tzuc io fata draga!


  8. De cînd nu am mai mîncat savarine!De cînd eram în clasa 8-a 😀
    Serios?
    Faci pachet? 😀


  9. Faine tare savarinele !!!!!!!


  10. Savarina aia cu lingurita langa ea , e a mea, nu? :huh: :)))


  11. Multumesc tare mult pentru reteta, le-am facut in weekend si au iesit tare bune, toti cei care le-au gustat au fost super incantati si cel mai placut a fost ca aceste savarine le-au trezit multe amintiri, frumoase evident. 🙂


  12. Simona, multumesc frumos!


  13. Oana,..care?
    Zau n-o vad! :)))
    Pupici si zi frumoasa!


  14. Larisa,cu placer!:)


  15. Arata fenomeeenal!


  16. These look so pretty! I must try them!


  17. Sunt minunate si relativ usor de facut:) As vrea sa incerc a doua varianta. Te rog spune mi la umplutura, am niste frisca Hulala, adaug smantana obisnuita? din cea varsata? Mai spune mi te rog cum procedez. Merci mult de reteta si astept cu nerabdare raspunsul:) Te pup:)
    Diana


    • Uf, ce rau imi pare ca vad asa tarziu comentariul :(.
      Diana, da , obisnuita pun eu, dar cu cat mai mare procent de grasime. In general pun jumi/juma, zahar si o aroma, le mixez impreuna si iese grozav de buna.


  18. Merci mult pentru raspuns Gabi:) Mult succes in continuare:)
    Diana


  19. Nu prea inteleg glumele voastre 🙂 !

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email