Scovergi de post cu cartofi

Scovergi de post cu cartofi

Gustare, pachetel, mic dejun, cina, io le-am mancat la orice ora 😀

Si ingrasa, si nu te poti opri din mancat, si cand o sa fiu grasa, grasa o sa arat cu degetul catre miremirc. Asa! :)))

scovergi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • doua plicuri drojdie uscata (sau 50 gr drojdie proaspata)
  • 2-3 lingurite sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • apa calda aprox. 550 ml

Umplutura

  • 10 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 5 linguri ulei

ulei pentru prajit

 

scovergi3

Directions

  1. Pune intr-un bol faina, impreuna cu drojdia, sarea si uleiul de masline si omogenizeaza.Adauga treptat apa calduta, omogenizand cu mana, framantand, pana obtii un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Daca e prea tare mai adaugi apa, daca e prea moale adaugi faina.Framanta 10 minute.Acopera bolul si pune-l la loc cald timp de o ora.
  2. Intre timp curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti scurge-i de apa si paseaza-i cu furculita. Adauga uleiul, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data, circular. Condimenteaza cu sare, piper si boia.
  3. Rupe bucati din aluat, fomeaza bilute pe care apoi le aplatizezi cu sucitorul, intinzanf foi ovale. Pune pe jumatate din foaie o lingura de umplutura, trece cealata jumatate pe deasupra si lipeste marginile aluatului apasand usor cu furculita.
  4. Scovergile astfel formate plonjeaza-le in ulei incins si prajeste-le pe ambele parti pana capata o culoare frumoasa, rumena.
  5. Scoate-le pe o farfurie in care ai pus servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
  6. Eu am avut varza calita, gata preparata, si am umplut cateva cu varza.
  7. Daca nu tineti post le puteti umple cu cascaval, carnita afumata, sau cu ce mai vreti voi.
  8. Sunt bune atat calde cat si reci.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

24 Comentarii


  1. Imi vine sa vin fuguta la tine!


  2. 🙂 Asa cum vei face tu cu Mirela , intocmai voi proceda si eu cu tine …
    Grozave scovergile tale , cred ca alea cu varza sunt si mai si .

  3. mihaela cornelia dragomirescu says:

    Iubireeeeee, ce-ar fi dacă în cartofi am pune și ceva ceapă călită, un stop de piper și cimbru ???? :))


  4. N-am mancat niciodata.. dar cu siguranta sunt bune!


  5. Tocmai am dat de un nene ratacit pe aici, care imi tot spunea ca a mancat niste scovergi dementiale :))) cica la el, in Philladelphia nu se gasesc :)))muaah!


  6. Yeah, the best scovergi ever!!!! :)))


  7. Ne plac fff mult!
    Le-am descoperit cu mare placere la Chisinau. Nu ma asteptam ca baietii mei care sunt cam mofturosi sa le prefere pe cele cu varza. 😉
    Buni di tat!

Lasă un răspuns la Diana Renunță

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email
Cum fac eu aluatul de clatite

Cum fac eu aluatul de clatite

N-am facut poze din timpul prepararii. Ce rost avea sa v-arat cum amestec eu niste oua, cu faina si lapte? :)) Secretul? Cantitatile 🙂 ordinea si modul in care preparati compozitia. Poate daca m-ati intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email